Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 14 mar 2013 - Anul XVIII, nr. 60 (5267)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Bani necesari

Basilica Minor din Cacica va primi 150.000 de euro pentru consolidare şi conservare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Basilica Minor din Cacica va intra anul acesta într-un amplu program de consolidare şi conservare. Acest lucru este posibil ca urmare a banilor pe care statul polon a acceptat să-i trimită la Cacica, iar suma alocată nu este deloc de neglijat. Pentru lucrările programate, în România vor ajunge 150.000 de euro, iar meritul îi aparţine deputatului Ghervazen Longher, preşedintele Uniunii Polonezilor din România.

Acest ajutor important s-a materializat după vizita de la finele anului trecut a unei delegaţii poloneze cu ocazia inaugurării Dom Polski de la Soloneţu Nou. Cu acel prilej, deputatul Ghervazen Longher a prezentat problemele de la Basilica Minor din Cacica, iar statul polon, prin Ministerul Afacerilor Externe şi Voievodatul Podkarpaczie, a pus umărul pentru ca banii să ajungă în România.

Romuald Bulai, preotul paroh al Basilicii Minor din Cacica, a precizat că suma alocată de statul polon este extrem de utilă şi binevenită. „Mă bucur că domnul deputat Ghervazen Longher a reuşit să găsească înţelegere în Polonia, pentru că orice zi de întârziere înseamnă foarte mult pentru construcţie. Sper să găsim şi cele mai bune soluţii tehnice şi să consolidăm temeinic biserica”, a spus preotul Romuald Bulai.

Basilica Minor din Cacica a fost construită în 1904, iar de-a lungul timpului a fost greu încercată, mai ales în perioada celui de-al Doilea Război Mondial, când a suferit o serie de avarii, vizibile şi astăzi. Mai mult, biserica este ridicată pe un teren alunecos, ceea ce amplifică problemele semnalate în urmă cu mai mulţi ani.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Basilica Minor din Cacica va primi 150.000 de euro pentru consolidare şi conservare.
 Vizualizări articol: 1630 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Basilica Minor din Cacica va primi 150.000 de euro pentru consolidare şi conservare5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei