Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 13 mar 2013 - Anul XVIII, nr. 59 (5266)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

La trei ani de la tragedie

Valutistul căruia i-au fost împuşcate în cap soţia şi fetiţa: „Lumânările nu s-au stins la mormânt, de când s-au stins ele”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Vasile Hriţcu, valutistul căruia pe 17 februarie 2010 i-au fost împuşcate în cap soţia şi fiica, Carmen (39 de ani) şi Raluca Hriţcu (6 ani), continuă să schimbe valută în centrul oraşului Siret.

De data aceasta, tranzacţiile se fac cât se poate de legal, la un punct de schimb valutar din zona centrală pe care îl administrează de mai bine de un an de zile.

Contactat telefonic în cursul zilei de ieri, Vasile Hriţcu ne-a mărturisit că ştia de anul trecut de faptul că asasinul soţiei şi fiicei sale a fost condamnat definitiv la închisoare pe viaţă şi la confiscarea averii.

„Nu mă încălzeşte cu nimic”, explică bărbatul, declarându-se însă mulţumit de sentinţa instanţelor judecătoreşti din Ucraina, care i-au dat pedeapsa maximă asasinului, Leonid Zaporozhets (54 de ani).

 

„Mă rog să avem sănătate, eu şi băiatul, şi să avem putere să mergem mai departe”

Valutistul ne-a povestit că a fost la toate cele nouă termene ale proceselor care s-au ţinut la două instanţe din Ucraina.

Alături de băiatul său, acum în clasa a XI-a la un liceu din Siret, Vasile Hriţcu încearcă să meargă mai departe.

Merge de cel puţin două ori pe săptămână la cimitirul din localitatea Bălineşti, acolo unde sunt îngropare soţia şi fiica sa.

„Soacra mea, care e chiar de acolo, din Bălineşti, merge în fiecare zi. Lumânările nu s-au stins la mormânt, de când s-au stins ele. Mă rog să avem sănătate, eu şi băiatul, şi să avem putere să mergem mai departe”, povestește bărbatul.

Vasile Hriţcu recunoaşte că poate dacă nu ar fi schimbat valută în piaţa din Siret, asasinul nu s-ar fi dus acasă la el, să caute bani.

„Eu nu am înşelat niciodată pe nimeni, nu am făcut rău nimănui. E o meserie ca oricare alta, nu am crezut că mi se poate întâmpla aşa ceva. Aşa erau vremurile atunci, multă lume schimba valută la stradă. Stau tot în acel apartament, nu mi-am schimbat numărul de telefon, maşina e aceeași. Mă ocup şi de agricultură când am timp”, completează Hriţcu.

 

Scenariul execuţiei în stil mafiot de la Siret

Din datele de anchetă, Leonid Zaporozhets a intrat fraudulos în România, cu o zi - două înaintea crimei.

Aflând că valutistul Vasile Hriţcu ţine sume mari de bani în casă şi că multe dintre schimburile de valută se fac în apartamentul acestuia, Zaporozhets s-a decis să-l jefuiască.

Înarmat cu o armă artizanală, care nu a fost găsită nici în ziua de astăzi, ucraineanul a descins în imobilul de pe strada Laţcu Vodă.

În acel moment, în apartamentul familiei Hriţcu, de la etajul I, se aflau doar Carmen, soţia valutistului, şi fiica lor cea mică, Raluca.

Vasile Hriţcu povesteşte că a fost sunat pe telefonul mobil de soţia sa şi nu a înţeles decât că sunt două persoane la uşă, ucraineni, interesate să schimbe valută. Apoi, telefonul s-a întrerupt brusc.

Grăbindu-se să intre la medic, nu a dat prea multă importanţă incidentului, bănuind că s-a descărcat telefonul soţiei.

A revenit, ulterior, cu un telefon, însă nu i s-a mai răspuns. A sunat şi fiul său, însă, la fel. Nu răspundea nimeni.

Când s-a întors la Siret, şi-a găsit soţia şi fiica fără suflare în apartament, împuşcate în cap.

Carmen Hriţcu făcea curat în apartament în momentul în care asasinul i-a intrat în casă, iar acesta a dat drumul la aspirator pentru a acoperi zgomotele împuşcăturilor.

Potrivit informaţiilor furnizate de unul dintre poliţiştii care au ajuns primii la faţa locului, femeia a fost lovită înainte de a fi executată, având ochiul stâng vânăt.

Trupul neînsufleţit al Ralucăi, fetiţa de şase ani, zăcea în sufragerie, încăpere în care a fost găsită şi o pernă prin care, de la numai câţiva centimetri de cap, a fost tras glonţul care i-a pătruns direct în tâmplă. 
Micuţa, povestesc rudele, se uita în acele momente la desene animate, televizorul fiind găsit deschis, pe un program pentru copii. 

Din apartamentul familiei Hriţcu au fost furaţi 13.000 de euro, 2.000 de USD şi 500 de lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Valutistul căruia i-au fost împuşcate în cap soţia şi fetiţa: „Lumânările nu s-au stins la mormânt, de când s-au stins ele”.
 Vizualizări articol: 3405 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Valutistul căruia i-au fost împuşcate în cap soţia şi fetiţa: „Lumânările nu s-au stins la mormânt, de când s-au stins ele”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei