Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 13 mar 2013 - Anul XVIII, nr. 59 (5266)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Şefa bandiţilor

O femeie de 35 de ani, liderul unei grupări de hoţi şi tâlhari

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

O femeie în vârstă de 35 de ani, din comuna Arbore, Lăcrămioara Rîpă, a fost încătuşată ieri de poliţişti şi băgată într-o celulă de la subsolul poliţiei judeţene, fiind acuzată că era şefa unei grupări de bandiţi care furau din case şi tâlhăreau oameni. În total, susţin poliţiştii, sunt peste 20 de infracţiuni comise în perioada 2012-2013.

Ultima faptă a grupării conduse de Lăcrămioara Rîpă, susţin oamenii legii, s-a petrecut în noaptea de duminică spre luni, atunci când banda femeii din Arbore a jefuit doi bătrâni din Volovăţ, pe care tâlharii i-au atacat în propria casă, i-au bătut şi legat fedeleş, luându-le toţi banii din casă, eveniment prezentat în exclusivitate în ediţia de ieri a Monitorului de Suceava.

Ieri dimineaţă, sub coordonarea procurorilor din Rădăuţi, ofiţeri din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, alături de judiciarişti rădăuţeni şi luptători ai structurilor de intervenţie rapidă ale Poliţiei şi Jandarmeriei, au pus în executare nu mai puţin de zece percheziţii pe raza comunelor Arbore, Horodnic de Sus, Marginea şi oraşul Solca, fiind vizate tot atâtea persoane suspecte. Dintre acestea, doar nouă persoane au fost aduse la audieri, printre care şi Lăcrămioara Rîpă, care susţinea că habar nu are de ce-a fost luată de mascaţi.

„Cele 10 persoane sunt suspectate în peste 20 de cauze de furt comise pe raza celor patru localităţi, dar şi în alte localităţi rurale din zona municipiului Rădăuţi, prejudiciul total ridicându-se la peste 50.000 lei”, a transmis ieri purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava, inspectorul principal Ionuţ Epureanu.

Anchetatorii au decis să emită ordonanţe de reţinere pe numele Lăcrămioarei Rîpă, dar şi a altor trei suspecţi: Petru Graur, de 21 de ani, din comuna Arbore, Alin Zlotar, de 24 de ani, şi Vasile Zlotar, de 20 de ani, ambii din Horodnicu de Sus.

 

Bătrâni bătuţi, legaţi de mâini şi de picioare şi tâlhăriţi

Anchetatorii au reţinut în primă fază în sarcina celor patru suspecţi două tâlhării, cea de la Volovăţ, din noaptea de duminică spre luni, şi una petrecută în  noaptea de1 spre 2martie a.c., atunci când o bătrână din Arbore a fost atacată în propria casă, ameninţată cu un cuţit şi deposedată de 300 de lei şi un telefon mobil.

Potrivit oamenilor legii, ambele tâlhării au fost puse la cale de Lăcrămioara Rîpă.

La tâlhăria de la Arbore, în casa victimei a intrat Alin Zlotar, în timp ce Petru Graur asigura paza.

În cazul de la Volovăţ, Vasile Zlotar a stat „de şase”, în timp ce Petru Graur şi Alin Zlotar au intrat în casa lui Gheorghe şi Eufrosina Avram, de 80, respectiv 77 de ani, şi i-au bătut pe cei doi bătrâni, i-au legat de mâini şi de picioare şi le-au luat 1.500 de lei şi un telefon mobil.

Victimele de la Volovăţ au stat legate aproximativ cinci ore, până când bătrânul a reuşit să se dezlege.

Cei doi soţi au suferit leziuni pentru care necesită aproximativ o săptămână de îngrijiri medicale.

„Faţă de celelalte persoane se continuă cercetările pentru stabilirea formelor de participaţie la punerea în aplicare a rezoluţiilor infracţionale”, se arată într-un comunicat remis de IPJ Suceava.

 

Un camion de bunuri furate. „Sunt lucrurile mele. Am nouă ani de Germania”

În urma percheziţiilor de marţi dimineaţă, anchetatorii au umplut un camion cu bunuri care provin din furturile comise de gruparea condusă de Lăcrămioara Rîpă.

„A fost asigurat materialul probator în cauză, fiind ridicate sume de bani, bunuri electronice şi electrocasnice provenite din furturi, scule, telefoane mobile şi alte obiecte. De asemenea, au fost descoperite scule cu ajutorul cărora suspecţii au pătruns prin efracţie în diverse locaţii”, a mai arătat purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava.

O parte dintre bunurile suspecte au fost găsite acasă la Lăcrămioara Rîpă, însă femeia susţinea că nu sunt nicidecum furate. „Sunt lucrurile mele, am nouă ani de Germania”, se justifica femeia înainte de a fi urcată în maşina poliţiei.

 În cursul zilei de astăzi, procurorii Parchetului de pe lângă JudecătoriaRădăuţi vor să ceară instanţei de judecată arestarea preventivă a celor patru suspecţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O femeie de 35 de ani, liderul unei grupări de hoţi şi tâlhari.
 Vizualizări articol: 5774 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 7 voturi
O femeie de 35 de ani, liderul unei grupări de hoţi şi tâlhari4.057

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Hoti trimis de
(13 mar 2013, 14:22:58
tigani infecti.. care doar la prostii se pricep, nicidecum sa puna osul la treaba!!!
2.   Dar politisti ce faceau in 1012-2013? trimis de
(13 mar 2013, 21:27:34
Ce asteptau militienii din arbore sa vina doamna sa se predea singura cu toti complicii ei.Au trebuit sa comita peste 20 de infractiuni ca sa ia adormiti astia masuri.Au trebuit sa intre peste batrani in casa si cine stie cate alte minuni au mai facut pt ca sa se trezeasca militieni din somn sa ii lege.Niste incompetenti.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei