Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 13 mar 2013 - Anul XVIII, nr. 59 (5266)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Tradiţie

Festivalul Naţional al Ouălor Încondeiate, ediţia a X-a, la Ciocăneşti

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În perioada 16 -17 martie, în comuna Ciocăneşti va avea loc a X-a ediţie a Festivalului Naţional al Ouălor Încondeiate.

Manifestările vor începe sâmbătă, 16 martie, la ora 11:00, la Casa de Cultură „Florin Gheucă”, unde va avea loc o slujbă de sfinţire a coşului pascal. Tot aici, oficialităţile invitate vor susţine scurte alocuţiuni. La Şcoala Gimnazială Ciocăneşti se va desfăşura prima ediţie a Concursului Interjudeţean „Tradiţie – Valoare Sacră”. De la ora 11:30, va avea loc simpozionul „Oul încondeiat - Culorile Credinţei”, urmat, la ora 13:30, cu vernisarea a trei expoziţii: Expoziţia Naţională de Ouă Încondeiate, expoziţie cu vânzare, Expoziţia de artă plastică „Icoane pe sticlă şi lemn”, realizată de Filon Lucău, Rodica Buşcu şi Valentina Petrescu, şi Expoziţia de Ouă încondeiate şi decorate, colecţia dr. Anton Seinic.

 

Lansări de carte, momente folclorice

După un program muzical, sub genericul „Glasul Credinţei”, susţinut de Corala „Sf. Leonte” din Rădăuţi, dirijor Ovidiu Foca, cinci autori îşi vor lansa ultimele apariţii editoriale: Filon Lucău - „Folclor păstoresc în Obcinile Bucovinei”; Mihai Camilar - „Calendar Popular Bucovinean” şi „Zona etnografică Dorna”; Constanţa Cristescu - „Chemări de toacă” şi „Ghidul iubitorului de folclor”; Ioan Filipciuc, „Amintiri din Colţ de Veac de Ioan Bileţchi Albescu”; Dumitru Brădăţan - „Cioban la Stele”. Festivitatea de premiere a concursului „Tradiţie  - Valoare sacră” va avea loc sâmbătă, de la ora 16:00, şi va fi precedată de câteva momente folclorice, susţinute de interpreţii Pavel Roată, Ana Maria Chiloti, Laura Niculiţă, Simona Şcheu.

De la ora 18:00, la Pensiunea „Melios” se va desfăşura „Şezătoarea încondeietorilor”, cu participarea interpreţilor Ionuţ Candrea, Pamfil Roată, „Fiul Ciocăneştiului”, şi a Ansamblului „Bistriţa Aurie” din Ciocăneşti.

 

Nicolae Furdui Iancu, invitatul special al festivalului

În cea de-a doua zi a festivalului, duminică, 17 martie, de la ora 8:00, turiştii sunt aşteptaţi să participe, alături de localnici, la Sfânta Liturghie, săvârşită la Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Ciocăneşti, unde va cânta la strană şi Corul bărbătesc din Bosanci, dar şi la Biserica „Naşterea Maicii Domnului” din Botoş, unde răspunsurile la Sfânta Liturghie vor fi date de Corul „Academica” din Câmpulung Moldovenesc.

De la ora 14:00, este programat un spectacol folcloric în care vor evolua Corul bărbătesc din Bosanci, dirijor Ioan Barbă, Corul „Academica” din Câmpulung Moldovenesc, dirijor Emil Forfotă, Ansamblul „Bujorul de Munte” Cârlibaba, Maria Tanasă şi Grupul Folcloric „Balada” din Fălticeni, Junii Mureşului – Andrei Romanică, Ovidiu Furnea şi Ioan Sumandea.

Un recital extraordinar de muzică populară va fi oferit de invitatul special al festivalului, interpretul Nicolae Furdui Iancu, împreună cu Taraful „Crai Nou”.

 

Organizatori

Ediţia a X-a a Festivalului Naţional al Ouălor Încondeiate se va încheia duminică, la ora 18:00, cu „Hora de Lăsatul Secului”, moment artistic realizat de Călin Brăteanu şi Formaţia Record.

Festivalul Naţional al Ouălor Încondeiate, ediţia a X-a, este organizat de Consiliul Judeţean Suceava, Centrul Cultural Bucovina, Centrul pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale, Primăria şi Consiliul Local al comunei Ciocăneşti şi Şcoala Gimnazială Ciocăneşti.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Festivalul Naţional al Ouălor Încondeiate, ediţia a X-a, la Ciocăneşti.
 Vizualizări articol: 1636 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Festivalul Naţional al Ouălor Încondeiate, ediţia a X-a, la Ciocăneşti3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei