Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 13 mar 2013 - Anul XVIII, nr. 59 (5266)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Acuză

Flutur: „Guvernul USL patronează senin căderea economiei româneşti”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Secretarul general al PDL, senatorul Gheorghe Flutur, atrage atenția asupra politicilor haotice şi ineficiente ale USL care au afectat puternic încrederea consumatorilor şi au dus la reducerea consumului intern. Cifrele oficiale, a spus Flutur, arată că industria a înregistrat scăderi importante la începutul acestui an, iar „Guvernul USL patronează senin căderea economiei românești”. „Sub umbrela ineficienţei şi incompetenţei guvernării USL, industria românească înregistrează scăderi pe bandă rulată. Scăderile totale de 3,4% în ianuarie 2013 faţă de decembrie 2012 sunt generate în special de industria bunurilor de uz curent, indicatorul cel mai elocvent pentru rata consumului intern. Deşi în campania electorală USL le promitea românilor că vor trăi mai bine, realitatea ne demonstrează exact opusul. Singurele creşteri pe care le-au primit românii au fost cele ale taxelor şi impozitelor şi ale preţurilor la gaze, energie electrică, carburanţi şi alimente”, a spus Flutur.

El susține că după iarna scumpirilor, USL le pregăteşte românilor primăvara disponibilizărilor. Potrivit liderului PDL, sunt anunțate concedieri masive în toate sectoarele industriale, dar şi în sistemul bugetar. „Toate aceste aspecte influenţează negativ consumul, care a scăzut cu peste 13% şi va continua să scadă, deci românii vor trăi din ce în ce mai prost. USL gestionează prost economia, iar românii spun deja acest lucru prin reducerea consumului personal. O ţară ai cărei cetăţeni nu consumă nu este deloc atractivă pentru investitori. Scăderea consumului plus incompetenţa guvernării plus abuzuri şi corupţie arată limpede de ce investitorii stau departe de România”, a conchis Flutur.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur: „Guvernul USL patronează senin căderea economiei româneşti”.
 Vizualizări articol: 1069 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Flutur: „Guvernul USL patronează senin căderea economiei româneşti”3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Filozoful Flutur trimis de
(13 mar 2013, 12:30:35
Daca cineva ar spune aceste lucruri am spune ca per ansamblu are dreptate.Dar vedem ca vorbeste domnul Flutur fost prim vicepresedinte PDL.Adica cel care detine o pozitie fruntasa in partidul care a detinut puterea 2008-2012.Si daca translatam articolul in acea perioada el ar fi perfect valabil.Tot ce semnaleaza domnul Flutur a existat sub guvernarea PDL.Si politicile haotice şi ineficiente ale PDL care au afectat puternic încrederea consumatorilor şi au dus la reducerea consumului intern.industria românească a inregistrat scăderi pe bandă rulată sub PDL.Preţurile la gaze, energie electrică, carburanţi şi alimente au crescut sub PDL.
Concedieri masive în toate sectoarele industriale, dar şi în sistemul bugetar au fost sub PDL.Dar fraza de final spune totul."Scăderea consumului plus incompetenţa guvernării plus abuzuri şi corupţie ".De coruptia si abuzurile guvernarii PDL nu are sens sa mai vorbim.Iar despre incurajarea consumului,da,aici PDL a punctat decisiv.A taiat salariile cu 25%,a taiat pensiile cu 15%,a taiat indemnizatia mamelor si ajutorul de somaj cu 15%,a marit TVA la 24% cu scopul de a creste puterea de cumparare a romanului si a creste consumul.Parol.:))

1.1  RE: Filozoful Flutur trimis de
(13 mar 2013, 15:23:34
tot asa va aud de 24 de ani incompetentilor,dind vina unu pe altul.Distrugerea sistematica a economiei a-ti inceput-o in 1990,cu primele disponibilizari,prostind muncitorii cu salarii compensatorii,devalorizind LEUL cu viteza luminii(toate economiile de la CEC fiind inghitite de o gaura neagra).A-ti aliniat tot,servicii,mincarea,gaze,com tot)la standarde si preturi europene,dar salarii de NIGERIA.Explica-mi si mie cum se suporta asta,cum se poate cere pentru un apartament nou( in orasul somerilor si a celor mai mici salarii SUCEAVA) 60.000 EURO SAU 70000 cind se cistiga de medie 250 de euro pe luna.
2.   Catre LAGUNA35 trimis de
(13 mar 2013, 22:39:04
Suceava este un caz special.Pretul imobiliarelor este reglat de cerere si oferta.Daca preturile sunt mari inseamna ca cererea este foarte mare.Adica sunt multi bani pe piata.In Suceava este bazarul,este traficul cu tigari cu ucrainenii,sunt multi tineri care lucreaza in strainatate,sunt tot felul de combinatii.Vilele infloresc peste tot ca ciupercile dupa ploaie.Si este un oras al somerilor si cu cele mai mici salarii medii din tara.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei