Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 13 mar 2013 - Anul XVIII, nr. 59 (5266)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Mobilităţi Erasmus

85 de studenţi ai USV vor beneficia de stagii de pregătire în universităţi din Europa

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În perioada 12 martie – 25 aprilie 2013, la Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava (USV) se va desfăşura procesul de selecţie a studenţilor Erasmus, pentru anul universitar 2013 – 2014.
Sunt scoase la concurs 85 locuri pentru stagii Erasmus de studiu şi plasament în universităţi partenere din străinătate, în cadrul acordurilor încheiate de USV în programul Erasmus, finanţat de către Uniunea Europeană.

 “Universitatea suceveană deschide oportunităţi de studiu şi plasament în ţările europene prin intermediul acordurilor Erasmus realizate cu universităţi partenere din Europa”, anunţă reprezentanţii USV. Programul Erasmus este un program de cofinanţare, în consecinţă studenţii trebuie să ţină cont că „suplimentul de bursă” Erasmus acoperă doar o parte din cheltuielile impuse de perioada de studii în străinătate.

Lista mobilităţilor Erasmus disponibile pentru anul universitar 2013 – 2014, criteriile de eligibilitate, precum şi alte informaţii suplimentare se pot obţine de pe pagina electronică a instituţiei. Concursurile de selecţie se vor desfăşura la nivelul fiecărei facultăţi.

Pentru a fi selectat ca student Erasmus, candidatul trebuie să îndeplinească următoarele condiţii: să fie cetăţean al unei ţări participante la programul Erasmus, să fie înscris într-un program de studii la Universitatea „Ştefan cel Mare”, să fie absolvent al primului an de studiu, să aibă rezultate profesionale bune, să fie bun cunoscător al limbii ţării pentru care solicită bursa (să promoveze testul de limbă cu rezultate bune) şi să nu fi beneficiat de un alt stagiu Erasmus. Studenţii care au beneficiat de o mobilitate de studiu pot aplica pentru o mobilitate de plasament.

Selecţia studenţilor Erasmus se face la nivel de facultăţi.

 

Peste 150 de studenţi ai USV au beneficiat de stadii de pregătire în UE, în ultimii trei ani

În anul universitar 2012 – 2013, 86 de studenţi ai USV au beneficiat de stadii de pregătire Erasmus în Italia, Franţa, Irlanda, Spania, Polonia, Belgia, Germania, Cehia şi Danemarca. În 2010 - 2011, 65 de studenţi au avut statutul de student Erasmus. Începând cu anul universitar 2010 – 2011, pot participa la concurs şi candidaţii din Republica Moldova şi Ucraina.

Potrivit reprezentanţilor USV, “programul Erasmus urmăreşte ajutarea studenţilor în a beneficia de experienţa studierii în alte ţări europene. De asemenea, proiectul mai urmăreşte să promoveze cooperarea între instituţii şi îmbogăţirea mediului educaţional al instituţiilor gazdă, să contribuie la dezvoltarea unui corp comun de tineri calificaţi, cu deschidere şi cu experienţă internaţională, ca viitori specialişti”.

Documentele care trebuie incluse în dosarul studenţilor care vor să beneficieze de o bursă Erasmus sunt: cerere de înscriere la concursul de selecţie a studenţilor Erasmus, adeverinţă de student, masterand sau doctorand, scrisoare de intenţie, CV, copie după cartea de identitate, declaraţie pe propria răspundere că nu a mai beneficiat de un stagiu Erasmus de acelaşi fel, testul de limbă (limba ţării pentru care solicită bursa sau o limbă de circulaţie internaţională care se utilizează la universitatea gazdă), formular de aplicaţie la universitatea gazdă şi alte documente solicitate de comisia de selecţie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 85 de studenţi ai USV vor beneficia de stagii de pregătire în universităţi din Europa.
 Vizualizări articol: 1500 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.75/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.8 din 4 voturi
85 de studenţi ai USV vor beneficia de stagii de pregătire în universităţi din Europa4.854

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei