Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 13 mar 2013 - Anul XVIII, nr. 59 (5266)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Drum prost

Şoseaua vitezomanilor, DN 2E Gura Humorului-Fălticeni, a ieşit din iarnă plină de gropi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Drumul naţional 2E, care face legătura între Fălticeni şi Gura Humorului şi apoi, prin Cacica, continuă până la Vicovu de Sus, se află într-o stare foarte proastă pe prima porţiune, Fălticeni-Gura Humorului. Este chiar zona cea mai importantă, de tranzit, pentru scurtarea drumului spre Ardeal ori spre capitală, şi pe care se petrec cele mai multe accidente. Statisticile Serviciului de Poliţie Rutieră Suceava din ultimii ani au arătat că DN2E a depăşit uneori ca număr de accidente DN 2 ori DN 17, cele mai importante drumuri naţionale din judeţ. Cele mai multe accidente au loc la ieşirea din Fălticeni spre Gura Humorului şi în zona Cornu Luncii, unde sunt foarte multe porţiuni drepte, pe care se circulă cu viteze foarte mari. La viteza şi inconştienţa unor şoferi se adaugă mai nou aglomeraţia de gropi. Gropi foarte multe pentru un drum naţional de asemenea importanţă, care s-au format după grelele luni de iarnă. 

 

Gropi „de primăvară”, mai multe ca în anii trecuţi

După ce au parcurs porţiunea DN 2E dintre Fălticeni şi Gura Humorului, reporterii Monitorului de Suceava au constatat că starea generală a carosabilului lasă de dorit. Gropi sunt încă de la intrarea în Rădăşeni, iar pe parcurs acestea se înmulţesc. De departe, cele mai multe gropi sunt pe raza comunei Cornu Luncii, în satele Băişeşti şi Brăieşti. Nici în apropierea intersecţiei cu drumul judeţean spre Berchişeşti situaţia nu este mai bună, în zona unui pod fiind formate adevărate gropi capcană, foarte adânci.

Cel mai mare risc de accidente este pentru cei care nu cunosc drumul.

Neculai Negrea, un tânăr care conducea un tractor pe DN 2E, în Brăieşti, unde este cea mai mare concentraţie de gropi, ne-a declarat: „Care nu sunt de aici şi nu ştiu drumul au ocazia să-şi ferme maşina. Drumul a mai fost rău tot aşa primăvara, s-au făcut gropi, dar acum e mai rău ca în anii trecuţi, din jumătate în jumătate de metru gropi”.

 

„S-a dat multă sare, antiderapant, astă toamnă drumul era aproape perfect”

Cantitatea mare de zăpadă căzută în ultimele luni, care a necesitat mult material antiderapant, a dus la actuala stare a drumului, iar acest fapt este conştientizat de cei mai mulţi oameni cu care am vorbit.

„S-a dat multă sare, antiderapant, astă toamnă drumul era aproape perfect, dar iarna asta s-a stricat”, a declarat Petru Avram.

Oamenii vor o intervenţie cât mai urgentă pentru repararea drumului şi cer lucrări de calitate. 

„Pe porţiunea asta, la Brăieşti, sunt cele mai multe gropi, îţi rupi pur şi simplu maşina. Eu personal mi-am spart un cauciuc într-o groapă. Rovinieta e plătită pe un an de zile, asta e, astea sunt legile, noi ne conformăm legilor, dar cei care răspund de drum nu se conformează”, ne-a declarat reprezentantul unei firme din zonă.  

Starea actuală a drumului surprinde neplăcut în condiţiile în care în ultimii ani DN 2E a fost o şosea de o calitate destul de bună.

„Drumul a fost curăţat de zăpadă toată iarna, iar de la sare au apărut gropi. Până anul ăsta, cinci-şase ani, şoseaua a fost destul de bună, s-a menţinut. Anul ăsta a început să se strice destul de tare”, ne-a spus un alt localnic din Brăieşti, Ion Tîrnovan.

 

DN 2E ar putea fi refăcut începând de săptămâna viitoare 

Cum DN 2E este una dintre cele mai importante şosele din judeţ şi este tranzitată de foarte multe maşini, inclusiv vehicule grele, autorităţile dau asigurării că drumul va fi refăcut în cel mai scurt timp posibil.

DN 2E este în administrarea Secţiei de Drumuri Naţionale Câmpulung Moldovenesc. Liliana Dranca, şefa Secţiei, a precizat că dacă vremea va permite, adică dacă va fi ceva mai cald, se va începe plombarea gropilor de pe DN 2E chiar de la începutul săptămânii viitoare.

Dacă DN 2E are multe porţiuni degradate, la nivel de judeţ, de departe în cea mai proastă stare se află DN 18, care cuprinde în judeţ tronsonul Iacobeni-Ciocăneşti-Cârlibaba. DN 18, care este într-un program de modernizare demarat mai mult pe hârtie, este aproape impracticabil, şoseaua fiind pur şi simplu ciuruită de gropi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şoseaua vitezomanilor, DN 2E Gura Humorului-Fălticeni, a ieşit din iarnă plină de gropi.
 Vizualizări articol: 2387 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Şoseaua vitezomanilor, DN 2E Gura Humorului-Fălticeni, a ieşit din iarnă plină de gropi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei