Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 13 mar 2013 - Anul XVIII, nr. 59 (5266)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Declaraţii avocat

„Dosarul împotriva lui Todiruţ e un fiasco. O să fie achitat de pe scaun”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

După audierile de luni, de aproape șase ore la Direcția Națională Anticorupție Suceava, în dosarul în care comisarul-şef Ioan Nicuşor Todiruţ a fost pus sub învinuire pentru achiziția sediului Poliției municipiului Suceava, la un preț supraevaluat, Cătălin Dancu, avocatul fostului inspector-șef al poliției județene, susține că acuzațiile împotriva clientului său sunt total nefondate.

„Dosarul e un fiasco. Todiruţ o să fie achitat de pe scaun”, declară binecunoscutul avocat bucureştean.

Aceasta a arătat că din înscrisurile care sunt la dosar se atestă faptul că Ioan Nicuţor Todiruţ a respectat toate procedurile legale.

Avocatul explică că atâta vreme cât reprezentantul Poliţiei Române şi al Ministerului Afacerilor Interne a condus comisia de negocieri şi a raportat şefilor săi ierarhici fiecare pas al tranzacției contestate acum, iar şefii de la Bucureşti au semnat şi contrasemnat toate documentele, nu vede de ce Todiruţ este găsit vinovat în opinia procurorilor anticorupţie.  

„Todiruţ nu a participat deloc la negocierile cu privire la achiziția imobilului Poliţiei Suceava şi există dovezi care atestă acest lucru, inclusiv că el a aflat de prețul adjudecat, la finalul procedurilor. El nu a impus preţul, nu a impus condiții, comisia de negociere a fost condusă de reprezentatul Poliţiei Române şi Ministerului de Interne, ordonatorul principal de credite”, arată Cătălin Dancu.

Avocatul s-a declarat stupefiat de faptul că Ministerul Afacerilor Interne s-a constituit parte civilă în acest proces, încă din iunie 2011, cu o sumă realizată printr-o constatare a experţilor DNA şi nu o evaluare făcută de Minister.

„Dacă la 26 iunie 2011 te constitui parte civilă, de ce au început învinuirea împotriva lui Todiruţ în ianuarie 2013, puteai până la sfârşitul lui 2011, pe tot parcursul lui 2012... Ei au început urmărirea penală în 2013 pentru că domnul inspector Tobă (n.r.-Petre Tobă, şeful Poliţiei Române) are un interes ca Todiruţ să nu mai fie şef la IPJ Suceava”, completează avocatul comisarului-şef Ioan Nicuşor Todiruţ.

Cătălin Dancu a mai susţinut că dosarul „va lovi în unii generali şi ofiţeri de la Ministerul Afacerilor Interne şi Poliţiei Române”, cei care, în opinia avocatului, au fost factorii de decizie în achiziţionarea sediului. „Banii nu puteau pleca din bugetul acestei instituții decât dacă ei doreau acest lucru”, adaugă apărătorul fostului inspector-şef al IPJ Suceava, detaşat din vara lui 2012 la conducerea IPJ Călăraşi.

 

Ce acuzaţii i se aduc lui Todiruţ

Comisarul-şef Ioan Nicuşor Todiruţ este cercetat penal pentru abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave.

Actualul sediul al Poliţiei municipiului Suceava a fost achiziţionat în 2006 de la firma SC Servicii Comunale SA Suceava, aparţinând omului de afaceri Costel Bujoreanu.

Imobilul de pe strada Universităţii (în zona Kaufland) a fost sediu administrativ al fabricii de tricotaje Zimbru.

Preţul tranzacţiei a fost de 11,6 milioane de lei, în condiţiile în care, susţin procurorii, imobilul fusese evaluat în acelaşi an la patru milioane de lei. Dosarul în acest caz a fost deschis în 2009, iar apoi s-a efectuat o expertiză financiar-contabilă, prin care s-a stabilit valoarea prejudiciului adus bugetului de stat. În acelaşi dosar, în afara comisarului-şef Ioan Nicuşor Todiruţ mai sunt urmăriţi penal şeful serviciului de logistică al Poliţiei Judeţene, comisarul-şef Alexa Teodorovici, nimeni altul decât naşul fostului şef al IPJ Suceava, dar şi omul de afaceri Costel Bujoreanu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Dosarul împotriva lui Todiruţ e un fiasco. O să fie achitat de pe scaun”.
 Vizualizări articol: 2898 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
„Dosarul împotriva lui Todiruţ e un fiasco. O să fie achitat de pe scaun”2.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei