Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 28 feb 2013 - Anul XVIII, nr. 48 (5255)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Controale poliţie

Nereguli grave în transportul public de persoane, mai ales cel cu microbuze

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Numărul accidentelor de pe şoselele judeţului, în scădere la general, este în creştere în ceea ce priveşte evenimentele rutiere cu implicarea maşinilor de transport rutier de persoane. O arată statisticile Serviciului de Poliţie Rutieră Suceava, iar această problemă a dus la o intensificare a controalelor în trafic. Alerta s-a dat mai ales după ce, în august 2012, un microbuz arhiplin care circula pe ruta Suceava – Ciprian Porumbescu a fost implicat într-un grav accident rutier, soldat cu doi morţi şi numeroşi răniţi grav.

 

Poliţiştii au retras certificatele de înmatriculare a 44 de maşini de transport persoane 

În ultimele luni, în transportul rutier de persoane s-au descoperit multe probleme, unele grave. Elocvent în acest sens este că pe parcursul anului trecut au fost retrase certificatele de înmatriculare a 44 de maşini de transport persoane. Certificatele de înmatriculare se retrag pentru nereguli de ordin tehnic. 

Subcomisarul Petrică Jucan, şeful Serviciului de Poliţie Rutieră Suceava, a declarat că în urma controalelor a constatat că „cele mai grave probleme privind siguranţa traficului sunt legate de defecţiunile tehnice, în special la sistemul de iluminare şi cele legate de uzura pneurilor. De asemenea, constatăm că practica luării unor pasageri în picioare este frecventă şi adesea se întrece orice limită”.

 

Microbuz cu 20 de locuri şi 13 pasageri în picioare

El a explicat că pe parcursul anului trecut au fost aplicate 597 de amenzi în rândul transportatorilor de persoane, cele mai multe, aproape o sută, fiind pentru depăşirea limitelor legale de viteză.

Exemplele de microbuze ticsite cu oameni în picioare sunt foarte numeroase.

De exemplu, în luna februarie a acestui an, poliţiştii rutieri au tras pe dreapta, pe DN 2H, la Milişăuţi, un microbuz care efectua o cursă pe ruta Suceava-Rădăuţi. În maşină, a constatat poliţia, erau cinci pasageri în picioare.

De departe, cel mai grav caz la acest capitol a fost depistat săptămânatrecută, pe 20 februarie. O patrulă de la Biroul Rutier al Poliţiei municipiului Suceava a oprit în Şcheia un microbuz care efectua o cursă pe ruta Suceava – Zahareşti. În microbuzul cu 19+1 locuri în certificatul de înmatriculare se aflau nu mai puţin de 13 pasageri în plus. În cazul aceleiaşi maşini s-a constatat şi lipsa asigurării pentru persoane. Pentru cele două abateri, poliţiştii au aplicat amenzi în cuantum de 20.000 de lei. 

 

Nouă accidente grave anul trecut, cu maşini de transport persoane

„Transportatorii rutieri trebuie să realizeze că au o răspundere foarte mare. În cazul unui nedorit accident rutier, pasagerii, şi mai ales cei din picioare, sunt mult mai expuşi unor vătămări corporale grave sau decesului. Chiar dacă unii agenţi economici se declară nemulţumiţi de numeroasele controale, poliţia rutieră va continua verificările într-un ritm cât mai susţinut”, a precizat şeful Serviciului de Poliţie Rutieră Suceava.

În 2012, pe raza judeţului s-au înregistrat nouă accidente rutiere în care au fost implicate maşini de transport rutier de persoane, soldate cu doi morţi. Prin comparaţie, în 2011 s-au înregistrat şapte accidente cu maşini de transport persoane, care însă nu s-au soldat cu persoane decedate.  

 

Tragedia din august de pe DN 17

De departe, cel mai grav accident din ultimii ani în care a fost implicat un microbuz de transport persoane s-a petrecut pe 27 august 2012.

Un microbuz plin cu pasageri, care făcea curse regulate între Ciprian Porumbescu şi Suceava, s-a izbit pe DN 17, aproape de intrarea în Stroieşti dinspre Gura Humorului, de o autocisternă.

Un tânăr în vârstă de 19 ani, aflat pe al treilea scaun din spatele şoferului de pe microbuz, a decedat pe loc. De asemenea, ulterior, pe pat de spital, a murit şi şoferul microbuzului, un tânăr de 34 de ani. Alte 18 persoane au fost rănite. În respectivul microbuz se aflau patru persoane în picioare.

Pe linia verificării transportatorilor de persoane au atribuţii şi inspectorii de la Inspectoratul de Stat pentru Control al Traficului Rutier (ISCTR), o instituţie nou creată. Până acum, această instituţie, cel puţin la nivelul judeţului Suceava, nu s-a făcut remarcată cu absolut nimic. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nereguli grave în transportul public de persoane, mai ales cel cu microbuze.
 Vizualizări articol: 5821 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.14/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.1 din 7 voturi
Nereguli grave în transportul public de persoane, mai ales cel cu microbuze3.157

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Alte noutati nu aveti? trimis de
(28 feb 2013, 11:11:59
Asta e de cind s-a inceput cu transportul si tot continua asa de ce nu se iau masuri?Poate ar trebui mai multe controale sau le e frig la tovarasii militieni sau la cei din primarie
2.   Din saraci,unii mai devin si inculpati trimis de
(28 feb 2013, 11:48:55

vorbind despre ISCTR, FITZUICARUL SCRIE:''cel puţin la nivelul judeţului Suceava, nu s-a făcut remarcată cu absolut nimic.''
ati facut voi de la monitorul, un studiu temeinic? cum ati ajuns la concluzia asta?

da',ce-ai fi vrut prietene, sa vina ISCTR sa raporteze zilnic la ziar asa cum fac alti papagali doar din fatarnicia si lasitatea de a nu se pune rau cu voi?

pana sa scrii tu prietene tentativa asta de articol, ISCTR la suceava a dus greul pe ninsori, pe viscol, pe ploi si pe canicula...in strada, in trafic. dar tu, desteptule, din biroul caldut, de pe scaunel, n-aveai de unde sa stii...

iar transportatorilor, doar saracia si disperarea le ia mintile si asttfel unii soferi ajung sa devina inculpati. chiar si cu alte 10 ISCTR pe cap, cand nu ai ce pune pe masa saptamana urmatoare,ajungi DIN PACAE sa incalci legea in halul in care se practica in romania. este regretabil si sa ne fereasca Dumnezeu de accidente.

desigur ca nu suntem in india, dar oare acolo ISCTR-ul lor cam cum se descurca?
ai vazut florine cam cum se circula in india?

3.   V_MARIUS:"ISCTR la suceava a dus greul pe ninsori" trimis de
(28 feb 2013, 12:15:21
daca te referi la greul spagilor,ai dreptate.daca intradevar s-ar face controale riguroase s-ar vedea si rezultatele,dar se pare ca intentionat se inchid ochii cand se stie de atata timp care sunt transportatorii in special de persoane care efectueaza astfel de activitati la ce ore se savarsesc aceste ilegalitati.sanctiunile care ce e drept mai sunt din cand in cand,dar doar de ochii lumii,sa nu se spuna ca nu a vazut nimeni ,,organele" la datorie,de regula fiind sanctionati aceia care nu si-au facut ,,update-ul'' la ulterioarele modificari ale ,,legislatiei spagii''.
4.   Mai sunt dintr-astia cu autobuzul!!! trimis de
(28 feb 2013, 12:18:18
Veniti sa vedeti la Mihoveni cum calatoresc oamenii pe microbuz, 16 pe scaun si altii 30 ingramaditi in picioare, ca de multe ori a iesit soferul din masina ca sa poata inchide usa!!! Si daca n-ar mai avea acasa astia de la "TREI FLORI" inca 2 microbuze...DA NA, motorina este scumpa si nu le mai ajung banii sa-i "unga" pe altii care ii lasa sa circule in halul asta si sa puna in pericol viata atator oameni!!! Cineva spunea ca: "Ce frumoasa-i Romania, pacat ca e poluata de romani!" Nici nu mai stim sa fim oameni!
5.   * trimis de
(28 feb 2013, 12:25:32
îs supra-ncărcate ? eeee, e prezumţie de profit !happy
şoferii fac ce ştiu, controlorii ştiu ce fachappy
omu' stă-n picioare ! ( dacă trenu' s-a scumpit?! )
în mun'cipiu ?! mai răriţi ( ..că TPL-u'i buimac )happy

6.   * trimis de
(28 feb 2013, 12:58:08
prin/cu principala dexteritate .. prestidigitaţia
unii-şi consumă travaliul .. dizertând
în culori cu nuanţe de intestine, lipsindu-le graţia
se trezesc ( voluntar ) .. regurgitând

şi ei 's suprinşi că nu mai vine refluxul oratoric
şi se "iartă" din oficiu .. prin orificiu
"ei" sunt fiinţe abstracte ( zâc aşea.. retoric )
nu voiesc ( hâc) să indic .. un indiciuhappy
7.   Catre MILITIE SI DOMNITORII JUDETULUI trimis de
(28 feb 2013, 14:48:37
este o minune ca nu se moare zilnic cu aceste "roabe" ce circula pe drumurile judetului,conduse de maimute cu carnet de conducere luat pe sute de euro,mai bine zis ,criminali, la volan,care in timp ce conduc "sicriile" vorbesc la telefon,numara banii(sa vada de cit il face pe sefu")si uita ca in "roabe" sint fiinte umane si nu saci de "barabule",asa ca "raducu lu mamuca" scoate MELITIA la controale,daca tot iti pasa de acest judet....
8.   Ce sa faca MELITIA? trimis de
(28 feb 2013, 15:04:28
Ce crezi ca poate sa faca melitianu de rand cand ,,update-ul'' se face in general la ,,softul de baza'',crezi ca se risca vreun ,,organ'' sa-si taie craca de sub picioare?Nu cred.Melitianu e om disciplinat si stie ca datoria sa este sa respecte autoritatea ierarhica.,,Unde-i lege nu-i tocmeala''.
9.   BAN ? trimis de
(28 feb 2013, 15:18:05
Și ce ați rezolvat cu asta? :-??
Ați închis cuiva gura?shame on you
9.1  RE: BAN ? trimis de
(28 feb 2013, 15:25:42
pssss! pssss! wemeu'
Rămâne cum am stabilit la ultimul comentariu de dinainte de ban.
Gulița male,phbbbbt , așaaaa .....
9.2  RE: BAN ? trimis de
(28 feb 2013, 15:37:03
Păi, dacă eşti mitocan ? ( sorry people of Mitoc )
Şi te "produci" ca pahidermu-n ceainărie ?!
Chiar de (lexical) pare-un imens talcioc
Locu’ d-aici are pretenţie de .. gazetăriehappy

Întinând nobilele idealuri ale înjurăturii
Îţi duci inteligenţa (negativă) la apogeu
Mă amuză când îţi dai frâu liber urii
Dar aici ( bah săzdanie) nu intru doar euhappy

9.3  RE: BAN ? trimis de
(28 feb 2013, 15:52:31
Boșoroagă epicenă, repet ce-o zis doftorul mai de dimineață:
Fii cumincior și înfulecă păhăruțul acela cu medicamente c-altminteri nu te mai lasă să te joci cu laptopu luia. Ba mai mult, cheamă doi gealați să te îmbrace frumușăl într-o chimeșă de pânză trainică, având mâneci luni numai bune de legat la spate.
Acum sfatul meu ar fi să faci frumușel, măi moș Pâtțâilă, așa cum spune doftorul, nu de alta dar afară-i traiul aspru, nu-i nici căldurică, nici pune-te masă-scoală-te masă, nici CARNE în farfurie sau Pi**ă defilșând în fața ochilor, nici cearșafuri curate, nici medicamente mocca, nici pensie babană depusă intactă pe card …
Chit că acasă la bojdeuca ta te caută o Doamnă încapuciată în negru, cu o coasă mare pe umere, care vrea să-ți povistească ceva despre Tartar.
Așa că moș târâie-bășini, fii cumincior și șezi la locușorul tău din salon.
9.4  RE: BAN ? trimis de
(28 feb 2013, 15:58:36
Și mai ales de când ai început iar, băi boșoroagă decrepită, sclerozată, scelerată, dezaxată, decerebrată, să porți iar dialoguri cu mine?
Îndeplinești cumva cele trei condiții enunțate astă iarnă:
- ai fost coleg de școală cu mine;
- ești de-o vârstă apropiată și
- ai fost kamaradul meu la botezul focului?
Băi pârța-pârța, (scuzați dar vârta-i mare și pensia-i mică) vezi-ți naibii de înțelepciunea voastră de androizi socialiști, BOȘOROGI FĂȚARNICI ce sunteți voi (see editorial)
UN FERM SIKTIR DIN PARTEA GENERAȚIEI REVOLUȚIEI, Pârțâilă!
9.5  RE: BAN ? trimis de
(28 feb 2013, 16:22:18
din hibridele-ţi cuvinte deduc o "c u r i o z i t a t e " :
dacă e vreun doctor ce-ţi cunoaşte faţa de pupăză atomică
am, la mine-n sat, un doftor şi-a-ntrebat dacă se poate
să-ţi ッ ク vorbele din colonia penitenciară cu aromă vómică

da'.. te-am scos ! ( i-am spus, totuşi, că ai bunu' simţ castrat )
stai liniştit ! la boala care-o ai oricum leac nu-i, pe piaţă
iam zis că inconsecvenţa ta-i constantă, însă lung s-a uitat
când i-am spus de hobby-iul principal .. ce-l ai în viaţă

despre doctoru' ăsta vorbeşti? ăsta de la min' din sat ?
sau ai tu un doftor ce-şi dă doctoratu' .. pe tine ?
ăl' de sărută guri de canal şi aburi ... de la p i ş a thappy
(P.S.: poate că nu vorbesc cu tine, doar tu .. cu mine)happy
9.6  RE: BAN ? trimis de
(28 feb 2013, 17:10:07
polisexual, bigenital şi cu dismorfie obtuză anală
cauţi printre beduini vibrând de indignare
să ştii de ce un anofél într-o petrecere bacanală
cată mereu gioaca-n procesul de aglutinare

păi nu ştii .. fiindcă nu te uiţi în oglindă
iar dacă cineva ţi-o pune (oglinda) 'n faţă te-nspăimânţi
ştii să faci mâncare, dar.. de ce-o găteşti în tindă ?
căci are savoarea unei melodii ce nu te pricepi s-o cânţihappy
10.   Bre abcESEdaruto , bre !!! trimis de
(28 feb 2013, 15:42:36
2.5 RE: Bre abcESEdarule , bre !!! trimis de YOYO1
(28 feb 2013, 09:39:14 | Romania | ROMTELECOM S.A)
Se pare ca suferi tare , abcESEdare !!!
Unde ai vazut tu macar o injuratura in comentariul meu ???
dar daca vrei s-o ardem tare ,
Pe limba ta care-i o arma a gandirii ,
O astept cu urgenta la mine-n p o p o u .
P.S. Ai vazut bre cocalare/pitipoanco ce usor e sa scrii versuri ?=))=))=)
10.1  RE: Bre abcESEdaruto , bre !!! trimis de
(28 feb 2013, 16:02:40
domnule YOYO {sau doamna} iarta.ma ca ma bag asa dar esti ata de prost de nu vezi ca nu vorbea abc.ul cu tine,ieri ? rolling eyes
10.2  RE: Bre abcESEdaruto , bre !!! trimis de
(28 feb 2013, 16:11:07
Precizare:
Dacă nu știai, Ovidiu e un al nick al Boșoroagei epicene.

Deci boșoroaga a rămas și-n-gurică în saloon și dialoghază cu alterego-ul său.
Pobabil i-a trântit doftorul o doză pra mare de Valium și e Pârțoasa cheaună de cap de n-are habar pe ce lume este!
10.3  RE: Bre abcESEdaruto , bre !!! trimis de
(28 feb 2013, 16:45:15
bingo ! zis să-l punem şi pe Răducu ( să fim 3 in 1)happy

de-aş fi ştiut,de dimineaţă, ce zi mişto va fi
şi că te mănâncă pizma când ţi-e spartă gogoşeria
Heil, Fühnerică! aş fi strigat mai des, să ştii
căci e extrem de amuzant când te-apucă isteriahappy
11.   Banc misogin pentru abcESEdarica trimis de
(28 feb 2013, 15:50:57
"I : Ce s-ar intampla daca femeile n-ar avea picioare ?
R : Ar lasa urme ca melcii ."
Cu ocazia acestui banc si cu o dna/dra ca abcESEdarica printre noi , imi permit sa fac si eu un banc . Ce s-ar intampla daca in loc de creier o femeie ar avea balast ? Ar lasa urme de NESTERS ca sa se prinda altii ca e femeie . SI "poieata" pe deasupra . Si netalentata pe deasupra . Si penibila pe deasupra .
Si stiti de ce "pe deasupra" ? Ca "dedesupt" suntem noi , aia de-i suportam zilnic fecalele pe care le asterne aici aproape zilnic .
11.1  RE: Banc misogin pentru abcESEdarica trimis de
(28 feb 2013, 16:04:57
hai să te fac eu c-o poantă.
S-a găsit soluția ca centrala de la Vatra Dornei să aibă asigurat combustibilul.
Cică le crapă bostanul la epicena Becedărica - pârța-pârța (sorry!) și lui Lăducu - sirena antiaeriană din turla Kremlinului.
Cică au ăștia la rumeguș în tărtăuță de ajunge centralei pentru următoarele 4 cincinale.
Iar când se termină rumegușul din dibla lor, trece centrala pe gaz, avândul ca principal furnizor pe Moș Pârțâilă- becedar - Pârța-pârța - mă scuzați dar e vârsta mare și muchii sfincterului slabi.
12.   AWCdar trimis de
(28 feb 2013, 18:59:07
mai abecedare da tu asa esti de destept de cand te-ai nascut,sau ai dobandit aceste calitati de poet intre timp?mai bine facea mamucta un buboi la fataciune decat sa te fi zamislit pe tine,mai gunoiule!mai abtine-te si tu ca numai scandal faci cu inteligenta ta pe aici sau faci parte cumva din stafful acestui prestigios editorial de vreme ce nu ia nimeni nici o masura?anticipand ca vorbele mele se vor prinde de tine ca nuca de perete am sa-ti dau o tema acasa ca tot nu ai ce face.dezvolta subiectu:
fruza verde barabula,
stau in apa pan la ....brau!
se cere:a se descoperi unde este râma!
daca raspusul tau va fi cel corect pastreza-l cu sfintenie pe buze,ajuta la inspiratie.
felicitari domnului HERROBERSTGRUPPENFUHRER pentru blagoslovenia data,ar trebui sa citesti si din ce scrie omul acesta ca nu zice de rau,daca nu-l intelegi roaga-l sa-ti explice pana intelegi , nu te apuca sa consumi "specialitati turcesti" ca nu fac cinste nimanui.multumim pentru intelegere.
12.1  RE: AWCdar trimis de
(28 feb 2013, 20:00:38
multumesc lui Dumnezeu ca am trait s-o vad si pe asta CINEVA SA IL PUNA LA PUNCT PE NAZISTUL CARE TERORIZEAZA PARTICIPANTII LA ACEST FORUM. iti multumesc abcdar
12.2  RE: AWCdar trimis de
(28 feb 2013, 20:33:30
asa Pacala asa multumeste-ti singur,mai pacalici chiar asa de proasta crezi ca e lumea,ai impresia ca ai descoperit tu apa calda?iar ai flamanzit si te-nfrupti iar din apetisantele ,,specialitati turcesti''?
12.3  RE: AWCdar trimis de
( 1 mar 2013, 07:45:32
eu sint abcdar? misto.merci
12.4  RE: AWCdar trimis de
( 1 mar 2013, 09:17:19
LABA-DA (nevastă ba!) cam multişor spus pus la punct.
Mie-mi sunt şterse comentariile-răspuns iar ale lui moş pîrâţâilă rămân bine mersi.
Dacă a-l lega pe om de mâini şi de picioare după care la a-i căra pumni în figură, constituie DOVADĂ de vitejie si punere la punct, atunci DA , PÂRŢARILOR USELISTI, voi "puneţi la punct pe toată lumea"!

(Până vine doctorul!)

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei