Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 28 feb 2013 - Anul XVIII, nr. 48 (5255)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Opinie

„USL produce şomeri pe bandă rulantă”, susţine Gheorghe Flutur

Joi, 28 Februarie 2013 (15:57:57)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Secretarul general al PDL, senatorul Gheorghe Flutur, a criticat actuala guvernare USL, precizând că mii de angajaţi din companiile de stat şi din fabricile din România, se află la un pas de a-şi pierde locurile de muncă. Flutur a arătat că liderii USL trebuie să dea explicații românilor, având în vedere că în campania electorală le-a promis noi locuri de muncă şi nu şomaj şi sărăcie. El a adăugat că în vara trecută, premierul Victor Ponta a dat vina pe guvernarea PDL pentru situația de la Mechel Câmpia Turzii, unde conducerea începuse concedieri colective. Gheorghe Flutur spune că problemele de la Oltchim şi Mechel „sunt doar începutul”, precizând că mii de oameni își vor pierde locurile de muncă în următorii 5 ani. El a mai precizat că Executivul condus de Victor Ponta pregătește disponibilizări în 16 companii din energie, după cum arată un proiect de ordonanță de urgență prezentat în presă. „Guvernul Ponta produce șomeri pe bandă rulantă, deşi în campania electorală USL nu le-a spus nimic românilor despre disponibilizări. Oamenii îşi pierd locurile de muncă, dar birocraţia guvernamentală se umflă în fiecare zi, USL răsplătindu-şi membrii cu slujbe la stat. La Ministerul Economiei există acum 7 secretari de stat, în timp ce pe vremea guvernului Boc existau doar 2 secretari de stat. A fost reînfiinţată Cancelaria Premierului, desfiinţată de guvernarea PDL, pentru ca alte câteva zeci de membri ai USL să primească locuri de muncă. Şi mai mult, clientela USL reprezintă cea mai mare gaşcă politică adusă vreodată la putere în România”, a declarat secretarul general al PDL.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „USL produce şomeri pe bandă rulantă”, susţine Gheorghe Flutur.
 Vizualizări articol: 1565 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
„USL produce şomeri pe bandă rulantă”, susţine Gheorghe Flutur3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Nenorociri mostenite de la PDL trimis de
(28 feb 2013, 17:03:27
Victor Ponta le mentioneaza:
"Posta Romana - pierderi de peste 100 milioane si perspectiva falimentului. Increngaturile clientelare duc pana la importanti lideri PDL, si speram ca procurorii vor ajunge sa instrumenteze toate fraudele de acolo.
Pierderi si datorii la Hidroelectrica (1,2 miliarde euro) si Oltchim (700 mil euro). Musuroiul cu interese periculoase pentru stat a fost distrus, dar acum “baietii destepti” incurajati de ministrii PDL incearca sa revina, sa isi cumpere verdicte favorabile si sa capuseze din nou economia
POSDRU si alte POR si POS sunt blocate pentru grave deficiente in 2010-2011. USL a intarit dialogul cu Comisia Europeana si va reusi sa deblocheze fondurile si sa creasca absorbtia; doar in 3 luni, Guvernul USL a absorbit cat PDL intr-un an, iar ritmul continua sa creasca
Problema taxei de claw-back, pe care incercam sa o rezolvam acum, si deficit de 700 milioane lei pentru functionarea spitalelor in 2012. Incepem sa redeschidem spitale; il avem de partea noastra pe Raed Arafat si incercam sa reparam marile nereguli din sistem.
Armata complet nefinantata – doar 1,2 din PIB (in loc de 2,36). Noi vom aloca in 2013 fonduri pentru avioanele multirol. USL a rezolvat problema prin decizia achizitiei luata in aceste luni.
Lipsa de personal in Politie – s-au blocat angajarile, asa ca a fost nevoie de deblocarea posturilor pentru 3000 absolventi angajati – Academia de Politie fara capacitate de a primi in anul 1 – 500 posturi deblocate in administratia locala.
CNAS - licitatii dubioase de aproape 100 milioane RON pentru diverse achizitii informatice, lipsa bugetului pentru medicamente, coruptia lasata mostenire de Duta & co.
Dezastrul de la TVR - datorii de 140 milioane euro si o companie aproape de faliment."
1.1  RE: Nenorociri mostenite de la PDL trimis de
(28 feb 2013, 20:31:33
baga-ti cifrele si intoxicatiile astea in koeur!! Eu atat iti zic, PSD (PDSR si ce nume a mai avut sub ilici si ceilalti) a distrus mii de fabrici. Da, MII, cu 3 de zerio in coada. Fiecare judet avea cateva zeci de fabrici.

Sah mat, raducule si pofta buna la shiit!
2.   Pt raducu lu " mamuca trimis de
(28 feb 2013, 18:42:14
ar trebui sa sti TOASU" ca distrugerea tarii si a poporului a inceput pe 17 decembrie cind TATUTA tau ,tradatorul iliescu a dat lovitura de stat sub obladuirea capitalistilor (FMI,CE,si alti sugatori ).cine a inceput inchiderea fabricilor,uzinelor,combinatel a inceput disponibilizarea muncitorilor si orbirea lor cu citeva salarii compensatorii?sintem asa de destepti si frumosi si indispensabili pt lumea asta ca FMI SI CE ne vor ajuta gratis cu miliarde de euro?citeste un pic ce dezastru au facut americanii(jidanii)in ARGENTINA,pina cind au fost fugariti,pe unde au trecut astia FOC SI PARA SI SARACIE LUCIE a ramas
3.   Pt raducu lu " mamuca trimis de
(28 feb 2013, 18:58:32
nici un partid in romania o sa poata frina dezastrul spre care ne indreptam,fara locuri de munca, fara bani ,fara nimic.Au sa munceasca in aceasta tara doar functionarii(bugetarii)ca industria ,care a mai ramas,tinde spre 0.ginditi-va ca daca nu plecau ,pe putin 6 milioane,de emigranti ,acum erati linsati hotilor si penalilor.si FMI SI CE va vor da bani doar atit timp cit mai sint combinate de inchis,dupa o sa va dea prin gura.uita-te ce se intimpla in GRECIA SI PORTUGALIA si ia aminte raducu,o sa-ti iasa cifrele astea useliste pe ochi,cind vom iesi in strada de foame,cel mai periculos POPOR ,e cel flamind......ia aminte
4.   Pt raducu lu " mamuca trimis de
(28 feb 2013, 19:12:18
ce ne trebuie noua avioane -epave la mina a saptea?cit e comisionul TONTULUI ?ce sa faca RAED cit sistemul sanitar e distrus,intri in spital cu o luxatie si iesi bolnav terminal?nu un numar mai mare de politisti face tara mai sigura,ci echiparea corespunzatoare,eliminarea coruptiei si respectarea CONSTITUTIEI,care spune ca toti sintem egali in fata legii,dar sintem in tara tuturor posibilitatilor.
5.   Crud dar adevarat ! trimis de
( 1 mar 2013, 08:29:22
Din pacate d-le Flutur aveti dreptate , aceasta-i realitetea , zilnic dispar firme si odata cu ele apar someri fara speranta . Daca urmaresti piata muncii observi cu usurinta cat de slaba slaba este oferta si cat de putin diferentiata . Este posibil ca in top sa predomine calitatea de bucatar ,sofer , menajer ? Numai dupa acest aspect iti dai seama cat s-a degradat industria noastra ! Oare sanatatea unui popor nu consta in faptul ca memebrii ei au unde muncii ? Ma tem sa nu ajungem intr-o zi un teren ocolit de toata lumea !

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei