Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 28 feb 2013 - Anul XVIII, nr. 48 (5255)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Idee

Propunere democrat-liberală: viitoarele regiuni să se suprapună cu circumscripţiile Curţilor de Apel

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Viitoarele regiuni ar trebui să se suprapună pe circumscripţiile celor 15 Curţi de Apel din ţară. Este propunerea pe care o face vicepreședintele Organizației Județene Suceava a PDL, Vasile Ilie, liderul grupului consilierilor județeni democrat-liberali, propunere considerată a fi o formulă funcțională de regionalizare. Vasile Ilie a declarat că din punct de vedere jurisdicţional, România este deja regionalizată pe 15 circumscripţii ale Curţilor de Apel, iar această organizare se poate suprapune cu viitoarele regiuni. Liderul democrat-liberal sucevean a subliniat că regiunile de dezvoltare actuale sunt mult prea mari pentru a fi funcţionale, în condiţiile în care şi infrastructura ţării este slab dezvoltată.

El a exemplificat cu Regiunea de dezvoltare Nord-Est, din care face parte și județul Suceava, alături de alte cinci județe, regiune cu o populaţie de 3,6 milioane de locuitori care nu va avea nici o şansă de dezvoltare dacă rămâne în actuala structură.

„În cea mai săracă regiune a ţării vor trebui să existe mai mulţi poli de dezvoltare. De aceea, înfiinţarea unor regiuni suple, pe structura circumscripţiilor Curţilor de Apel de aici, va crea trei poli de dezvoltare, existând şanse mari pentru promovarea de proiecte care să conducă la ieşirea din sărăcie a acestei zone”, a spus Ilie.

El a subliniat că în Uniunea Europeană, media recomandată pentru o regiune este între unu şi două milioane de locuitori pentru a se respecta principiul subsidiarităţii. În opinia democrat-liberalului, pe actuala structură a Regiunii de dezvoltare Nord-Est sunt şanse reduse ca proiecte de anvergură să fie finanţate, întrucât ar presupune fonduri însemnate, ceea ce ar face ca întregul efort de regionalizare în vederea îmbunătăţirii absorbţiei fondurilor europene pentru proiecte de dezvoltare să fie un eşec. Vicepreşedintele PDL Suceava a arătat că în procesul regionalizării trebuie să se ţină cont şi de istoria respectivelor regiuni ale ţării, menţionând că Suceava a fost regiune sub diferitele regimuri, iar municipiul Suceava este capitală istorică de regiune şi îndeplineşte cu succes toate criteriile unei capitale de regiune europeană.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Propunere democrat-liberală: viitoarele regiuni să se suprapună cu circumscripţiile Curţilor de Apel.
 Vizualizări articol: 1525 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Propunere democrat-liberală: viitoarele regiuni să se suprapună cu circumscripţiile Curţilor de Apel5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
(28 feb 2013, 11:56:00
eu propu o regiune formata din landul bavaria si jumatate din judetu suceava si capitala sa fie la gura-humorului sa-l multumim pe dl. flutur care ne aduce lumina de la ierusalm de sf.paste
2.   Suceava capitala regiunii Utopia trimis de
(28 feb 2013, 13:49:44
PDL dupa ce a pierdut catastrofal puterea incearca sa-si faca capital electoral pe teme false.In 2011 Municipiul Iasi a castigat batalia cu Suceava, Bacau si Piatra Neamt pentru titlul de capitala a Moldovei, decizia fiind luata de greii PD-L intr-o sedinta interna a forului central. Deci ati retinut ,hotararea a fost luata de greii PDL(Flutur era atunci primvicepresedinte PDL,adica greu de tot).Atunci Flutur a hotarat ca aceasta capital va fi la Iasi.Acuma vine si spune ca vrea la Suceava.De ce nu a vrut cand era la putere capitala la Suceava?Astept ca PDL sa propuna ca numarul regiunilor sa se suprapuna cu numarul de la pantofi al domnului Flutur.

3.   Suceava capitala regiunii Utopia trimis de
(28 feb 2013, 13:54:15
Propuneri de suprapunere pentru viitoarele regiuni:
-viitoarele regiuni sa se suprapuna cu numarul strazilor din Suceava
-viitoarele regiuni sa se suprapuna cu numarul firelor de par din mustata lui Ilie
--viitoarele regiuni sa se suprapuna cu numarul copiilor impartit la 1523.
--viitoarele regiuni sa se suprapuna cu numarul femeilor blonde din Suceava.
Sa aberam in ritmuri PDL-iste

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei