Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 28 feb 2013 - Anul XVIII, nr. 48 (5255)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Consideraţii...

 

Am ajuns să trăim intr-o lume în care regulile nu mai sunt valabile, şi-n care minciuna domină pe toată lumea.

Mă uit în jurul meu, şi cu toate că am 15 ani, pot să realizez şi singura în ce situaţie deplorabilă ne aflăm, nu numai eu, nu numai tu, ci toată lumea, în special noua generaţie.

Şcoala a devenit locul în care numai cei cu "aere" sunt cei mai tari, şi-n care cei slabi v-or fi mereu batjocoriţi. Asta este, dacă eşti o fire ce renunţă repede, timidă şi retrasă, vei fi luat drept un idiot.

Chiulul a devenit una din activităţile zilnice ale elevilor, orele fiind înlocuite cu ieşirile prin baruri. Nu am experimentat asta, şi nu pentru că sunt un copil aşa ascultător, recunosc, până şi eu am momente mai urâte, dar pur şi simplu, mi se pare o aberaţie. Ţigările şi alcoolul se consumă încă de la vârste mici, reuşind ca în fiecare zi să-i văd pe aşa zişii mei amici cu ţigareta în mână. Şi cică e legea "Nu se vinde celor sub 18 ani..."

Trăim într-o ţară în care banii-şi spun părerea, şi-n care onoarea şi bunul simţ au dispărut aproape complet. De ce spun "aproape"? Există şi lume care totuşi încă are pic de bun simţ în ea, dar care din păcate, rar ai ocazia să o întâlneşti.

Persoanele au ajuns să fie mult prea pline de ele, făcându-te în toate felurile, fără pic de nepăsare.

Mi-e milă de acei părinţi care muncesc pe brânci doar pentru a asigura zile mai bune odraslelor lor care-şi bat joc de toată bunăvoinţa asta, aruncând cu bani în stânga şi-n dreapta, nerealizând câte greşeli fac, şi câtă sănătate vând pe nimic. Nu-şi dau seama, dar până la urmă vor regreta toate acestea. Odată şi-odată nu vor mai avea cui să-i spună "mamă" sau "tată", nu vor mai avea surse de alimentare pentru bani, ci vor trebui să-şi formeze propria familie, păcat că nu realizează câte greutăţi vor urma în viitor.

Sunt distraţi, dar va veni o zi când vor regreta toate astea, vor regreta zilele când au absentat la şcoala, nereuşind să aibă cunoştinţe pentru un loc de muncă, drogurile şi alcoolul care le-a distrus trupul încetul cu încetul, dar mai ales, vor regreta faptul că au înşelat toate persoanele care ţineau la ei...

 

Mădălina Ioana HERMAN

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Consideraţii....
 Vizualizări articol: 9747 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Consideraţii...0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei