Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 28 feb 2013 - Anul XVIII, nr. 48 (5255)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Mitocu Dragomirnei

Un copil în vârstă de un an şi patru luni, decedat după ce s-a înecat cu o sămânţă de floarea-soarelui

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Un copil în vârstă de un an şi patru luni din Mitocu Dragomirnei a decedat marţi seara, după ce s-a înecat cu o sămânţă de floarea-soarelui. Bunica din partea tatălui a declarat că în seara zilei de 26 februarie, întreaga familie, ea, părinţii şi cei cinci minori, cu vârste cuprinse între un an şi patru luni şi 7 ani, viziona un film la televizor şi mânca seminţe de floarea-soarelui. La un moment dat, copilul cel mic a început să tuşească şi să se învineţească la faţă. Părinţii minorului au încercat să-i acorde primul ajutor, dar văzând că micuţul nu-şi revine au sunat la 112. La faţa locului au ajuns cadre de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Suceava şi au constatat că minorul nu mai avea puls. Copilul a fost urcat în ambulanţă, unde medicii i-au făcut manevre de resuscitare minute în şir, însă, înainte de a ajunge la spitalul judeţean, s-a declarat decesul.

 

Anchetă

Serviciul de evaluare a situaţiei de risc şi intervenţie în regim de urgenţă din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava s-a autosesizat cu privire la moartea accidentală a minorului care s-a înecat cu o sămânţă de floarea-soarelui. Reprezentanţii Protecţiei Copilului Suceava, după cum ne-a explicat directorul executiv al instituţiei, Margareta Isăilă, s-au deplasat ieri la domiciliul părinţilor, din comuna Mitocu Dragomirnei, în vederea evaluării situaţiei acestei familii şi a împrejurărilor în care s-a petrecut tragedia.

„Părinţii nu au fost găsiţi la domiciliu, fiind plecaţi la Spitalul Judeţean Suceava, pentru a ridica trupul neînsufleţit al copilului. Bunica din partea tatălui a declarat că în seara zilei de 26 februarie întreaga familie viziona un film la televizor, iar copiii mâncau seminţe de floarea-soarelui. Asistenţii sociali au constatat că deşi familia este una modestă, părinţii se ocupă de creşterea şi întreţinerea copiilor”, ne-a explicat directorul executiv.

 

Consiliere psihologică pentru ceilalţi patru frăţiori minori

Reprezentanţii Protecţiei Copilului Suceava au efectuat o evaluare psihologică a celorlalţi patru minori ai familie, neconstatând efecte psihologice posttraumatice grave. Margareta Isăilă a completat că au fost oferite servicii de consiliere psihologică minorilor, în vederea depăşirii traumei cauzate de decesul fratelui lor. Cazul rămâne în atenţia Primăriei Mitocu Dragomirnei şi a Protecţiei Copilului Suceava, care vor monitoriza în continuare cazul. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un copil în vârstă de un an şi patru luni, decedat după ce s-a înecat cu o sămânţă de floarea-soarelui.
 Vizualizări articol: 2802 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 6 voturi
Un copil în vârstă de un an şi patru luni, decedat după ce s-a înecat cu o sămânţă de floarea-soarelui4.356

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei