Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 6 feb 2013 - Anul XVIII, nr. 29 (5236)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Vizibilitate pe net

Universitatea „Ştefan cel Mare”, tot mai populară pe internet

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În clasamentul celor mai active universităţi din mediul online, întocmit de platforma Ranking Web of World Universities, ţinând cont deperformanţele din a doua jumătate a anului 2012, universitatea suceveană se regăseşte în top 10 universităţi din Romania şi în top 75 universităţi din Europa Centrală şi de Est. Topul universităţilor Ranking Web of World Universities se publică din 2004, de două ori pe an şi este unul dintre cele mai cuprinzătoare clasamente ale universităţilor în funcţie de prezenţa lor pe internet.

Într-un clasament al universităţilor din România, Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava (USV) ocupă locul 9 din totalul celor 111 instituţii de învăţământ superior din ţară.

Pe prima poziţie a clasamentului este plasată Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, urmată de Universitatea „Gheorghe Asachi” Iaşi, Universitatea Transilvania din Braşov şi Universitatea Politehnică din Bucureşti. Plasate în urma universităţii sucevene în clasamentul întocmit de cei de la Webometrics Ranking of World Universities sunt instituţii precum Universitatea de Vest Timişoara, Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” Cluj-Napoca, Universitatea din Craiova, Universitatea „Babeş Bolyai” Cluj-Napoca sau Universitatea „Lucian Blaga” Sibiu.

În clasamentul celor mai populare universităţi pe internet din Europa de Est, Universitatea “Ştefan cel Mare” ocupă cea de-a 72-a poziţie.

 

USV şi-a extins continuu prezenţa pe internet

Pentru realizarea acestui top, Cybermetrics Lab analizează peste 20.000 de universităţi din întreaga lume, clasamentul celor mai bune 12.000 fiind publicat de două ori pe an, în ianuarie şi iulie. În realizarea ierarhiei s-a ţinut cont de utilizarea şi întreţinerea paginilor electronice ale instituţiilor de învăţământ superior, de volumul datelor cu relevanţă academică, numărul documentelor şi fişierelor ataşate, vizibilitatea pe internet, numărul de linkuri spre site şi complexitatea acestuia. Universitatea suceveană şi-a extins continuu prezenţa pe internet, instituţia fiind prezentă şi pe reţelele de socializare, pagina de Facebook având în prezent peste 8.000 de fani. Totodată, USV deţine pagini active pe Twitter, Youtube sau Flickr. Webomerics Ranking of World Universities este realizat pe baza conţinutului web generat de universităţi şi de relevanţa acestui conţinut măsurat atât prin numărul de linkuri externe spre instiţutiile de învăţământ, cât şi prin numărul de citări ale lucrărilor postate pe site-urile proprii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Universitatea „Ştefan cel Mare”, tot mai populară pe internet.
 Vizualizări articol: 1008 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 6 voturi
Universitatea „Ştefan cel Mare”, tot mai populară pe internet5.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei