Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 6 feb 2013 - Anul XVIII, nr. 29 (5236)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Neplată

Medicii ginecologi din reţeaua de screening pentru cancer uterin nu au primit nici un leu de la debutul programului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Mai mulţi medici suceveni ginecologi înscrişi în reţeaua de screening pentru cancerul de col uterin nu şi-au primit indemnizaţiile pentru serviciile medicale efectuate de la debutul programului naţional al Ministerului Sănătăţii şi până în prezent din cauza unor probleme birocratice.

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, Ludovic Abiţei, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că mai mulţi medici ginecologi au solicitat sprijin pentru soluţionarea problemei plăţii serviciilor de recoltare a probelor în cadrul programului naţional de screening al cancerului de col uterin întrucât de la debutul acestui program în judeţul Suceava nu au primit contravaloarea serviciilor.

Potrivit acestuia, „în cadrul acestui program a fost înfiinţată la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Suceava o reţea de screening pentru cancerul de col uterin, iar o parte din medicii de familie, medicii anatomo-patologi şi cei ginecologi s-au înscris în această reţea. Finanţarea pentru acest program este asigurată, medicii de familie şi cei anatomo-patologi fiind remuneraţi deja pentru serviciile medicale în cadrul programului, dar au apărut dificultăţi privind decontarea acestor servicii pentru medicii ginecologi care recoltează probele pentru analize”. Acesta a precizat că, cel mai probabil, vor trebui încheiate convenţii civile între medicii ginecologi şi SJU Suceava pentru a putea fi făcute plăţile.

 

Peste 600 de sucevence au fost testate gratuit prin examenul citologic Babeş- Papanicolaou

Program de screening al cancerului de col uterin a avut succes la Suceava, adresabilitatea femeilor fiind foarte bună, în primele două luni de la debutul programului peste 600 de femei fiind testate gratuit prin metoda frotiului cervical Babeş-Papanicolaou.

Directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava, Doina Ganea, a declarat că „nu există precizări foarte clare privind modalitatea de plată a medicilor ginecologi care sunt înscrişi în reţeaua de screening pentru cancerul de col uterin, dar specialiştii financiar-contabili ai unităţii caută soluţii în acest sens”. Aceasta a mai precizat că dacă medicii ginecologi recoltează probe în timpul programului de lucru de la spital, atunci nu au drept la plată.

 "Ei pot face aceste recoltări în afara orelor de program sau în timpul programului de lucru, dar atunci renunţă la plată", a spus Ganea.

Potrivit unei statistici a DSP Suceava, în judeţ au fost depistate, în anul 2012, 108 cazuri noi de cancer de col uterin, din care 46 în stadii curabile, iar din totalul cazurilor nou depistate 67 provin din mediul rural.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Medicii ginecologi din reţeaua de screening pentru cancer uterin nu au primit nici un leu de la debutul programului.
 Vizualizări articol: 832 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Medicii ginecologi din reţeaua de screening pentru cancer uterin nu au primit nici un leu de la debutul programului5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei