Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 6 feb 2013 - Anul XVIII, nr. 29 (5236)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Scene dramatice

A aruncat pe geam tot ce avea în casă şi s-a tăiat la mâini, în ziua înmormântării soţului ei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

O femeie în vârstă de 45 de ani din cartierul Burdujeni al municipiului Suceava a clacat psihic în ziua în care soţul ei a fost dus pe ultimul drum, provocând un scandal monstru, care a alarmat zeci de oameni. Ea a aruncat numeroase bunuri din casă pe geam, în stradă şi s-a tăiat pe mâini, ameninţând că se sinucide. Scenele dramatice s-au petrecut în timp ce cortegiul funerar cu trupul neînsufleţit al soţului ei se îndrepta spre cimitir.

 

A adunat bunuri în balcon şi a început să le arunce

Ieri, în jurul orei 14.00, un apel la 112 a anunţat că o femeie aruncă obiecte voluminoase pe geam, de la etajul III al apartamentului în care locuieşte, pe strada Prieteniei din cartierul Burdujeni.

La faţa locului s-au deplasat pompierii de la Detaşamentul Suceava şi un echipaj de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Suceava.

Între timp, mai mulţi vecini şi apropiaţi ai femeii care ştiau drama prin care trece familia au urcat la uşa apartamentului şi au încercat să o convingă să se liniştească.

Valentin Duţuc, un vecin prieten de familie, a fost printre primii care au ajuns la faţa locului.

„A luat-o razna un pic, soţul mort era dus spre groapă şi ea a aruncat tot din casă. A premeditat totul, a adunat bunuri în balcon şi a început să le arunce”, a spus Valentin Duţuc, care nu-şi putea explica gestul femeii. 

 

A fost imobilizată de un pompier care a intrat în apartament pe geam

Cum femeia refuza să deschidă uşa şi ameninţa că se sinucide, un pompier de la Detaşamentul Suceava a pătruns în casă pe geamul de la balcon.

Plutonierul major Dan Moroşanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, a descris cum a decurs operaţiunea:

„S-a intervenit cu o auto-scară mecanică, un coleg de-al meu a fost urcat până la nivelul balconului şi a intrat în interior prin fereastră. El a imobilizat persoana, după care a deblocat uşa de la intrarea principală în apartament, moment în care au intervenit poliţia şi un echipaj de ambulanţă”.

 

„Eram la înmormântare, la biserică, şi ne-au sunat să venim la apartament că e jale în faţă”

Valentin Duţuc a fost printre primii oameni care au intrat în casă după ce pompierul a deblocat uşa apartamentului. „Era tăiată pe mâini, pe corp, plină de sânge, dezbrăcată.... Noi am intrat peste ea, am imobilizat-o. A fost şocant, vă daţi seama, eram la înmormântare, la biserică şi ne-au sunat să venim la apartament, că e jale în faţă”, a relatat scenele de coşmar Valentin Duţuc.

Oamenii au povestit că femeia avea un limbaj necontrolat, în care îl invoca permanent pe Dumnezeu. 

 

Diagnostic preliminar: delir mistic

Scaune, bucăţi de dulap, haine, pături, oale, chiar şi un calorifer, poze de familie, toate au fost aruncate de femeie de pe geamul apartamentului, direct în stradă, din fericire fără a răni pe nimeni.

Femeia, E.G., a fost imobilizată, fiind scoasă din scara de bloc în cătuşe. Ea a fost urcată într-o ambulanţă şi transportată la Spitalul Judeţean Suceava. Medicii i-au pus diagnosticul preliminar de delir mistic şi în scurt timp au transferat-o la secţia de Psihiatrie de la Burdujeni.

 

Se pregăteau pentru nunta uneia dintre fiice

Soţul femeii, în vârstă de 49 de ani, a decedat fulgerător acum patru zile în urma unui atac cerebral. Cei doi soţi aveau împreună două fiice şi se pregăteau pentru căsătoria uneia dintre ele, în vara acestui an. Vecinii au povestit că femeia a fost plecată o lungă perioadă de timp la muncă în Italia.

Cât despre faptul că femeia nu se afla la înmormântare, mai toţi apropiaţii s-au ferit să dea explicaţii. Unii au spus că aceasta a rămas acasă pentru că şocul a fost prea puternic, în timp ce alţii spuneau că rudele bărbatului nu au primit-o la înmormântare din cauza unor neînţelegeri mai vechi legate de perioada cât a fost plecată din ţară.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului A aruncat pe geam tot ce avea în casă şi s-a tăiat la mâini, în ziua înmormântării soţului ei.
 Vizualizări articol: 5537 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.86/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.9 din 7 voturi
A aruncat pe geam tot ce avea în casă şi s-a tăiat la mâini, în ziua înmormântării soţului ei2.957

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei