Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 6 feb 2013 - Anul XVIII, nr. 29 (5236)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Lupte nepermise

Elevă de liceu, bătută gospodăreşte în clasa de curs de o colegă şi mama acesteia

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

La numai câteva zile după ce o elevă de clasa a VI-a din Rădăuţi a întrerupt cursurile şcolare pentru a putea da naştere unui copil zămislit cu un coleg de clasa a VIII-a, în vârstă de 16 ani, un alt scandal zguduie acest municipiu. De această dată, o elevă de liceu, chiar şefa clasei prin prisma notelor şi a comportamentului, a fost bătută gospodăreşte. Autorii agresiunii sunt o colegă de clasă şi, surprinzător, mama acesteia din urmă, care, în loc să aplaneze conflictele ce apar între adolescenţi, nu a găsit altceva mai bun de făcut decât să o lovească cu pumnii pe elevă. Conflictul a avut loc luni seară, în incinta unei săli de curs de la Colegiul Tehnic Rădăuţi, pe fondul unor dispute mai vechi ce îşi au originile în urmă cu câteva luni, după o discuţie între cele două tinere. Clasa a XI-a N de la Colegiul Tehnic Rădăuţi are profilul textile şi este formată numai din fete. Cea mai tânără dintre eleve, Gina Rusalina Sladaru, originară din comuna Dorneşti, are 16 ani, iar cea mai vârstnică este localnica Ramona Simona Avram, care a împlinit 19 ani. Dacă prima dintre ele are probleme atât la învăţătură, cât şi la capitolul absenţe, cea din urmă este o elevă sârguincioasă, care îndeplineşte şi funcţia de şef al clasei. Trebuie menţionat că clasa a XI-a N îşi desfăşoară cursurile în seria de după-amiază, serie care începe orele de curs în fiecare zi la orele 14.00.

 

Ce se vede pe camerele de supraveghere

Luni seară, în jurul orelor 18.30, Poliţia municipiului Rădăuţi a înregistrat un apel, prin Serviciul de Urgenţă 112, care semnala o agresiune între două eleve de la Colegiul Tehnic din localitate. Echipajul care s-a deplasat la unitatea de învăţământ a stabilit că în pauza de la orele 18.15 avusese loc o altercaţie fizică între eleva Gina Rusalia Sladaru, în vârstă de 16 ani, mama ei, Lăcrămioara Sladaru, de 34 de ani, de o parte, iar de cealaltă, o altă elevă, Ramona Simona Avram, în vârstă de 19 ani, în incinta unei săli de curs. Imaginile video de pe camerele de supraveghere au surprins o dispută verbală între cele două tinere, urmată de momentul când eleva Sladaru o prinde de cap pe Avram, apoi o trage de păr. În următoarea secvenţă intervine mama lui Sladaru, care îi aplică mai multe lovituri cu pumnul tinerei de 19 ani. Conflictul este temperat după câteva minute de intervenţia unui cadru didactic, deşi la întreaga scenă au asistat mai mulţi dintre colegii elevelor.

 

„Când Rusalina nu vine la şcoală, toate lucrurile decurg normal la noi în clasă”

Eleva agresată, Ramona Simona Avram, crede că Rusalina, colega cu care a avut incidentul, este cea care determină o atmosferă tensionată în clasa în care învaţă amândouă şi nici mama ei nu este străină de aceste lucruri: „Nu mai ştiu de la ce ne-am luat, Rusalina a sunat-o pe mama ei, aceasta a venit la şcoală şi a început să vorbească lucruri murdare... După aceea mama ei i-a făcut semn Rusalinei să sară la mine la bătaie, care m-a luat de cap...Şi mama ei mi-a dat cu pumnii în cap, în spate, m-a lovit cu mâinile şi cu picioarele... Când Rusalina nu vine la şcoală toate lucrurile decurg normal la noi în clasă, toate colegele se înţeleg bine, însă atunci când este şi ea, se schimbă lucrurile, colegele se separă... Am auzit că mama ei a mai bătut câteva fete de la şcoala noastră, dar nu ştiu exact, pentru că a fost în afara şcolii, undeva în faţa patiseriei de lângă liceu”. 

 

Gina Rusalina Sladaru, o elevă cu probleme la învăţătură

Dirigentele clasei a XI-a N, profesoara Minerva Micloş, apreciază că cele două eleve sunt la extreme. Dacă una dintre ele este sârguincioasă, cealaltă este permanent ameninţată de corigenţe: „Clasa a XI-a N este o clasă în care sunt numai fete, de aceea acolo sunt permanent discuţii. Eleva Ramona Simona Avram este o elevă bună, peste medie, cu rezultate bune, rezultate vizibile în catalog. Mai mult, este şefa clasei, este responsabilă cu curăţenia în clasă şi pot spune că îşi face treaba. Despre cealaltă elevă, Gina Sladaru, nu pot spune că ar fi avut probleme de disciplină, însă nu prea vine pe la şcoală în ultimul timp... Trebuie să amintesc că mama ei nu a dorit să vină la şedinţele cu părinţii, dacă o sunam închidea telefonul, de fiecare dată găsea motive să nu dea ochii cu mine. Ca să revin la eleva Gina Rusalina Sladaru, ea a avut probleme la învăţătură tot timpul, a fost ameninţată de corigenţe, la fel şi anul trecut când a fost ameninţată la trei obiecte, şi situaţia neîncheiată la o materie... Acestea erau motivele care mă îngrijorau mai tare”.

 

Problema Rusalinei porneşte din familie

Dirginta clasei mai crede că motivul disputei dintre cele două eleve vine din urmă cu cîteva luni şi că problemele legate de „eleva-agresoare” pornesc din familie. „Se pare că acest conflict a pornit în urmă cu circa trei luni şi ar fi fost generat de faptul că Ramona Simona Avram ar fi spus ceva despre Gina Sladaru, cuvinte care ar fi deranjat-o pe cea din urmă, însă nu ştiu exact despre ce este vorba... Din acest motiv i s-ar transmis, încă de atunci, că va primi bătaie. Ieri (n.r luni), înainte de incidentul dintre cele două fete, am sunat-o pe mama Ginei şi am invitat-o la şcoală pentru că situaţia fetei nu este tocmai bună, are două obiecte la care nu are încheiată situaţia şcolară, iar ea m-a asigurat că va veni. Ulterior a ajuns la colegiu, ca să sară la bătaie la eleva Avram...Nu pot spune că Gina este un elev problemă, ci mai degrabă aş zice că problema ei porneşte din familie...Adică, mama ei, sub masca protecţiei faţă de copil, o protejează când nu este cazul...În loc să o trimită la şcoală, să se intereseze de situaţia ei, este procupată de altele...Gina are şi multe absenţe, de fapt cele mai multe din clasă, şi dacă va mai înregistra şi altele în următoarele două săptămâni, este posibil să fie exmatriculată”, a precizat Minerva Micloş.

 

Sancţiuni care prevăd de la mustrare în faţa clasei la exmatriculare

Directorul Colegiului Tehnic Rădăuţi, profesor Gelu Ţugulea, spune că după finalizarea cercetărilor interne, consiliul profesoral va decide sancţiunile, sancţiuni care prevăd de la mustrare la exmatricularea celor vinovaţi. „În urma anchetei interne desfăşurate vizavi de eleveleSladaru şi Avram, vom prezenta concluziile consiliului clasei, conform procedurii, în consiliul profesoral şi vom dispune măsurile prevăzute în regulamentul de organizare şi funcţionare. Aceste sancţiuni sunt de la mustrare până la exmatriculare. Nu directorul este cel care stabileşte aceste sancţiuni, ci consiliul clasei înaintează propunerea către consiliul profesoral şi acesta ia decizia de mustrare în faţa clasei sau de eliminare de la cursuri pe o perioadă de 3-5 zile însoţită de scăderea notei la purtare, mutarea disciplinară la altă unitate şcolară, sau chiar exmatricularea”, a afirmat Ţugulea.

Mama şi fiica sunt acuzate de săvârşirea infracţiunii de „lovire şi alte violenţe”. Imediat după incidentul de luni seară, cele trei persoane implicate au fost audiate la sediul Poliţiei municipiului Rădăuţi, iar tânăra Ramona Simona Avram a depus împotriva colegei sale, Gina Rusalia Sladaru, cât şi a mamei acesteia, o plângere în care le acuză pe cele două de săvârşirea infracţiunii de „lovire şi alte violenţe”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elevă de liceu, bătută gospodăreşte în clasa de curs de o colegă şi mama acesteia.
 Vizualizări articol: 5456 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.17/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 6 voturi
Elevă de liceu, bătută gospodăreşte în clasa de curs de o colegă şi mama acesteia4.256

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   INTREBARE trimis de
( 6 feb 2013, 13:46:12
PROTAGONISTII RESPONSABILI CU ZAMISLIREA,NU CUMVA S-AU TRATAT PE LA IASI CU VIAGRA???BATRANII DIN ,,DOTAREA'' UNOR FUNDATII FILANTROPICE SUNT TRATATI CU SIROP DE TUSE PTR COPII,VIT C SI ANTICONCEPTIONALE?
TINDEM SA CREDEM CA ASA E,AVAND IN VEDERE CA DESTUL DE MULTE MEDICAMENTE AU UN DOR APRINS DUPA SUBST.ACTIVA-DE AICI A REZULTAT SI ,,DICTONUL''-
,,CUM N-AJUTA,ASA NU STRICA''! HMMM.
2.   P.S. trimis de
( 6 feb 2013, 13:50:03
ASTEPTAM STATISTICA PREZENTATA IERI LA TV,PTR MAI MULTE COMPLETARI SI LAMURIRI,INTENTIONAT OMISE DE CATRE CEI CE AU PREZENTAT-O ,PROBABIL SA NU-SI PANICHEZE PROTECTORII![PROBABIL ,,TAXA DE DISCRETIE'' NU S-A INDEXAT!]
3.   Cra cra trimis de
( 6 feb 2013, 14:51:53
impuscati ciorile
4.   Asta-i roumaniaaaaa trimis de
( 6 feb 2013, 15:00:46
asa profesori asa elevi!
5.   * trimis de
( 6 feb 2013, 16:16:52
adesea banii duc la ceartă tot banii (con)duc la împăcare
eu n-aş lăsa adevărul să strice o poveste frumoasă ( ca asta )
în şanţul de la marginea sistemului educaţional nu e, oare
un rahat atât de mare de nu i se mai vede creasta ?

dacă nu se bat în şcoală o fac în faţa şurii (sau la bar)
ai'bătrână ar trebui considerată cea mai proastă dintre toţi
acu' ... ? să vie tata victimei să-i facă un control plombar ?
ce vină are şi fătuca (Rusalina) asta c-are părinţi idioţi ?happy
e pamflet, asta e ! na (cititorule) stai serios ..dacă poţihappy

5.1  RE: * trimis de
( 7 feb 2013, 08:30:55
daaaaaaa...sunt amuzat la maxim pamfletarul ☭ 
Singura creasta vizibila(tot de rahat)e cea de pe capul tau papagalule,ce tampenii poti sa mai ai in tartacuta aia putrefacta...mizeriile sistemului ticalosit...urmarile comunismului in toata splendoarea lor!!!!
6.   Gospodareste trimis de
( 6 feb 2013, 17:43:35
ce titlu ,auzi "gospodareste" nu cumva se potrivea mai bine golaneste..In alta ordine de idei pe mama elevei in cauza nu este nimeni sa o pun la punct "gospodareste" ? Ea e principala vinovata prin prisma a ceea ce a facut (acum si mai inainte) si prin educatia pe care o da odraslei
7.   David Saicu si altii trimis de
( 7 feb 2013, 10:53:08
Vai de  ☭  ta " david saicu". Dute si termina un liceu inainte sa deschizi pc-ul. te bate tastatura.

ce declaratie a dat si dirigintele, normal ca o pupa in ☭ pe sefa clasei, asa e tot timpul, doar nu era sa zica de bine de aia mai smechera.

A zis cineva intr-un comentariu ceva de paza. Pai ce sa caute paza la etajele unei scoli in timpul pauzelor. "Paza" a legitimat-o pe mama elevei, a vazut ca e parinte si a lasat-o sa intre in scoala. Doar nu era sa stea la curul ei.

Daca este vorba de exmatriculare trebuie puse ambele eleve in aceasi oala. Dar nu e vorba de exmatriculare aici, va bateti voi gura degeaba.

Mi-a placut declaratia mamei.

Iar tu Sanchez... daca nu intelegi versurile lui ABCDAR
nu tre sa te bagi ca taranul in seama.
7.1  RE: David Saicu si altii trimis de
( 7 feb 2013, 18:11:27
Fac ce vreau saracule,e vreo problema??...daca alea-s versuri si pentru tine inseamna ca probabil esti vreun agent de paza de la liceul in cauza!!:)))))))))))
8.   Asteptam trimis de
( 7 feb 2013, 10:54:29
asteptam si declaratia Rusalineilaughing
8.1  RE: Asteptam trimis de
( 7 feb 2013, 16:04:53
Cra cra cra - zise rusalina!(intentionat cu "r" mic)

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei