Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 6 feb 2013 - Anul XVIII, nr. 29 (5236)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Cine-i opreşte?

Hoţii nu mai au frică de Dumnezeu! Au vandalizat cimitirul din Salcea.

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Hoţii au lăsat prăpăd în urma lor în cimitirul ortodox din Salcea. Zeci de morminte au fost vandalizate de indivizi care au venit să fure ţevi de inox montate ca ornamente. Oamenii sunt şocaţi de acest eveniment şi cred că hoţii nu mai au nici un fel de frică de Dumnezeu. La fel de revoltat era şi preotul paroh din Salcea, care-i condamnă tăios pe indivizii care au deranjat somnul de veci al celor decedaţi şi şi-au bătut joc de munca şi banii investiţi de rudele celor înmormântaţi în cimitir. Distrugerile au fost observate luni după-amiază de o femeie care venise să aprindă o lumânare la mormântul părinţilor, iar mai apoi la cimitir au venit toţi cei care au rude decedate.

„Au lovit cu barosul în stâlpii de mozaic, aceştia s-au crăpat şi apoi au furat ţevile de inox. Au luat mormintele la rând şi doar câteva au scăpat, ca prin minune. Se vede că au studiat problema, mai ales că mormintele unde nu erau ţevi de inox sunt neatinse”, a spus unul dintre enoriaşi.

 

Oamenii din Salcea îi vor la puşcărie pe hoţi

Oamenii din Salcea spun că distrugerile sunt foarte mari şi că pentru a repara stricăciunile este nevoie de investiţii serioase. Mulţi dintre proprietarii mormintelor devastate iau în calcul şi varianta de a lăsa totul aşa, pentru a nu le da hoţilor din nou de lucru.

„Ce să mai fac? Cred că tai totul împrejur şi las aşa cum este, că dacă le fac la loc dispar iar”, şi-a arătat indignarea Ioan Radu Adochiţei.

Venit să aprindă o lumânare la mormântul tatălui şi al bunicii, îngropaţi în acelaşi loc, Petru Standolaru nici nu ştia ce este mai bine de făcut.

„Ăştia care au făcut treaba asta trebuie băgaţi la puşcărie cel puţin 10 ani. Dar să fie duşi la muncă, nu să stea la televizor şi să ceară mâncare”, a răsuflat supărat bărbatul.

Ionel Doru Budeanu, preotul din Salcea, a fost la cimitir şi luni seară şi ieri dimineaţă. Acesta a mărturisit că i-a fost greu să-i anunţe pe bătrâni despre actele de vandalism, mai ales că ştie că mulţi dintre ei au muncit pe brânci pentru a înfrumuseţa mormintele rudelor decedate.

„Unii dintre oameni mi-au cerut să facem o rânduială de rugăciune pentru ca Dumnezeu să-i descopere pe hoţi, pentru că nu se poate aşa ceva, nu-i admis aşa ceva... . Cimitirul e lângă şosea şi nu au avut nici o teamă, nici o jenă de nimic”, a declarat preotul paroh din Salcea.

 

Mesaj de la preot pentru hoţi

Deoarece aceste acte de vandalism i se par un sacrilegiu imens adus nu doar celor în viaţă, ci şi celor care au plecat pe lumea cealaltă, preotul Ionel Doru Budeanu a dorit să le transmită un semnal foarte clar hoţilor.

„Am un mesaj pentru ei, cred că s-au uitat doar în stânga şi-n dreapta, dar sus nu cred că s-a uitat nici unul dintre ei. Să se uite sus, pentru că este un Dumnezeu care nu doarme, iar lacrimile celor văduvi şi ale bătrânilor care au muncit şi care acum sunt în imposibilitatea de a repara cele stricate o să cântărească foarte mult”, a ţinut să sublinieze preotul Budeanu.

Reprezentanţii Primăriei Salcea au rămas surprinşi şi ei de tupeul hoţilor şi speră ca poliţiştii să le dea de urmă cât mai curând. „Nu este posibil să se întâmple aşa ceva. E vorba nu doar de munca unor oameni, ci şi aproape de o profanare, de deranjarea somnului de veci al unor oameni ai locului”, a menţionat viceprimarul Aurel Şerban.

 

Hoţii au furat de 2.000 de euro şi au făcut pagube de încă 6.300 de lei

Din ancheta declanşată de poliţişti rezultă că hoţii au furat 325 de metri liniari de ţeavă de inox, valoarea acesteia fiind de circa 2.000 de euro. Pentru a fura această ţeavă, au fost vandalizate 42 de morminte, ale căror stâlpişori de mozaic au fost distruşi cu barosul. Şi în acest caz pagubele sunt însemnate, ridicându-se la aproximativ 6.300 de lei.

Din cele 48 de morminte din cimitirul Salcea care aveau ornamente din ţevi de inox, doar şase au scăpat de lăcomia hoţilor. Acum, oamenii speră ca autorii să fie prinşi pentru a fi traşi la răspundere, dar sunt convinşi că blestemul lor şi pedeapsa divină va fi mult mai aspră.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Hoţii nu mai au frică de Dumnezeu! Au vandalizat cimitirul din Salcea..
 Vizualizări articol: 1602 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Hoţii nu mai au frică de Dumnezeu! Au vandalizat cimitirul din Salcea.5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Vom trece curind pe gaze! trimis de
( 6 feb 2013, 14:37:35
Bataie de joc, in loc sa faceti ceva, ne amenintati!
2.   Ziganii trimis de
( 7 feb 2013, 06:27:17
Cred ca prea-cinstitii cuviosi cautatori de fier vechi sunt vinovati. Sa se ia la puricat fiecare societate de colectare a fierului vechi din zona si asa vor fi prinsi nelegiuitii...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei