Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 16 ian 2013 - Anul XVIII, nr. 11 (5218)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Testări

Peste 14.000 de elevi din judeţ vor trece prin focurile simulărilor examenelor naţionale

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cel de-al doilea semestru al anului şcolar în curs va fi unul încărcat pentru liceenii din clasele a XII-a, dar şi pentru elevii care, în doar câteva luni, vor finaliza ciclul gimnazial. Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava va organiza două sesiuni de simulări pentru examenul maturităţii, testările urmând a avea loc în condiţii identice celor de la bac, cu subiecte structurate asemănător, pentru ca elevii să se familiarizeze cu atmosfera de examen. Scopul acestui demers este monitorizarea stadiului de pregătire al elevilor, analiza rezultatelor, stabilirea măsurilor de remediere şi, în final, creşterea promovabilităţii la examenul maturităţii, în 2013.

„Ne vom ocupa îndeaproape de organizarea şi desfăşurarea simulărilor şi a examenelor naţionale din acest an. Inspectoratul Şcolar a proiectat şi a programat mai multe măsuri în vederea mobilizării elevilor, părinţilor şi cadrelor didactice pentru ca rezultatele examenelor din acest an să fie unele mai bune comparativ cu anii trecuţi. Tocmai de aceea am organizat simulări centralizate la nivel judeţean, testări obligatorii pentru toţi elevii ce se află la final de ciclu liceal sau gimnazial”, a precizat prof. Gabriela Scutaru, inspector şcolar adjunct în cadrul IŞJ Suceava.

Pentru examenul de bacalaureat, reprezentanţii IŞJ au stabilit două etape de simulări, prima sesiune fiind programată pentru intervalul 18- 22 februarie, urmând ca în perioada 13- 17 mai să se desfăşoare a doua serie de testări. În cursul săptămânii 18- 22 februarie, vor fi trei zile dedicate evaluărilor, respectiv 18, 20 şi 22 februarie, simulările urmând a fi susţinute la disciplinele Limba Română, Matematică sau Istorie şi materia la alegere în funcţie de specializarea elevilor.

Cât priveşte testarea elevilor de clasa a VIII-a, IŞJ va organiza o simulare în perioada 11- 15 martie pentru cele două probe ale evaluării naţionale, limba română şi matematică.

Ca element de noutate, notele obţinute de elevi la aceste evaluări vor fi trecute în catalog.

„Referitor la măsurile de îmbunătăţire a rezultatelor examenelor naţionale, IŞJ a mai programat un control tematic care se va desfăşura în luna aprilie, pe parcursul a două săptămâni, control ce implică asitenţe la orele de curs şi verificarea documentelor din şcoli. Sunt vizate unităţile ce organizează evaluare naţională şi bacalaureat. Mai mult de atât, vom organiza inspecţii de specialitate la orele cadrelor didactice care predau discipline ce se susţin la examenele naţionale”, a mai explicat Gabriela Scutaru.

 

Înscrierile pentru examenele naţionale încep în luna mai

Peste 7.000 de elevi de clasa a XII-a sunt aşteptaţi să susţină examenul de bacalaureat în acestă vară. Cât priveşte absolvenţii de clasa a VIII-a, 7.700 de elevi vor termina ciclul gimnazial în acest an şi vor susţine evaluarea naţională.

Pentru examenul maturităţii, elevii trebuie să se înscrie în perioada 27- 31 mai, iar pentru evaluarea naţională, calendarul prevede ca înscrierea şcolarilor să aibă loc în intervalul 17- 19 iunie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 14.000 de elevi din judeţ vor trece prin focurile simulărilor examenelor naţionale.
 Vizualizări articol: 1223 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Peste 14.000 de elevi din judeţ vor trece prin focurile simulărilor examenelor naţionale5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei