Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 16 ian 2013 - Anul XVIII, nr. 11 (5218)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Temporar

Elevii şi studenţii nu mai beneficiază de abonamente cu preţ redus

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Mii de elevi şi studenţi din municipiul Suceava sunt nevoiţi zilele acestea să cumpere abonamente TPL la preţ întreg sau să circule cu bilet, după ce vechile abonamente speciale, pe care au plătit doar 15 lei, au expirat sau urmează să expire de mâine.

Odată cu reluarea cursurilor, după vacanţa de iarnă, mulţi părinţi au avut neplăcuta surpriză să constate că nu mai pot cumpăra abonamente speciale pentru elevi, la preţ subvenţionat, cea mai ieftină alternativă fiind abonamentele normale, în valoare de 60 de lei.

„Alocaţia unui elev este de 45 de lei, iar abonamentul este acum 60 de lei. Eu am doar un copil la şcoală, dar cei care au patru-cinci copii, ori mai mulţi, de unde vor avea bani să plătească pentru toţi costul transportului?”, a declarat Marius Mariţan, unul dintre cei care au cumpărat abonament pentru copiii lor la preţ întreg.

În această situaţie se află aproape 2.800 de elevi şi studenţi care circulă lunar cu autobuzele şi microbuzele TPL şi care beneficiau, conform deciziei de anul trecut a Consiliului Local, de un abonament special, în valoare de 30 de lei, din care aveau de plătit doar 15 lei, restul fiind subvenţionat de la bugetul local.

Directorul TPL, Darie Romaniuc, a explicat de ce elevii şi studenţii nu mai pot cumpăra acum abonamente speciale:

„În prezent nu există nici un contract pe 2013 între TPL şi Consiliul Local privind eliberarea de abonamente pentru elevi şi studenţi, iar acesta nici nu poate fi încheiat până când nu se adoptă bugetul local. Mai mult, trebuie stabilit şi un nou preţ pentru aceste abonamente, tot prin decizia Consiliului Local”.

Practic, în condiţiile în care bugetul de stat va fi adoptat la finele lunii ianuarie, după cum a anunţat premierul Victor Ponta, bugetul local al Sucevei nu va putea fi stabilit mai devreme de începutul lunii februarie, mai ales că procedura impune ca mai întâi să fie adoptat bugetul judeţului.

În aceste condiţii, elevii şi studenţii suceveni nu vor avea facilităţi la transportul în comun pentru o perioadă de aproximativ o lună de zile, ultimele abonamente speciale emise de TPL anul trecut expirând în data de 17 ianuarie 2013.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elevii şi studenţii nu mai beneficiază de abonamente cu preţ redus.
 Vizualizări articol: 1705 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Elevii şi studenţii nu mai beneficiază de abonamente cu preţ redus5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei