Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 16 ian 2013 - Anul XVIII, nr. 11 (5218)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Lovitură după lovitură

Înşelăciunile prin metoda fiului care a avut un accident iau amploare: încă două victime au trimis mii de euro unor escroci

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Înşelăciunile comise prin metoda fiului care a avut un accident iau amploare în judeţul Suceava. Având în vedere noile victime apărute şi prejudiciile foarte mari, de ordinul miilor de euro, este de aşteptat ca indivizii care se ocupă cu astfel de înşelăciuni să acţioneze din ce în ce mai consecvent. Modul de operare al acestora se dovedeşte destul de bine pus la punct, deşi, pe de altă parte, se poate vorbi şi de o naivitate a victimelor, care nu realizează că ceva nu este în regulă. Acest tip de înşelăciune a fost intens prezentat de mass-media în ultimele zile, inclusiv de televiziunile naţionale, însă nici asta nu pare a fi suficient.

 

S-a împrumutat la o rudă şi a trimis 3.000 de euro ca să-şi salveze fiul 

Ultimele două înşelăciuni au fost sesizate poliţiei în cursul zilei de luni. În jurul orei 12.40, Ileana A., în vârstă de 48 de ani, din comuna Moara, a sesizat poliţia că în ziua precedentă a fost victima unei înşelăciuni.

Ea a relatat cum duminică, în jurul orei 11.00, un individ a sunat pe telefonul fix al familiei şi s-a dat drept fiul acesteia. El i-a spus femeii că a avut un accident şi se află internat în spital, având gâtul în ghips şi nu mai poate vorbi, după care l-a dat la telefonul pe avocatul său. Complicele primului escroc, falsul avocat, i-a spus Ilenei A. că fiul ei a accidentat o femeie şi trebuie să trimită urgent suma de 3.000 de euro pentru ca familia femeii accidentate să nu depună plângere. După ce s-a împrumutat de la o rudă, femeia a trimis suma într-un cont bancar prin Western Union.

„Ulterior, contactându-l pe fiul său, reclamanta a realizat că acesta nu a fost implicat în nici un accident şi că de fapt este vorba de o înşelăciune”, se arată într-un comunicat al poliţiei.

 

Acelaşi scenariu, prejudiciu de 15.000 de lei

Tot luni, la ora 15.30, şi poliţiştii din Fântâna Mare au fost sesizaţi de o înşelăciune. Scenariul a fost aproape acelaşi. Gheorghe M., în vârstă de 72 de ani, din Fântâna Mare, a fost apelat pe telefonul fix de o persoană care i-a spus că este fiul său, că a provocat un accident de circulaţie şi se află internat în spital. Interlocutorul a precizat că nu poate să discute prea mult, deoarece are leziuni, şi l-a dat la telefon pe „avocatul” său. De această dată, victima închipuită a accidentului avea picioarele rupte, iar bătrânului i s-au cerut pentru căderea la înţelegere 15.000 de lei. 

„Victima, fără să ia legătura cu fiul, pentru a verifica dacă a produs vreun accident rutier, s-a deplasat la o agenţie bancară din Fălticeni, de unde a trimis suma de 15.000 lei, în două tranzacţii. Ulterior şi-a apelat telefonic fiul, care i-a spus că nu a avut accident şi că a fost victima unei înşelăciuni”, se arată într-un comunicat al poliţiei.

 

Alte două victime, săptămâna trecută

Aceste două înşelăciuni vin după ce zilele trecute s-au mai înregistrat două victime în judeţ. Un bărbat în vârstă de 50 de ani, din Salcea – Plopeni, le-a trimis escrocilor 8.000 de lei, iar o femeie de 66 de ani, din Broşteni, a fost înşelată cu 8.300 de lei.

De regulă, cei care comit înşelăciuni de acest gen le cer victimelor care le cad în plasă să nu-şi sune sub nici o formă copiii pe telefonul mobil, deoarece sunt în audieri timp de câteva ore şi nu pot fi deranjaţi.  

Este probabil ca înşelăciunile de acest gen să fie comise de indivizi din penitenciar, cu complici în libertate.

Poliţia face apel la suceveni să nu mai creadă în astfel de telefoane şi să sune imediat la 112 dacă sunt abordaţi de „fii care au avut un accident”.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Înşelăciunile prin metoda fiului care a avut un accident iau amploare: încă două victime au trimis mii de euro unor escroci.
 Vizualizări articol: 2196 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Înşelăciunile prin metoda fiului care a avut un accident iau amploare: încă două victime au trimis mii de euro unor escroci5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Bine au facut!!! trimis de
(16 ian 2013, 11:19:49
Baietii aia ar trebui angajati in politie, iar ceea ce fac toate babele si bosorogii plangacioase/osi sa ajunga la inchisoare pentru dare de mita.

CE TARA E ASTA ? ? ?
1.1  RE: Bine au facut!!! trimis de
(16 ian 2013, 16:51:45
TARA LUI PAPURA VODA!!!!!!
2.   In ARBORE aceeasi treaba trimis de
(16 ian 2013, 16:50:31
Pai uite ca mai sunt din astia si prin comuna arbore,dar sunt bine ,,paziti,, de politia din localitate de mai noul sef de post CHIPER....dupa nume si,....circula baieti cum vor ei.Oare cei din conducerea IJP Suceava nu se mira de ce atatea dosare cu A.N(autor necunoscut) sunt inregistrate in comuna Arbore? cu politisti ca juravle(scuze dar asta nu merita nici o majuscula) ce poate face politia romana? nimica!
3.   Hei, arbore.. trimis de
(17 ian 2013, 08:44:24
si la Dornesti e la fel ....asa ca nu te plange... nepotismul e in floare...cui ii pasa?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei