Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 16 ian 2013 - Anul XVIII, nr. 11 (5218)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Din februarie

Termica se pregăteşte să închidă căldura la blocurile cu mari datorii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În mai puţin de două săptămâni, locatarii a zeci de blocuri din municipiul Suceava ar putea rămâne fără căldură şi apă caldă, în plină iarnă.

Directorul societăţii de termoficare, Ovidiu Dumitrescu, a anunţat ieri, în cadrul şedinţei cu reprezentanţii asociaţiilor de proprietari, că această măsură drastică va fi pusă în aplicare dacă în continuare ritmul încasărilor este mult prea mic şi nu acoperă nici măcar cheltuielile curente de funcţionare ale Termica.

„Dacă se continuă ca până acum, vom fi nevoiţi să trecem la sistarea furnizării energiei termice. Consumul de cărbuni din luna decembrie a fost de peste patru milioane de lei, dar nu s-au încasat nici măcar două milioane de lei. În primul rând vom lua măsuri de întrerupere a furnizării căldurii şi apei calde la scările de bloc care au restanţe foarte vechi şi la care nu se vede nici măcar un efort de recuperare a datoriilor”, a spus directorul Termica.

Ovidiu Dumitrescu le-a solicitat asociaţiilor de proprietari să îi prezinte detaliat situaţia scărilor de bloc cu restanţe, menţionând că acolo unde este vorba de unul sau doi locatari cu datorii vechi de ani de zile, situaţia va fi tratată separat.

 

Furnizarea căldurii, întreruptă de la 1 februarie

„De la 1 februarie, acolo unde media datoriilor pe apartament depăşeşte o anumită valoare, vom întrerupe furnizarea energiei termice, pentru că altfel punem în pericol furnizarea căldurii şi apei calde în întregul oraş. Nu putem lăsa 22.000 de apartamente fără căldură şi apă caldă din cauza a 100 de scări de bloc unde oamenii nu vor să plătească”, a precizat şeful societăţii de termoficare.

Anunţul său a venit după ce primarul Ion Lungu a atras atenţia reprezentanţilor asociaţiilor de proprietari asupra gravei situaţii în care se află acum Termica:

“Suntem într-o situaţie foarte critică, avem de achitat la furnizorul de cărbune, pentru cantităţile livrate, 400 de miliarde de lei vechi. Din păcate o sumă importantă o are de plătit populaţia, peste 215 miliarde de lei vechi. Fără plăţi consistente din partea populaţiei există pericolul să nu avem apă caldă şi căldură în februarie, martie şi aprilie”

Prezent la şedinţă, prefectul Sucevei, Florin Sinescu, a făcut apel pentru un efort comun, să fie strânse sumele necesare achitării facturilor la cărbune, să fie deblocată furnizarea acestora către Termica. „Putem trece de această iarnă fără probleme, dar nu fără efort din partea asociaţiilor de proprietari”, a adăugat acesta.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Termica se pregăteşte să închidă căldura la blocurile cu mari datorii.
 Vizualizări articol: 1051 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Termica se pregăteşte să închidă căldura la blocurile cu mari datorii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Plafonul ......cat e plafonul??????????????? trimis de
(16 ian 2013, 17:58:14
Ar fi bine sa aduceti la cunostinta locatarilor care este suma (plafonul) datorata maxima si afisata la fiecare scara de bloc, astfel ceilalti cetateni vor lua masuri impotriva rauplatnicilor, eu cel putin asa voi face, asta in cazul in care voi fi amenintat cu taierea apei calde sau caldura.
La situatii critice trebuie si masuri extraordinare.
SUCCES!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei