Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 16 ian 2013 - Anul XVIII, nr. 11 (5218)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Soluţie disperată

Echipe de „recuperatori”, trimise la uşile marilor datornici la Termica

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Grava situaţie financiară în care se află societatea de termoficare a Sucevei, care nu are bani să plătească furnizorul de cărbune din cauza încasărilor foarte mici de la cei care beneficiază de apă caldă şi căldură în sistem centralizat, impune măsuri speciale.

Aşa i-a anunţat ieri primarul Sucevei, Ion Lungu, pe reprezentanţii asociaţiilor de proprietari, care, în următoarele zile, vor trebui să întocmească liste cu rău-platnicii care ar avea de unde plăti, dar nu o fac din diverse motive.

Echipe mixte de „recuperatori”, formate din reprezentanţi ai asociaţiilor de proprietari, ai Primăriei Suceava, dar şi ai Termica, vor merge apoi din uşă în uşă, la rău-platnici, să îi determine să achite datoriile, pentru a nu pune în pericol asigurarea căldurii şi apei calde pentru întreg municipiul reşedinţă de judeţ.

„În ciuda insistenţelor noastre de a se încasa, pe timp de iarnă, minim trei milioane de lei lunar, în decembrie s-au încasat doar 1,9 milioane de lei, iar luna aceasta, doar 300.000 de lei. Fără plăţi consistente, de minim trei milioane lei pe lună, nu vom putea asigura căldură şi apă caldă sucevenilor, a căror datorie a ajuns la cel mai mare nivel de până acum – 21,5 milioane de lei (215 miliarde de lei vechi). Este ca un bulgăre de zăpadă care tot creşte şi pe care mă tem că nu-l vom mai putea opri”, a spus Ion Lungu, care a cerut să fie luate urgent măsuri de recuperare a datoriilor.

Acesta a făcut un „apel disperat” la populaţie să plătească datoriile, până nu este prea târziu, dar le-a cerut şi reprezentanţilor asociaţiilor de proprietari să se implice mai mult în recuperarea debitelor:

„Simplul fapt că staţi la birou şi aşteptaţi oamenii să vină să plătească nu este suficient. Faceţi echipe mixte cu Termica, mergeţi din uşă în uşă şi convingeţi oamenii să plătească. Dacă nu plătim luna aceasta 200 de miliarde lei vechi la cărbune, nu vom avea căldură în februarie”.

 

Familiile cu bani, dar cu datorii mari la asociaţie, principalele vizate

Aceeaşi poziţie a fost adoptată şi de directorul Termica, Ovidiu Dumitrescu, care a explicat de ce situaţia este mai gravă decât în alţi ani.

„Anii trecuţi am reuşit să luăm credite de la diferite bănci, pe care nu am reuşit să le plătim nici până acum, iar cărbunele ars anul trecut nu este nici acela plătit decât pe jumătate. Suntem în imposibilitatea de a mai lua credite. Pericolul este real şi suntem foarte-foarte aproape de a rămâne oraşul fără încălzire în miezul iernii”, le-a transmis directorul societăţii de termoficare.

Acesta şi-a arătat disponibilitatea de a trimite oameni în teren, alături de cei de la asociaţii, dar a cerut ca acţiunea să se facă în baza unor date exacte, prin care echipele de recuperare a datoriilor să ajungă la uşile rău-platnicilor, nu la cei care sunt cu plăţile la zi.

„Nu trebuie să umblăm la apartamentele care sunt cu cazuri sociale, să arătăm că nu se poate, ci la cele unde stau persoane cu posibilităţi de plată, dar care nu o fac din comoditate, din lipsă de educaţie sau alte motive”, a explicat directorul Termica.

Faptul că printre cei cu mari datorii se află numeroase persoane care refuză să plătească, deşi au posibilităţi financiare, a fost confirmat şi de preşedinţii de asociaţii.

„În momentul în care deţii două maşini sub balcon, ai datorii de peste 150 de milioane de lei vechi la asociaţie, dar îţi schimbi toată mobila în casă, cum pot să-mi spună că nu au bani?”, a spus Nicolae Mătăsaru, preşedintele celei mai mari asociaţii de proprietari, 23+27, din cartierul Obcini, care s-a angajat ca până la finele săptămânii să furnizeze o primă listă cu rău-platnici.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Echipe de „recuperatori”, trimise la uşile marilor datornici la Termica.
 Vizualizări articol: 1963 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.7 din 3 voturi
Echipe de „recuperatori”, trimise la uşile marilor datornici la Termica4.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Cum sa consumi si sa nu platesti!? trimis de
(16 ian 2013, 11:49:56
Cum sa consumi si sa nu platesti, unde s-a mai vazut asa ceva!? ,,Oameni de nimic” se poate spune pentru aceaste specimene!

Toti acesti concetateni sunt o apa si-un pamint ca sa nu le spun lepre. Doar bunul simt si educatia, daca este, ar avea pentru unii puterea de a nu se compromite definitiv!
Uite cum s-a ajuns ca si noi cei nevoiasi, dar corecti, sa fim obligati sa platim la comun si pentru ei, sub diverse forme!
Nu au pic de demnitate, nu au pic de bun simt si ce ma deranjeaza cel mai mult e faptul ca ei ne cred pe noi prosti si naivi, aerieni si ca nu stim de toate aranjamentele, beneficiile si toate foloasele lor!

2.   De luat masuri impotriva nesimtitilor trimis de
(16 ian 2013, 11:50:51
de unde sa aiba bani sa plateasca daca crasmele sunt pline, la mall este mai tot timpul plin (in zona de food ma refer,chiar si in a doua zi de craciun), inainte de sarbatori vedeai in toate supermarketurile cosurile pline cu varf cu mancare si bautura..nah..de unde sa mai aiba bani amaratii sa plateasca si caldura..
3.   CONTORIZARE INDIVIDUALA trimis de
(16 ian 2013, 16:01:48
Asta e solutia! Aud ca s-a trezit acum si Termica, si ca se gandesc sa semneze contracte cu locatarii direct, nu cu asociatiile. Cam tarziu, deja raul e facut!

Eraser, si esti tu sigur ca aia cu cosurile pline erau si rau-platnici la asociatie?
4.   FALIMENT trimis de
(16 ian 2013, 18:19:39
închideți șandramaua dragi tovarăși de la termica dacă nu sunteți în stare să o gestionați,falimentul tati sau debranșarea rău platnicilor;voi va-ți băgat în faliment cînd sau făcut subvenții de la guvern la gigac.iar banii sau tocat în alegeri .....politicienii v-au mazilit tovarăși
5.   Fara titlu. trimis de
(16 ian 2013, 18:51:59
Lungu este cel mai "gospodar" primar .
Bah  ☭ ule, unde sunt locurile de munca promise prin campaniile elctorale?
Ai distrus industria impreuna cu acea insecta ordinara , pe numele lui Gheorghe Flutur!!
Cand au fost verificati ultima data dpdv profesional angajatii termica?
Sa traiti bine!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei