Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 10 dec 2012 - Anul XVII, nr. 289 (5194)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Divertisment

Obiceiuri de Crăciun și Anul Nou interpretate de elevii Colegiului Economic

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

În pragul sărbătorilor de iarnă, Ansamblul Folcloric al Colegiului Economic „Dimitrie Cantemir” a susținut un spectacol care s-a desfășurat joi seara, pe scena din fața Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava, în fața unui public numeros.

Spectacolul a debutat cu minirecitalul elevei din clasa a XI-a Anca Golea, care a interpretat două cânteceîndrăgite și îndelung aplaudate de public, „Cântă cucul, bată-l vina” și „Foaie verde și-o cucută”. A urmat Diana Girigan, din clasa a X-a, care a interpretat cântecul „Adâncata-i sat frumos”. Momentele muzicale au fost îmbinate cu cele de joc. Fetele din ansamblu au jucat „Dansul fetelor din Bucovina”. Audiența a fost încântată în continuare de solistele Cornelia Robciuc și Vasilica Maruneac, din clasa a XII-a, care au interpretat cântece bucovinene cum ar fi “Ista-i moldoveanul” sau „Dă Doamne la om noroc”, precum și o piesă din folclorul ardelenesc, „Toate șogorițele”.

 

„Jocul Căprițelor”, „Jocul Urșilor” și „Jocul Căiuților”

A urmat o suită de dansuri populare mixte bucovinene, după care microfonul a fost luat de Iulia Rodinciuc, din clasa a X-a, care a interpretat „Foaie verde cinci chiperi” și „Hora din Moldova”, urmată de colega ei Daniela Cușnir, cu piesele „Joacă moșul ciobănaș” și colinda „Primește-mă gazdă-n casă”. Elevii Anca-Larisa Golea și Sebastian Hatnean, din clasa a XI-a, au interpretat Colinda de Crăciun. A urmat momentul inedit al spectacolului, și anume obiceiurile tradiționale strămoșești de iarnă din Bucovina, reprezentate de ansamblu prin „Jocul Căprițelor”, „Jocul Urșilor” și „Jocul Căiuților”.

La acest spectacol a participat și un instrumentist consacrat, Vasile Bădeliță, care a interpretat, alături de elevul din clasa a X-a Ionuț Păcuraru, o horă și o bătută. Eleva Cristina Țârdea a interpretat cântecele „Mândră-i hora-n Bucovina” și „La strânsură pe-nserat”. Ultimul moment de dans popular le-a aparținut de data aceasta băieților, care au încântat spectatorii cu jocuri bărbătești din Bucovina, „Trilișeștiul” și „Pădurețul”.

Nici obiceiurile închinate Anului Nou nu au lipsit din programul Ansamblului Folcloric condus de prof dr. Lazăr Tipa. Elevul din clasa a XII-a Costel Poldi a rostit „Urătura de nouă ani”. Ultimul moment al serii a aparținut grupului de soliste al Ansamblului Colegiului Economic, care au colindat spectatorii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Obiceiuri de Crăciun și Anul Nou interpretate de elevii Colegiului Economic.
 Vizualizări articol: 992 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Obiceiuri de Crăciun și Anul Nou interpretate de elevii Colegiului Economic5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei