Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 10 dec 2012 - Anul XVII, nr. 289 (5194)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Bilanţ

Aproape 40% dintre alegătorii suceveni s-au prezentat la urne

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Aproape 40% dintre sucevenii cu drept de vot s-au prezentat la urne pentru a-şi alege deputaţii şi senatorii care îi vor reprezenta în Parlament în următorii patru ani. Potrivit Biroului Electoral Central, până la închiderea urnelor, prezenţa la vot în judeţul Suceava a fost de 39,77%, sub media pe ţară, care a fost de 41,72%. Cei mai conştiincioşi au fost alegătorii din mediu urban, 39,84% dintre aceştia exprimându-şi opţiunea prin vot. În localităţile din mediul rural au votat 39,72% dintre alegători.

De precizat că prezenţa la urne în judeţul Suceava, de 39,77%, este mai mică decât cea înregistrată la alegerile din anul 2008, când procentul înregistrat a fost de 40,92.

 

Până la ora 18.00 au votat 36% dintre alegătorii suceveni

Prezenţa la urne a alegătorilor din judeţul Suceava a crescut la ora 18.00 la 36%. Cu acest procent, judeţul Suceava este aproape de media pe ţară, prezenţa la vot la nivel naţional fiind de 36,54%. Până la această oră, cei mai mulţi suceveni care se prezentaseră la urne au fost din localităţile din mediul rural. Participarea la vot în mediul rural era 36,58%, în timp ce prezenţa la urne în localităţile urbane era de 35,29%.

 

Ora 14.00 - 19,38% dintre sucevenii cu drept de vot s-au prezentat la urne

Potrivit raportării Biroului Electoral Central de la ora 14.00, 19,38% dintre alegătorii din judeţul Suceava îşi exprimaseră opţiunea prin vot. Cu acest procent, judeţul Suceava se afla sub media prezenţei la vot la nivel naţional, care era de 20,56%.

Şi la ora 14.00 cei mai mulţi suceveni care se prezentaseră la urne erau cei care locuiesc în mediul rural, cu un procent de 20,46. Potrivit Biroului Electoral Central, 18,49% dintre alegătorii din mediul rural îşi exprimaseră opţiunea prin vot până la ora 14.00.

 

Prezenţă slabă la urne până la ora 10

Iarna de afară i-a ţinut în casă pe suceveni, dimineaţă, prezenţa la urne la prima raportare oficială fiind una extrem de scăzută. Potrivit Biroului Electoral Central, până la ora 10.00 doar 3,69% dintre sucevenii cu drept de vot se prezentaseră la urne pentru a-şi vota viitorii deputaţi şi senatori. Cu acest procent, Suceava se afla pe locul 33 în topul judeţelor, media prezenţei la vot la nivel naţional fiind de 4,52%. Cei mai harnici au fost alegătorii din localităţile urbane ale judeţului Suceava, procentul înregistrat fiind de 4,10. În mediul rural, prezenţa la urne era de 3,34%.

Prezenţa la vot de la ora 10:00 la alegerile parlamentare de anul acesta din judeţul Suceava a fost mai mică decât cea înregistrată la aceeaşi oră, în urmă cu patru ani. În 2008, prezenţa la vot la ora 10:00 a fost de 4,29%. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape 40% dintre alegătorii suceveni s-au prezentat la urne.
 Vizualizări articol: 789 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aproape 40% dintre alegătorii suceveni s-au prezentat la urne0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei