Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 10 dec 2012 - Anul XVII, nr. 289 (5194)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Eveniment

„In memoriam”, pentru victimele violenţei în familie, astăzi, în Piaţa Tricolorului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

În Piaţa Tricolorului din municipiul Suceava, sunt aşteptaţi astăzi, 10 decembrie, în jurul orei 16:30, cât mai mulţi suceveni, pentru a aprinde câte o lumânare în memoria victimelor violenţei în familie, dar şi pentru a marca Ziua Internaţională a Drepturilor Omului. Primul articol al Declaraţiei Universale consemnează că „toate fiinţele umane se nasc libere şi egale în demnitate şi în drepturi”.

Astăzi se încheie Campania „16 zile de activism împotriva violenţei asupra femeii”, în cadrul căreia s-au derulat o serie de evenimente menite să tragă un serios semnal de alarmă asupra acestui fenomen îngrijorător, care afectează în special femeile şi copiii.

 

Activităţi în cadrul campaniei

Pe 26 noiembrie, Campania împotriva violenţei asupra femeii s-a deschis cu o conferinţă interesantă, realizată pe baza unui parteneriat între Comisia Judeţeană pentru Egalitate de Şanse (Prefectura Suceava), Societatea Doamnelor Bucovinene, Asociaţia SEVA şi AREAS Suceava, care, prin tematica abordată, şi-a propus atragerea atenţiei asupra faptului că violenţa asupra femeii este o încălcare a drepturilor omului.

În cadrul conferinţei, s-a lansat comunicatul de presă emis de Asociaţia Romanian Woman’s Lobby, care constituie un îndemn către parlamentarii şi europarlamentarii români, către autorităţile centrale, responsabile de politicile publice, în vederea semnării şi ratificării Convenţiei Consiliului Europei privind prevenirea şi lupta împotriva violenţei îndreptate împotriva femeilor şi a violenţei în familie.

 

Rezolvarea problematicii asupra femeii, prioritate politică

Preşedinta Asociaţiei SEVA, Angela Zarojanu, a spus că „organizaţiile neguvernamentale doresc să atragă atenţia că rezolvarea problematicii asupra femeii trebuie să devină o prioritate politică. Pe 3 decembrie, s-a desfăşurat conferinţa iniţiată de Asociaţia <Copilul din Soare> şi Fundaţia <Star of Hope> România, pentru a marca <Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi>. În cadrul acestui eveniment, au participat reprezentanţi ai asociaţiilor de păriniţi ai copiilor cu dizabilităţi, reprezentanţi ai asociaţiilor care desfăşoară activităţi pentru reabilitarea şi integrarea socială a persoanelor cu dizabilităţi, medici, terapeuţi şi cadre didactice”. Partenerii evenimentului au fost Shopping City Suceava, AREAS, Asociaţia Blijdorp, Asociaţia FARA, Asociaţia Bethesda, Fundaţia ANA. Pe 7 decembrie, la Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava (Departamentul de Ştiinţe Umane şi Social Politice, din cadrul Facultăţii de Istorie şi Geografie), s-a desfăşurat un seminar de activism împotriva violenţei, intitulat „De la pacea de acasă la pacea în lume”. Seminarul a fost organizat cu sprijinul asociaţiilor SEVA, AREAS Suceava, CenRes, KULT-ART şi al Protecţiei Copilului Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „In memoriam”, pentru victimele violenţei în familie, astăzi, în Piaţa Tricolorului.
 Vizualizări articol: 852 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
„In memoriam”, pentru victimele violenţei în familie, astăzi, în Piaţa Tricolorului5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei