Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 26 oct 2012 - Anul XVII, nr. 251 (5156)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Modernizare

Zona centrală a Sucevei va fi pavată cu granit până în faţa Palatului Administrativ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Modernizarea zonei centrale a Sucevei va continua anul viitor, din primăvară, prin pavarea cu granit a unei suprafeţe de peste 1.600 de mp, costurile urmând să fie suportate integral din bugetul local.

Investiţia, în valoare de 1,6 milioane de lei, a fost aprobată ieri de Consiliul local Suceava, în baza unui proiect iniţiat de primarul Ion Lungu:

„Atunci când noi am discutat şi aprobat PUZ-ul de modernizare a zonei centrale, zona de pavaj pietonal trebuia făcută până în apropierea Consiliul Judeţean. Când s-a promovat proiectul pe fonduri europene nu au ajuns banii şi atunci s-a făcut doar pînă la colţul blocului IRE. Este bine să facem zonă pietonală modernă până în faţa parcului, să avem o zonă unitară de promenadă”.

Mai mult, edilul sucevean a spus că pentru anul viitor va fi făcut un proiect mai amplu, de modernizare a întregii străzi Ştefan cel Mare, până în faţa Palatului Administrativ, cât şi în împrejurimile acestuia, „pentru că acum, acea zonă nu ne face onoare”.

Aleşii locali s-au declarat de acord cu aceste intenţii de extindere a modernizării zonei centrale, de la parcările subterane până în împrejurimile sediului Prefecturii şi al Consiliului Judeţean, dar au cerut ca pe lângă griul pavelelor de granit să fie adusă şi ceva culoare zonei, care se doreşte a fi una de agrement.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zona centrală a Sucevei va fi pavată cu granit până în faţa Palatului Administrativ.
 Vizualizări articol: 1270 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 4 voturi
Zona centrală a Sucevei va fi pavată cu granit până în faţa Palatului Administrativ3.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Spaţiile verzi sunt mai puţine, iar aerul nociv! trimis de
(26 oct 2012, 14:47:37
Am inceput sa ma satur si cred ca trebuie sa luam atitudine.
Pina nu e prea tirziu, sa incercam sa salvam spatiile verzi ce au mai ramas in orasul nostru.

Se stie ca de ani buni conducerea dezinteresata fura municipiului parcurile si asa f. mici! Orasul are mare nevoie de parcuri, flori si verdeața!

În Suceava se construieşte aiurea, spaţiile verzi sunt din ce mai puţine, iar aerul pe care îl respirăm devine tot mai nociv. Vinovatii, de 8 ani de zile, sunt Lungu si echipa sa, care nu mai au in vedere spatiile verzi!.

Exemplu:
-La Patinoar este pe cale sa dispara partea a doua a parcului de linga cladirea noua cu Traditii Populare!
La Piata Mica, linga Politie dispare curind cochetul parculet. Sunt deja constructii desuete acolo.
Linga spital parculetul cu doua banci arata jalnic, cred ca e pregatit pentru defrisare.

Se poate amenaja un nou LOC DE JOACA pentru copii:
-Intre Statiunea Agricola si OMW este un loc potrivit pentru amenajarea unui minunat Spatiu de Joaca. Acolo sunt copaci inalti si loc suficient pentru amenajare, iar in acest fel ar fi descongestionat parcul de la Universitate si parcul nou de la monumentul Arhitectului Porumbescu. Vara sunt foarte multi micuti care nu mai incap in parcurile alea.

1.1  RE: Spaţiile verzi sunt mai puţine, iar aerul nociv! trimis de
(26 oct 2012, 16:46:31
Da? Stai sa vezi cand intra primaria la iarna cu drujba si taie copacii printre blocuri. Cica n-au combustibil petru sere. D-nule primar, cati copaci ai plantat in locul celor taiati?
2.   Granit cu inscriptii kirilice si pauni se poate ? trimis de
(26 oct 2012, 18:37:04
Alooooo !!!! primarul si consilierii e acasa ????
Daca da ,sa iasa afara sa observe ca in suceava proiectele pentru protejarea spatiului verde lipsesc cu desavarsire !!!!!
Puneti bre pe zona pietonala de promenada granit negru si scrieti in kirilica hotararile primariei . si cumparati niscaiva pauni pentru esplanada casei de umplutura (ca cultura e zero) , fazani sa nu luati ca aveti din belsug din cei ce va platesc lefurile.
Ar fi folositor celor ce deapana pana pe deal la cimitir cativa kilometri pe jos deocamdata (ca de tine mult criza o sa foloseasca dricul) sa puna flori pe granituri inscritionate, pentru ca ar veni direct la lespezile lui lungu din centru sa faca ofrande si blagosloveli suierate in coltul naframei de genul " zda mami voastre de ciocoi".
Daca se aude acolo in sala de consiliu unde clociti voi cele ce sunt trebuincioase obstii , strig : vedeti bre ca aveti undeva la paduricea din spatele bulevardului G. Enescu , o groapa ce se vede din satelit si poate va plesneste vre-o idee de a schimba ceva acolo ... deh... daca mai traia la guvernare udrea , poate facea vre-un bazin de schi sau sau vre-un teren de partie , ca din astea nu facuse marea absorbanta basesciana .
Parerea mea !!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei