Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 26 oct 2012 - Anul XVII, nr. 251 (5156)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   22 imagini |   ø fişiere video

Eveniment

O reproducere a Icoanei „Pantanassa” de pe Muntele Athos a ajuns aseară la Biserica Sf. Dumitru din Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O reproducere a Icoanei făcătoare de minuni „Pantanassa” de pe Muntele Athos a ajuns aseară la Biserica Sf. Dumitru din Suceava, fiind întâmpinată de ÎPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, împreună cu un sobor impresionant de preoţi şi sute de credincioşi.

În jurul orei 17:00, pe poarta bisericii a intrat părintele Nicolae Horga, parohul Bisericii Sf. Dumitru din Suceava, care a adus pe braţe reproducerea Icoanei făcătoare de minuni „Pantanassa”, o mărturie athonită, la care s-a închinat mai întâi Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor. După primirea icoanei, ÎPS Pimen a oficiat slujba de vecernie şi s-a citit Acatistul şi Paraclisul icoanei „Pantanassa”. Toţi credincioşii prezenţi la evenimentul de aseară au spus în cor rugăciunea „Tatăl nostru”.

La eveniment a fost prezent şi primarul Sucevei, Ion Lungu. Astăzi, de hramul Bisericii Sf. Dumitru, credincioşii sunt aşteptaţi la slujba Utreniei, urmată de citirea Acatistului „Sf. Dumitru” şi de săvârşirea Sfintei Liturghii, de un sobor de preoţi.

 

Icoana „Pantanassa”, făcătoare de minuni

Icoana „Pantanassa”, cunoscută ca făcătoare de minuni, în mod special „vindecătoare de cancer”, este donaţia unei familii de suceveni, Iris Elena şi Ioan Bulboacă, şi va rămâne permanent în Biserica Sf. Dumitru din Suceava. Icoana, care poartă chipul Maicii Domnului, are dimensiunile 80/60 cm şi a fost aşezată în biserică, în partea stângă, aproape de altar, pentru ca fiecare credincios să aibă posibilitatea să se închine Maicii Domnului. În România mai sunt doar două copii ale Icoanei făcătoare de minuni „Pantanassa”, la Biserica Rusă din Bucureşti şi la Sf. Mănăstire Oaşa din judeţul Alba.

 

Emoţie şi lacrimi de bucurie

Mulţi dintre credincioşii care au aşteptat cu mare evlavie aducerea icoanei în biserica suceveană ne-au spus că în momentul în care a intrat pe poarta bisericii părintele Horga cu icoana pe braţe, au simţit o emoţie deosebită, pe care şi-au explicat-o doar prin faptul că Maica Domnului a vrut să-şi facă simţită prezenţa în mijlocul lor, odată cu aducerea icoanei „Pantanassa” pe care este zugrăvit chipul ei.

Mariana Cotlarciuc, în vârstă de 51 de ani, ne-a spus că este o mare binecuvântare pentru Suceava, pentru Biserica Sf. Dumitru, „să avem o icoană făcătoare de minuni, în vremurile de astăzi, în care nu ne-au rămas decât speranţa şi nădejdea la Dumnezeu, la Măicuţa Domnului”.

Am văzut ieri oameni lăcrimând de bucurie, oameni care au adus flori, pe care să le aşeze lângă Icoana „Pantanassa”, în biserică, drept jertfă adusă divinităţii. „Încep să înţeleg”, a ţinut să precizeze preotul paroh Horga, „că truda noastră, a preoţilor slujitori şi a credincioşilor, în această perioadă, de 25 de ani de când s-au început lucrările de restaurare şi înfrumuseţare a bisericii, ctitoria voievodului Petru Rareş, a fost tocmai pentru a poposi, pentru totdeauna, această icoană făcătoare de minuni în Biserica Sf. Dumitru”.

Deşi mulţimea de oameni care a fost prezentă aseară la eveniment a fost informată că icoana va rămâne în biserica suceveană permanent, după slujba oficiată de soborul de preoţi, o parte dintre credincioşi s-au îmbulzit să atingă primii icoana, motiv pentru care aceasta a fost scoasă din nou în curtea bisericii, până ce au reuşit să se închine toţi cei prezenţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O reproducere a Icoanei „Pantanassa” de pe Muntele Athos a ajuns aseară la Biserica Sf. Dumitru din Suceava.
 Vizualizări articol: 2374 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 5 voturi
O reproducere a Icoanei „Pantanassa” de pe Muntele Athos a ajuns aseară la Biserica Sf. Dumitru din Suceava4.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Nebuni trimis de
(26 oct 2012, 12:28:47
In anul 2012 o persoana picteaza un tablou si " facatoare de minuni"laughing un preot care a muncit a avut salar in fiecare luna si femeie-ii il facem sfint ....etc.Noi in ro cind mai avansam ??? Prefer sa vad indienii cu vaca lor sfinta .Rugativa pt sufletul vostru nu pt bani ,afaceri sau calatorii si alte prostii, si umpleti cu bani cea mai prospera(firma) afacere din ro.
2.   ? trimis de
(26 oct 2012, 13:42:35
Sa-nteleg: si replicile aveau puteri tamaduitoare? Daca da, le-au capatat automat sau a fost nevoie de o procedura de investire cu puteri? Un specialist, va rog.. Multumesc.
2.1  RE: ? trimis de
(26 oct 2012, 14:46:45
Ooo , voi păcătoşi , "creştini" ,seduşi de superficialităţi
ce omiteţi că puterea banului nu-i obscen de delicioasă
de ce nu credeţi în îngeri pângăriţi purificaţi de hoţi ?
nu asta , oare, ar trebui să ( ne ) fie PURTAREA CUVIOASĂ ?happy

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei