Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 26 oct 2012 - Anul XVII, nr. 251 (5156)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Răfuieli

Interlopul „Cimpa”, încătuşat, după ce a sechestrat şi bătut un tânăr, în contul BMW-ului său incendiat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Cătălin Cimpoiaşi, în vârstă de 39 de ani, alias „Cimpa”, din municipiul Suceava, şi-a petrecut noaptea de miercuri de joi în arestul poliţiei, fiind acuzat că a sechestrat în apartamentul său şi bătut un tânăr, în contul BMW-ului folosit de interlop, incendiat acum o săptămână.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, tânărul bătut se numeşte Marian Moşneagu, are 29 de ani, şi este nimeni altul decât cel care, acum două luni, a fost victima tentativei de omor din sala de jocuri Royal din cartierul George Enescu.

La sechestrarea şi agresiunea petrecută în apartamentul de pe strada Aleea Jupiter al lui Cătălin Cimpoiaşi, susţin poliţiştii, ar fi luat parte şi Dan Bîrtoiu, de 38 de ani, alias „Dan Popovici”, din Şcheia, şi un anume Laurenţiu Ionuţ Plopan, de 32 de ani, din municipiul Suceava. Acesta din urmă este proprietarul BMW-ului incendiat în noaptea de 15/16 octombrie, autoturism pe care îl folosea Cimpoiaşi.

 

Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Cimpoiaşi

Potrivit poliţiei, toată povestea s-a petrecut în seara zilei de duminică, 21 octombrie.

Cimpoiaşi, susţin polițiștii, a chemat victima în apartamentul său, sub pretextul că vrea să-i spună ceva. Odată intrat în locuinţa interlopului, Marian Moşneagu a fost sechestrat şi bătut de „Cimpa”, „Dan Popovici” şi celălalt individ, Plopan.

„Au lovit victima cu corpuri şi mijloace contondente în mod repetat, lipsindu-o de libertate şi solicitându-i o sumă de bani”, se arată în comunicatul IPJ Suceava, precizându-se că partea vătămată a suferit leziuni pentru care necesită între 8 şi 9 zile de îngrijiri medicale.

 

Ce legătură are victima tentativei de omor cu BMW-ul incendiat

Surse judiciare ne-au mărturisit că întreg scandalul ar fi plecat de la incendierea BMW-ului lui Cimpoiaşi.

După tentativa de omor de acum două luni din sala de jocuri, faptă în urma căreia agresorul a fost arestat preventiv şi trimis în judecată, inculpatul fiind un agent de pază al RPG, lie Paul Buruiană (39 de ani), victima, Marian Moşneagu, s-ar fi lăudat prin oraş că are protecţia asigurată din partea lui „Cimpa”.

Acest lucru, i-ar fi spus Cimpoiaşi victimei, ar fi atras mânia unor persoane din anturajul agentului de pază arestat, care au pus la cale incendierea BMW-ului său.

Din acest motiv, Marian Moşneagu ar fi fost luat la bătaie în apartamentul lui „Cimpa”.

Sursele noastre ne-au mărturisit că lui Marian Moşneagu i s-au cerut 10.000 de euro, în contul BMW-ului făcut scrum în urma incendierii.

Tot calvarul din apartamentul lui „Cimpa” a durat aproape o oră, după care Marian Moşneagu a fost lăsat să plece, declarând ulterior că a fost ameninţat cu moartea în cazul în care nu va veni cu banii solicitaţi.

 A doua zi, victima s-a dus şi a făcut reclamaţie la poliţie, cercetările în acest caz fiind preluate de ofiţeri din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale.

   

Cimpoiaşi, doar 24 de ore în arest. „Dan Popovici”, citat la poliţie

Cătălin Cimpoiaşi a fost pus sub acuzare pentru săvârţirea infracţiunilor de şantaj şi lipsire de libertate în mod ilegal.

Miercuri după-amiază, „Cimpa” a fost reţinut pentru 24 de ore şi introdus în arestul poliţiei.

În cursul zilei de ieri, escortat de mascaţi de la Intervenţie Rapidă, Cimpoiaşi a fost adus la sediul Parchetului de pe lângă judecătoria Suceava, pentru a fi audiat de procurorul de caz.

Apărat de doi avocaţi, „Cimpa” a refuzat să dea declaraţii.

Anchetatorii au decis să-l lase în libertate, interzicându-i să părăsească localitatea de domiciliu pentru următoarea lună, timp în care va fi nevoit să se prezinte periodic la poliţie.

Surse judiciare ne-au mărturuisit că în acest dosar au fost puşi sub acuzare şi Dan Bîrtoiu „Popovici” şi Laurenţiu Ionuţ Plopan, aceştia fiind citaţi să se prezinte la poliţie.

   

Tentativa de omor din sala de jocuri

Pe data de 17 august a.c., Marian Moşneagu a fost bătut crunt în sala de jocuri din zona „Dorna” a cartierului înjunghiat SC Royal Club, fiind aproape omorât în bătaie de către agentul de pază al RPG, Ilie Paul Buruiană.

Moşneagu era în stare de ebrietate şi a început să facă scandal, luându-se de gestionare de serviciu.

Buruiană a intervenit, însă reacţia sa a fost deosebit de violentă şi total nejustificată.

Ilie Paul Buruiană l-a lovit pe Moşneagu cu pumnii şi coatele în cap şi în piept, victima dezechilibrându-se şi lovindu-se de un stâlp de susţinere din interiorul sălii de jocuri.

Agentul de pază l-a luat lovit din nou cu pumnii pe tânărul în cauză, acesta căzând peste mai multe scaune metalice şi aparate de joc.

Deşi victima era la pământ şi nu reacţiona în nici un fel, susţin anchetatorii, agentul de la RPG i-a tras mai multe picioare în cap şi în burtă.

Apoi, se arată în actul de sesizare a instanţei, Buruiană a luat un scaun din sala de jocuri, scaun cu o greutate de circa 20 de kilograme, şi a lovit victima cu acesta.

 Marian Moşneagua ajuns în stare gravă la spital (hemoragii intracraniene), fiind nevoie de o intervenţie chirurgicală pentru a-i salva viaţa.

Recent, Ilie Paul Buruiană a fost trimis în judecată pentru tentativă de omor calificat.

 

Incendierea BMW-ului în „stil mafiot”, provocată de un scurtcircuit?

BMW-ul folosit de Cătălin Cimpoiaşi a ars ca o torţă la începutul săptămânii trecute, prima variantă vehiculată fiind acea a unei acţiuni intenţionate.

Anchetatorii, însă,  iau în calcul şi ipoteza unui scurtcircuit. Această din urmă variantă, ne-au mărturisit sursele noastre, s-a conturat şi în urma cercetării criminalistice la faţa locului, mai ales că maşina suferise recent o serie de modificări la instalaţia electrică.

„Cert e că autoturismul distrus de flăcări a fost ridicat şi dus în curtea Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava şi urmează a fi supus unei analize amănunţite de către specialişti din cadrul Institutului Naţional de Expertize Criminalistice –laboratorul interjudeţean Iaşi.

La faţa locului a fost găsit un autoturism, afectat de incendiu în proporţie de 50%, partea din faţă fiind distrusă complet (compartimentul motor), fiind arse şi bordul, scaunele faţă, oglinzile retrovizoare laterale, precum şi plafonul”, se preciza la acea vreme într-un comunicat al IPJ Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Interlopul „Cimpa”, încătuşat, după ce a sechestrat şi bătut un tânăr, în contul BMW-ului său incendiat.
 Vizualizări articol: 13540 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.22/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.2 din 18 voturi
Interlopul „Cimpa”, încătuşat, după ce a sechestrat şi bătut un tânăr, în contul BMW-ului său incendiat3.2518

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
(26 oct 2012, 11:50:17
Toata lumea il plangea pe Marian Mosneagu. Acum e iar implicat intr-un scandal. Pai frate, daca te bagi in cocina, te mananca "cimpa"nzeii. Daca iti vezi da treaba, nu patesti nimic. Oare de ce am impresia ca acest Marian Mosneagu nu o sa-o sfarseasca prea bine?
1.1  RE: Comentariu trimis de
(26 oct 2012, 11:59:47
Macar are puterea sa mearga la politie. Multi de frica nu depun plangeri sau merg dupa cateva zile si isi retrag declaratiile.
1.2  RE: Comentariu trimis de
(26 oct 2012, 12:09:53
Si nu mai bine esti om linistit si nu are nimeni nimic cu tine? Dar de, cocalarismul e in floare. Care mai de care se crede mai smecher. Si pe urma ii vezi pe la spital cu botul spart! Daca asa le place lor viata, le urez "ziua si capatana sparta"!
2.   Smenari :) trimis de
(26 oct 2012, 12:40:25
Prin anii 90 bataile se purtau curat , nu foc la masina,casa, amenintari si prostii.Te intilneai si ....central.union,arcasul, caprioara...etc si iti rupeai capul cu nebunii dar nimeni nu se plingea la politie ca a vrut si el sa fie" smecher"si la coborit "baietii" cu picioarele pe pamint.Asa ca sa suporte consecintele ascensiunii la postul de smenar.
3.   Oficial stam bine... trimis de
(26 oct 2012, 18:08:04
Daca luam in discutie varsta beligerantilor din ultimul timp, stam destul de bine, adica avem in activitate batausi si interlopi violenti destul de "copti" ca varsta trec de 29 ., chiar 38, 39 ani ceea ce te cam furnica pe sira spinarii.
Social vorbind acest aspect arata doua lucruri : pe de-o parte rafuielile si actiunile la care sunt protagonisti asemenea personaje denota o violenta cu tendinta criminala evidenta de genul "care pe care" iar pe de alta parte o din ce in ce mai scazuta tendinta de socializare in normal a unei categorii de persoane ce dispretuiesc coabitarea si toleranta. Cred ca pozitia presei in relatari de acest gen ar trebui sa fie mai atenta sa nu creeze eroi locali "de temut" in lumea interlopa (vezi lauda despre protectia asigurata) fapt ce amplifica potentialul violent.
Daca as citi detasat punerea in pagina si articolul de mai sus ce ar trebui sa inteleg?.. Exista prin prin suceava , un individ tatuat pe care-l doare in spit de lege care taie si spanzura ce vrea muschii lui , pe care niste politisti slabanogi cu nasul mare si caschete cazute pe urechi il atentioneaza ca nu are voie sa paraseasca localitatea din cauza unor niste rafuieli cu altii de-ai sai.
Cu siguranta ca toata tarasenia se va stinge de la sine iar in memoria publica ramane aceasta imagine care perpetueaza si pentru altii un model al individului antisocial care niciodata nu va avea tendinta de corectare si activitate onesta ci va recidiva in permanenta , si cu grad de periculozitate in crestere.
Asa veni vorba , nene "ziaristule" , mai ramanea putin sa nu-i pupi bombeurile tatuatului si sa-i plangi de mila de dragul senzationalului ieftin ca ceva de judecata putin deasupra relatarii extemporalului intamplarii nimic, motiv pentru care iti acord cu darnicie ghilimelele mele profesiei ce te chinui sa-i faci fata.
4.   . trimis de
(27 oct 2012, 09:24:54
Situatia asta este muuult peste puterea politiei! Facem pariu ca persoanele mentionate in articol nu vor fi niciodata, niciodata, pedepsite pentru faptele lor?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei