Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 26 oct 2012 - Anul XVII, nr. 251 (5156)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

În instanţă

Agentul sub acoperire Mădălin Ionescu, audiat pentru a treia oară în dosarul „Şpagă în Vama Siret”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Dosarul în care sunt judecaţi cei 66 de poliţişti de frontieră şi vameşi de la Siret şi-a consumat ieri un nou episod. Mădălin Ionescu, agentul sub acoperire care a activat ca şef al Punctului de Trecere a Frontierei Siret la sfârşitul anului 2010, a fost audiat pentru a treia oară. Timp de două ore, acesta a fost supus unui tir încrucişat de întrebări din partea inculpaţilor şi a avocaţilor acestora. Printre altele, Mădălin Ionescu a recunoscut că le-a spus foştilor subalterni de la Siret că „a făcut Crăciunul cu Elena Udrea, Vasile Blaga şi Traian Băsescu”, dar totul a fost o glumă.

De asemenea, fostul şef al PTF Siret a mai fost întrebat dacă a afirmat în perioada şederii la Suceava că „a fost cununat de Elena Udrea şi Vasile Blaga”, iar acesta a răspuns ironic „cine nu ar vrea aşa ceva?”.

La multe alte întrebări, agentul sub acoperire a adoptat aceeaşi atitudine ca şi la precedentele audieri. Mai exact, Mădălin Ionescu a declarat că nu-şi aminteşte cine plătea consumaţia de la un restaurant aflat în Punctul de Trecere a Frontierei.

Tot ieri, a fost audiat din nou şi Gabriel Preda, celălalt agent sub acoperire care a activat în PTF Siret, care a venit cu legenda că este nepotul parlamentarului Cezar Preda, un personaj influent din cadrul PDL.

Interesant este că în timp ce procesul „Şpagă în Vama Siret” mai face câte un mic pas spre finalizare, cel care a avut de câştigat din acţiunile derulate la începutul anului 2011 în vămile din România, cel puţin la capitolul imagine, chestorul-şef Ioan Buda, şeful Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră din România, este pe punctul de a fi destituit. O parte dintre poliţiştii de frontieră spun că chestorul Ioan Buda şi-a salvat scaunul la acea vreme colaborând cu ofiţerii DGA şi procurorii DNA, iar aceştia din urmă au preferat să se oprească doar la angajaţii simpli din vămi, fără a extinde ancheta şi la nivelul de conducere al IGPF.

Structura centrală a DNA a trimis în judecată în aprilie 2011 un număr de 62 de poliţişti de frontieră şi patru vameşi pentru faptul că ar fi creat un grup mafiot prin care permiteau intrarea în ţară, fără plata taxelor şi a accizelor cuvenite, a unor mărfuri accizabile, gen ţigări, alcool sau carburant. Gruparea ar fi acţionat în perioada septembrie 2010 – ianuarie 2011, iar prejudiciul stabilit de anchetatori se ridică la suma de 3.643.513 lei.

Următorul termen al procesului care se derulează la Curtea de Apel Suceava este programat pentru ziua de 22 noiembrie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Agentul sub acoperire Mădălin Ionescu, audiat pentru a treia oară în dosarul „Şpagă în Vama Siret”.
 Vizualizări articol: 1787 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Agentul sub acoperire Mădălin Ionescu, audiat pentru a treia oară în dosarul „Şpagă în Vama Siret”5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Agentul acoperit , singurul corupt descoperit ! trimis de
(26 oct 2012, 18:46:42
Arestati-l bre , nu vedeti ca a fost naiv si a crezut ca poate schimba ceva ???
La beci cu el striviti-i muzicuta sa vada si altii care mai au asemenea idei !!!
Mama lor de scenaristi si complotisti la cracana democratiei originale a lui Papae cel cu vaporul lung cat trei terenuri si o vila de protocol !!!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei