Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 26 oct 2012 - Anul XVII, nr. 251 (5156)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ministerul Agriculturii vrea 1 miliard de euro de la CE pentru reabilitarea sistemului de irigaţii

Ministerul Agriculturii discută cu Comisia Europeană posibilitatea accesării a aproximativ un miliard de euro din bani europeni pentru reabilitarea sistemului de irigaţii, deoarece investiţia nu poate fi suportată de la bugetul de stat, a declarat joi ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

"Dacă nu vom considera prioritate un proiect amplu de reabilitare a sistemului de irigații, nu putem vorbi despre agricultură competitivă. Sunt discuții pe care le facem aproape lunar la Bruxelles pe acest program, pentru că România nu-și permite astăzi să aloce un miliard de euro pentru reabilitarea sistemului de irigații", a spus Constantin la conferinţa "Food Retail in Romania: Opportunities&Challenges", organizată de Camera de Comerţ şi Industrie Româno-Germană, Asociaţia Marilor Reţele Comerciale din România şi Agenţia Mediafax.

Ministrul Agriculturii a adăugat că România încearcă să se orienteze pe fonduri europene și să convingă Comisia Europeană de necesitatea implementării unui astfel de program.

"Nu este ușor, pentru că nu s-a finanțat la nivel european un astfel de proiect, dar sperăm să găsim înțelegere acum, pentru că este o prioritate", a afirmat Constantin.

Înainte de 1989, în România se irigau aproximativ 3 milioane de hectare de teren agricol, de zece ori mai mult decât în prezent.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ministerul Agriculturii vrea 1 miliard de euro de la CE pentru reabilitarea sistemului de irigaţii.
 Vizualizări articol: 779 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 10 voturi
Ministerul Agriculturii vrea 1 miliard de euro de la CE pentru reabilitarea sistemului de irigaţii5.0510

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   O problema de maxima importanta trimis de
(26 oct 2012, 15:16:05
Inainte de 1989 tara noastra avea un complex sistem de irigatii.In 22 de ani s-a ales praful de el.In Ungaria terenul agricol este cultivat la maxim.In primul rand in tara vecina s-au dat titlurile de proprietate dar pamantul a ramas in asociatii,nu a fost faramitat si oamenii isi iau dividentele.Apoi ungurii au un impresionant sistem de irigatii iar apa o cumpara de la Apele romane la jumatate de pret.Sper ca acest ministru tanar Constantin sa reuseasca in demersurile sale.
1.1  RE: O problema de maxima importanta trimis de
(26 oct 2012, 16:36:53
Cea fost a fost. Oricum sistemul era invechi acum, ramane valabil canalul Siret -Baragan, adica sa folosesti diferenta de nivel. Canalul nu trebuie sa-l faci sa pimbi vapoarele pe el, sa aiba un debit acceptabil si mai bine daca ar fi tubulaturi ca sa nu se evapore si infiltreze apa. In restul teritoriului trebuie folosit cursurile de apa si unde nu se poate puturile de mare adancime. Programe lipsesc, si ce ma mira ca se duc sa ceara bani fara astea. O sa inceapa cu studii de fezbilitate si alte prostii si tot asa. Ma gandeam ca in perioada interbelica o comuna din Ardeal si-a facut propria hidrocentrala. Daca cet-ul asta e a orasului, eu de ce n-as putea cumpara energia de la ei, ma refer la nivel de oras. A-s cumpara energia la pret de jumate si aia ar functiona tot timpul. Asa se ajuta un oras, nu cu parcari subterane gratis 10 ore.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei