Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 26 oct 2012 - Anul XVII, nr. 251 (5156)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


O lecţie predată profesorului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Atunci când îl vedem pe Cristiano Ronaldo sfidând suporterii adverşi prin gesturile alea de puradel şmecherit, trebuie să fim siguri că Realul nu câştigă. Când a înscris la Barcelona se bătea şi cu degetul în piept, adică staţi liniştiţi, e băiatu’ aici, vă rezolvă el, de data asta, la Dortmund, s-a mulţumit să-i aşeze în bănci pe spectatorii nemţi. Dar, cum există o armonie în toate, a urmat căderea pentru echipa lui Ronaldo. Să le fie de bine! Trebuie să adaug că îmi păruse rău, cu o seară înainte, de înfrângerea la potou a lui Celtic în faţa Barcelonei. Extraordinară mostră de stoicism a scoţienilor în faţa unei echipe catalane care ne arată că n-a învăţat mai nimic din lecţia de anul trecut a lui Chelsea. Însă din acea lecţia a învăţat altcineva şi a demonstrat asta chiar pe pielea profesorului. Am îndrăznit să sper în victoria Şahtarului în meciul cu campioana europeană, dar maniera în care a obţinut-o m-a lăsat perplex. Declaraţia prealabilă a lui Mircea Lucescu, despre faptul că echipa sa a ajuns la un asemenea nivel încât nu se mai teme de nimeni, am încadrat-o între mândrie şi psihologie. Şi iată că Lucescu ştia ce vorbeşte, Şahtarul a interpretat o partitură încântător-ofensivă şi nu i-a lăsat nicio şansă lui Chelsea, chiar dacă scorul ar lăsa altceva să se înţeleagă. Cei care au văzut meciul ştiu despre ce vorbesc. Din conferinţa de presă am reţinut un lucru interesant, care confirmă că Lucescu-bătrânul percepe fenomenul la nivel mai fin decât mulţi alţii. Returul va fi de foc, fiindcă londonezii se vor mobiliza la maximum. Într-adevăr, felul în care au fost puşi la colţ trebuie să le fi zgândărit orgoliul jucătorilor englezi, pentru ei revanşa devenind o chestiune de onoare, dincolo de scopul teluric al calificării. Şi nici orgoliul lui Abramovici nu trebuie subestimat.

Două vorbe şi despre CFR Cluj. Andone este îndepărtat după un egal epic pe terenul Galatei, într-un moment în care clujenii sunt favoriţi la locul secund. După părerea mea, prea mare preţul plătit pentru prestaţia din campionat, în definitiv prestigiul adevărat se câştigă în Liga Campionilor. Dar ce patron de la noi se poate lăuda cu o cât de mică parte din răbdarea şi viziunea lui Ahmetov?!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O lecţie predată profesorului.
 Vizualizări articol: 758 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
O lecţie predată profesorului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei