Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 26 oct 2012 - Anul XVII, nr. 251 (5156)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Colegiul „Ciprian Porumbescu”

Balul Bobocilor de la „Artă”, originalitate în alb şi negru

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Sătui de lumea pestriţă în care îşi trăiesc adolescenţa, o lume grăbită, o lume a culorilor stridente, a kitschului şi a imitaţiilor de orice fel, elevii Colegiului de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava au ales să organizeze Balul Bobocilor, miercuri seară, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava, sub forma unui joc în alb şi negru.

Bobocii, opt perechi, îmbrăcaţi în pelerine colorate, şi-au făcut prezenţa pe scenă chiar la debutul balului, în aplauzele publicului. Pentru puţin timp, însă, au fost coloraţi, pentru că prima probă din concurs a fost în alb şi negru.

Fiecare pereche a intrat în pielea unui personaj: regele şi regina şahului, lebăda albă şi lebăda neagră, pisica albă şi pisica neagră, înger şi demon, Charlie Chaplin, doi dintre cei 101 dalmaţieni, Michael Jackson sau spiritul alb şi negru, doi mimi. Bobocii au dorit să exprime prin înfăţişare, prin mimică, lupta dintre bine şi rău, dintre frumos şi urât, dintre adevăr şi minciună, dintre alb şi negru. Publicul a fost, încă de la începutul balului, de partea concurenţilor, încurajându-i cu aplauze.

 

Originalitate, în alb şi negru

Ca în fiecare an, publicul a aşteptat de la elevii de la „Artă” un spectacol „de ţinut minte”, „de povestit nepoţilor”, în care decorul, tema aleasă, dar mai ales momentele artistice să fie la cel mai înalt nivel.

Organizatorii s-au străduit ca balul să fie unul original, să impresioneze evoluţia artiştilor din şcoală, fără a fi nevoie de artificii, de pseudo-vedete aduse pe bani mulţi. Aplauzele spectatorilor, barometrul oricărui artist, au arătat că efortul organizatorilor nu a fost în zadar.

Primul moment artistic din spectacol a fost susţinut de eleva Georgiana Găitan, din clasa a XII-a A, care a interpretat piesa „Je T'aime”, fiind acompaniată la clape de profesorul Tiberiu Băncilă. Georgiana, cu o voce foarte bună, a fost urmată în spectacol de Silvia Volovaţi, din clasa a X-a C, care a oferit spectatorilor piesele „Zombie” - The Cranberries şi „Dacă ploaia s-ar opri” - Cargo.

 

Proba de aptitudini şi perspicacitate

Pentru că a fost seara bobocilor, ei au revenit pe scenă pentru a susţine proba de aptitudini şi perspicacitate. La această provocare, bobocii au fost puşi să facă fie un nod de cravată, o cutie de cadouri, o mumie, origami, să arunce discuri de la distanţă într-o cutie, probă care a creat o oarece agitaţie pe scenă, dar şi în sală, pentru că publicul a aflat destul de târziu ce surprize le pregătesc concurenţii. Bobocii au tras la sorţi şi nişte bilete pe care erau enumeraţi mai mulţi termeni, iar ei trebuiau să elimine unul, care nu avea legătură cu majoritatea. Au fost şi răspunsuri greşite spuse de boboci, acceptate de prezentatori, dar, una peste alta, publicul s-a distrat, a aplaudat momentele şi i-a încurajat pe concurenţi.

 

Proba de dans

În timp ce bobocii au ieşit de pe scenă, pentru a se pregăti pentru proba de dans, a evoluat cvartetul Spring, coordonat de profesorul Florin Ungureanu, care a interpretat şi piesa „The Entertainer” de Scott Joplin. Nu a lipsit nici momentul de pantomimă, realizat de elevi din clasa a XII-a C, primit cu aplauze şi urale din public, semn că le-a plăcut.

Bobocii s-au împărţit în două echipe, de câte patru perechi, şi au intrat pe scenă pentru proba paşilor de dans: rock`n-roll, populară, în prima parte a probei, şi, spre finalul spectacolului, în ţinute elegante, vals. Concurenţii s-au străduit să arate juriului, în primul rând, că au în spate multe ore de repetiţii, uneori devenind entuziaşti până la extremă, cu salturi duse până la limita unei răsturnări comice. Nu s-a întâmplat nici un accident, aşa că bobocii au trecut cu brio şi de această probă.

 

Surprize muzicale

Balul „artiştilor” s-a bucurat şi de prezenţa formaţiei Black and White (voce şi instrumente), care a interpretat mai multe piese cunoscute, printre care şi „Ţi-am dat un inel” - Holograf sau „DJ Vasile” – Zdob şi Zdub, adăugând, la finalul recitalului, cireaşa de pe tort, cum se spune, “Vara nu dorm” - Connect-R, piesă interpretată foarte haios de gemenele în vârstă de 8 ani, Ioana şi Iustina Ştempel, invitate pe scenă.

Cu şepci întoarse pe cap, cu adidaşi în picioare, hanorace, gemenele au ridicat sala în picioare, fiind aplaudate pentru interpretare, apariţie inedită, dar şi pentru dezinvoltura cu care s-au prezentat în faţa sutelor de spectatori.

 

Diversitate

Nu putea să lipsească din spectacol formaţia de folk Simbol, condusă de profesorul Valentin Ianoş, care a interpretat piesele „Stâna părăsită”, muzica Ovidiu Mihăiescu, „Fără petale” - Doru Stănculescu şi „Primăveri de scrum”. Evoluţia formaţiei a adunat, ca de fiecare dată, multe aplauze, dovadă că rămâne „un simbol” în muzica folk suceveană.

Nici dansul nu a fost uitat de organizatori. Fie că a fost street dance, cu trupa Ego Maniax, fie că a fost dans ţigănesc sau dans popular, de această dată publicul a dansat în sală, pe muzica artiştilor care au oferit un grupaj de melodii populare pe scenă (solişti vocali: Lucian Iacob, Ioana Goraş, Paula Crăciun, Mariana Maximiuc, alături de colegii instrumentişti), publicul a gustat momentele de  veselie şi s-a bucurat de un spectacol cu de toate, semn... că se poate.

Invitaţii speciali ai serii, trupa T-Jazz şi fălticeneanca Paula Ghivirigă (absolventă a Colegiului de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava, secţia canto clasic) au oferit circa jumătate de oră de muzică live, de calitate.

 

Perechile de boboci, în concurs

Pentru cele mai râvnite titluri, regele şi regina balului, Miss şi Mister Boboc de la „Artă”, au concurat perechile Andreea Petrea şi Emanuel Moţac, Roxana Huncă şi Alexandru Hodea, Bianca Sumanariu şi Vlad Pişta, Iuliana Cernăuţean şi Petrişor Roşu, Cosmina Mandiuc şi Dany Strugariu, Elena Rotar şi Gabriel Tofan, Bianca  Tudor şi Cosmin Croitor, Natalia Barbălată şi Sebastian Ursu.

 

Premierea

Miss Boboc Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava fost aleasă Bianca Sumanariu. Mister Boboc a fost desemnat de juriu elevul Vlad Pişta. Miss Dance a fost aleasă Bianca Tudor, iar Mister Dance este Cosmin Croitor. Pe locul II s-au clasat concurenţii Iuliana Cernăuţean şi Gabriel Tofan, iar pe poziţia a III-a au urcat bobocii Elena Rotar şi Petrişor Roşu. Premiul special oferit de Oriflame i-a revenit concurentei Cosmina Mandiuc.

După momentul de premiere a bobocilor, elevul de la „Artă” Eduard Hanuseac a interpretat piesa „Cât de frumoasă eşti” - Mihai Trăistariu. Din păcate, publicul era pe punctul de plecare în momentul în care Edi a urcat pe scenă, pentru a încheia balul bobocilor cu o piesă de suflet. Cei care au rămas în sala de spectacol, puţini, este drept, s-au bucurat de un moment emoţionant oferit de tânărul sucevean, pe care l-au răsplătit cu aplauze.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Balul Bobocilor de la „Artă”, originalitate în alb şi negru.
 Vizualizări articol: 5177 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Balul Bobocilor de la „Artă”, originalitate în alb şi negru0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei