Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 26 sep 2012 - Anul XVII, nr. 225 (5130)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

În numai doi ani

Şcoala de Jandarmi Fălticeni, de la zece candidaţi pe loc, la locuri neocupate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Căutată altă dată pentru salariul bun şi pentru stabilitate, meseria de jandarm a ajuns acum la o cotă maximă de dezinteres. La Şcoala Militară de Subofiţeri  Jandarmi Fălticeni, în interval de numai doi ani de zile, s-a trecut de la zece candidaţi pe un loc la doi candidaţi pe un loc, două dintre locurile din cifra de şcolarizare din acest an, destinate fetelor, rămânând chiar neocupate.

Situaţia este cauzată de problemele financiare de la toate structurile Ministerului Administraţiei şi Internelor, dar mai ales de faptul că absolvenţii şcolii din ultimele două promoţii s-au trezit că repartizarea lor pe posturi este amânată.

 

Puţin peste o sută de candidaţi înscrişi, faţă de aproape 1.500 acum doi ani

În acest an, Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi Fălticeni a avut disponibile 50 de locuri, 45 pentru băieţi şi cinci pentru fete. Conform datelor oficiale ale unităţii de învăţământ, din toată ţara abia s-au adunat 114 candidaţi, o sută de băieţi şi 14 fete. După examinarea medicală şi probele fizice, din 8 şi 9 septembrie, au mai rămas doar 76 de candidaţi, trei fete şi restul băieţi.

A urmat examenul scris de verificare a cunoştinţelor din 13 septembrie, unde doar 48 de candidaţi au obţinut un punctaj de minimum 40 de puncte din 90 posibile şi au fost declaraţi admişi. S-au ocupat cele 45 de posturi destinate tinerilor şi doar trei din cele cinci repartizate pentru tinere.  

Conform normelor interne ale unităţilor de învăţământ MAI, cele două posturi care nu au fost ocupate urmează să fie repartizate altor şcoli de profil din ţară.

Prin comparaţie, acum doi ani, la examenul din toamna lui 2010, la Şcoala de Jandarmi Fălticeni au fost 1.482 de candidaţi pe 150 de locuri, adică aproape zece candidaţi pe un loc.  

 

În aşteptarea repartizării pe posturi

Tinerii care au absolvit în 2011 Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi Fălticeni au fost repartizaţi pe posturi abia în vara acestui an, la un an de când au terminat perioada de şcolarizare, în timp ce absolvenţii promoţiei 2012 sunt şi acum în vacanţă, repartizarea pe posturi fiind amânată până cel puţin în decembrie 2012. Cu alte cuvinte, pentru tinerii care urmează o şcoală de subofiţeri jandarmi nu prea mai este loc în sistem, iar situaţia este valabilă nu doar la şcoala militară din Fălticeni, ci şi la alte unităţi de învăţământ de profil din ţară. De altfel, printr-un ordin al MAI s-a decis că toţi absolvenţii pot să îşi găsească, dacă doresc, un alt loc de muncă, fără a mai fi obligaţi să plătească despăgubiri pentru perioada de şcolarizare.

Din cauza tuturor aceste probleme, în acest an, cifra de şcolarizare de la Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi Fălticeni a fost de doar 50 de locuri, faţă de 150 în anii precedenţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şcoala de Jandarmi Fălticeni, de la zece candidaţi pe loc, la locuri neocupate.
 Vizualizări articol: 2569 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 12 voturi
Şcoala de Jandarmi Fălticeni, de la zece candidaţi pe loc, la locuri neocupate5.0512

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   De gandit. trimis de
(26 sep 2012, 11:21:43
Pana nu o sa fie o legislatie corecta in domeniu si o salarizare corespunzatoare ,asa o sa fie.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei