Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 26 sep 2012 - Anul XVII, nr. 225 (5130)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Finanţare europeană

Lansarea proiectului „Educaţia Altfel 2”, la Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Grupul de Iniţiativă Interculturală al Tinerilor din judeţul Suceava (INTERCOOLT) este partener în proiectul „Educaţia Altfel 2”, iniţiat de Asociaţia pentru Dezvoltare Activă (ADA) Bacău, proiect care se va lansa vineri, 28 septembrie, la Suceava, dată la care este marcată la nivel naţional Ziua Educaţiei Nonformale.

„Educaţia Altfel 2” vizează intensificarea dialogului dintre educaţia formală şi educaţia nonformală şi dezvoltarea unui parteneriat şcoală-ONG. Astfel, la nivel local, va fi format un grup de 12 de persoane care să ofere suport profesorilor şi ONG-urilor din comunitate în realizarea metodelor de educaţie nonformală.

Proiectul propune o serie de activităţi menite să promoveze în mod direct teme ca educaţia nonformală, voluntariatul şi cetăţenia europeană. La Suceava, concomitent cu alte opt localităţi din ţară, vor fi organizate un OpenSpace, laboratoare de educaţie nonformală, dezbateri publice, dar şi o caravană de promovare a educaţiei nonformale care va trece prin 14 judeţe. Proiectul este finanţat de Comisia Europeană, prin programul „Tineret în Acţiune”.

Coordonatorul local „Educaţia Altfel 2” - INTERCOOLT Suceava, Alexandru Ifrim, a declarat că „în urma activităţilor realizate la nivel local şi naţional, vor fi identificate principiile unei strategii pentru educaţia nonformală în România. Aceasta va fi conturată în cadrul unui Seminar Naţional de Tineret, sub forma unei simulări de Parlament European. La nivel local, INTERCOOLT va implica tineri, specialişti în educaţie nonformală şi responsabili pentru politicile de tineret în vederea promovării unor mecanisme/proceduri cât mai responsabile de realizare a educaţiei nonformale în învăţământul românesc. Totodată, se are în vedere dezvoltarea unui parteneriat şcoală-ONG şi a unei reţele de persoane resursă în realizarea educaţiei nonformale”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lansarea proiectului „Educaţia Altfel 2”, la Suceava.
 Vizualizări articol: 964 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Lansarea proiectului „Educaţia Altfel 2”, la Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei