Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 25 sep 2012 - Anul XVII, nr. 224 (5129)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Sorin AVRAM

Sorin AVRAM


Sanda, nu Sandu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cel mai probabil, deputata PDL de Suceava, Sanda-Maria Ardeleanu, va candida pentru un nou mandat în Colegiul 1, adică în municipiul Suceava, mai puţin cartierul Burdujeni. Pe doamna Ardeleanu am criticat-o în numeroase rânduri, în principal pentru că s-a plasat în armata de apărători fanatici ai fostului ministru PDL al Educaţiei, needucatul Daniel Funeriu. Sanda-Maria Ardeleanu a preferat să-i cânte în strună necioplitului şi nepriceputului Funeriu decât să sprijine Universitatea „Ştefan cel Mare”, al cărei prorector a fost până când a obţinut statutul de membru al Camerei Deputaţilor.

Culmea fanatismului a fost atinsă de universitara Ardeleanu atunci când i-a luat apărarea domnului Funeriu chiar şi când acesta a plasat universitatea suceveană în ultima clasă valorică. S-a demonstrat, ulterior, că Daniel Funeriu a fost cumplit de nedrept cu Universitatea „Ştefan cel Mare”. Totuşi, poate că talibanismul de care a dat dovadă Sanda-Maria Ardeleanu în cazul Funeriu poate fi privit ca o dovadă a faptului că deputata este o persoană loială partidului şi, automat, activiştilor pe care acesta îi promovează în funcţii de conducere. Mă întreb ce-ar fi făcut, oare, universitarul Băişanu dacă ar fi fost în locul doamnei Ardeleanu. Ar fi sărit în apărarea universităţii sucevene şi s-ar fi răţoit la ministrul pus de partidul său? Mă întreb acest lucru fiindcă Alexandru (Sandu) Băişanu va fi contracandidatul Sandei-Maria Ardeleanu la alegerile programate pe 9 decembrie.

Domnul Băişanu are prima şansă, fiindcă vine cu un important capital de imagine acumulat la jumătate acestui an în calitatea sa de candidat la postul de primar al Sucevei. Sandu Băişanu a pierdut alegerile la o diferenţă mică de voturi, ceea ce-l face să aştepte cu optimism alegerile generale din această iarnă. Rezultatul domnului Băişanu a fost, în aparenţă, bun. Însă, nu trebuie uitat că acesta a candidat din partea unei alianţe, USL, care se afla pe creasta valului. Totodată, multe dintre voturi nu i-au fost acordate lui Alexandru Băişanu, ci au fost date împotriva primarului Ion Lungu, pentru că acesta reprezenta PDL, un partid aflat sub val, dar şi fiindcă unii suceveni au vrut schimbarea după opt ani de administraţie Lungu. Aşadar, rezultatul obţinut de Sandu Băişanu la alegerile locale poate fi considerat mai degrabă prost decât bun. Domnul Băişanu a avut toate condiţiile pentru a câştiga funcţia de primar, şi totuşi nu a reuşit acest lucru. Pe de altă parte, cele trei luni de când este vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Suceava nu constituie un avantaj pentru Sandu Băişanu, fiindcă acesta nu a făcut nimic de când deţine funcţia. Cât priveşte prestaţia politică a preşedintelui PNL Suceava, aceasta este subţire şi presărată cu minciuni, cu glumiţe de doi lei şi cu unele bădărănisme. Ca stil, ca vestimentaţie şi ca discurs, universitarul Băişanu este cu mult sub universitara Ardeleanu. Făcând abstracţie de partidele pe care le prezintă cei doi, la alegerile din 9 decembrie ar merita votată Sanda, şi nu Sandu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sanda, nu Sandu.
 Vizualizări articol: 2323 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Sanda, nu Sandu3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   * trimis de
(25 sep 2012, 11:20:43
"power to the people !!! " se va urla tare
S-audă şi Morgan Freeman …(de ce nu ?!) catindat
Atentat ? binenţeles că da ( …la buzunare)
Toamna asta cât o costa ….VOTUL VALIDAT ?

Mişcări de apartheid vor fi ? da ? multe ?
De-oparte şi de alta ? băsişti,promiteţi(�
1.1  RE: * trimis de
(25 sep 2012, 11:34:37
Mişcări de apartheid vor fi ? da ? multe ?
De-oparte şi de alta ? băsişti,promiteţi ( şi voi ) ?
Promiteţi să v-aruncaţi lături în ochi şi insulte ?
Promiteţi să “ plecaţ i” urechea la ale noastre nevoi ?

“ Codul bunelor mamifere ” se va ceti în plen !
Bl(€)aga va privi spre Fluture cum îşi freacă ochelarii
Udrea va ţese ( la RTv-n direct ) un goblen
Şi-şi va căuta (via Turcescu,via radio) admiratorii

Soarta ghildei băsiste depinde ( IAR ) de vot
Unii se ridică,alţii se coboară … de pe grumazul ţării
Mă-ntreb : are cineva curaj să pozeze-n patriot ?
Sau …pe-acel gen de politician L-AM DAT UITĂRII ?!

2.   Oare merita mai mult de cat 3 USVul? trimis de
(25 sep 2012, 14:24:37
La USV sunt cele mai mari salarii din judet dar cand o companie de IT incearca sa recruteze 10 absolventi de la una din cele mai bune Facultati din USV nu reuseste, chiar daca salariile sunt de 1000$-1200$/luna net iar competitia intre angajatori este practic nula. Categoria junk mi se pare o categorie corecta.
USV cred ca devenise o fabricuta de diplome iar categoria 3 poate ii va trezi la realitate.

Cat despre Baisanu vs Ardeleanu: sucevenii si-au dat in petec cand l-au pus pe un ospatar rotofei in locul lui Flutur. Nu prea poti sa te bazezi pe luciditatea lor.
Multi habar nu au ca lucrarile la centura au fost oprite, ca s-au retras deliberat cotizatiile statului roman pentru fondurile europene sau ca Baisanu era vazut in compania intelopilor prin targ. Criteriul de selectie la alegeri va fi "ce galeata arata mai bine, aia portocalie sau aia rosie"? Cam atat ii intereseaza pe unii.
2.1  RE: Oare merita mai mult de cat 3 USVul? trimis de
(25 sep 2012, 17:08:10
H2SO4....nu generaliza. Lucrez in Canada pe baza diplomei de inginer de la USV; si nu sunt singurul, suntem 8. Diplomele de la USV sunt RECUNOSCUTE in America de Nord. Singura universitate nerecunoscuta din Ro, e Spiru Haret.
Au fost peste 600 de dosare respinse de Ministerul Emigratiei din Canada, pt ca la studii era scris :"Spiru Haret".
Inca o data, nu generaliza.
La Iasi si la Cluj...e acelasi nivel de pregatire...basca ca nu au laboratoarele de la USV.
Bafta
2.2  RE: Oare merita mai mult de cat 3 USVul? trimis de
(25 sep 2012, 17:49:40
Daca singura univ nerecunoscuta de canadieni e Spiru, asta arata doar ca nu exista niste standarde prea inalte la biroul de emigrari din Canada. Nu cred ca toate univ din Romania sunt ok cu exceptia lui Spiru.
Vrei sa zici ca in categoria 3 ar trebui sa fie doar Spiru? Eu sunt destul de convins ca locul universitatii din Suceava e la coada clasamentului.

Am obtinut H1B in SUA si Blue card HSMP in UK si pe baza recunoasterii diplomei de la USV dar asta nu inseamna ca tb sa ma amagesc singur si sa cred ca am fost format intr-o universitate de top a Romaniei. La obtinerea vizei era un dosar de aprox 100 de file iar echivalarea diplomei era doar o foaie. Mai sunt si alte 99 criterii nu doar scoala absolvita.

La USV am vazut o coada de studenti(cam 25) la usa unui profesor, toti cu 50Eur in mana... Era ca la magazin acolo. Mergeai sa cumperi examenul la fizica pe fata.
2.3  RE: Oare merita mai mult de cat 3 USVul? trimis de
(25 sep 2012, 18:02:05
Da, sunt si profesori extrem de valorosi acolo DAR sunt si o gramada de nullitati care "neutralizeaza" elitele si aduc USVul sub linia de plutire.

Pacat ca legea nu le face viata mai dura profesorilor de acolo. Unii stau acolo ani in sir fara sa miste un deget si nu ii da nimeni afara. Doar ca (eventual) nu promoveaza asa de rapid ca cei valorosi.
2.4  RE: Oare merita mai mult de cat 3 USVul? trimis de
(26 sep 2012, 13:08:07
H2SO4, dacă ai fi fost atât de deştept şi de informat cum te crezi (dai), ai fi ştiut (dacă te-ai fi informat) că un preparator universitar de la USV are un salariu de până în 900 lei iar un lector doctor, cu 20 de ani vechime în învăţământ are în jur de 1700 lei pe lună, adică sub salariul unui profesor din preuniversitar.
Dacă ai văzut prin ziare articole despre veniturile rectorilor, decanilor sau altor cadre din conducerea USV, nu generaliza!
Pur şi simplu cred că eşti prost informat şi rău intenţionat.
2.5  RE: Oare merita mai mult de cat 3 USVul? trimis de
(26 sep 2012, 23:10:31
Deci management bine platit, competent si motivat aveti nu? Doar primesc cele mai mari salarii din judet managerii vostri. Atunci sa puna biciul pe voi sa faceti treaba bunabig grin

Din ce cunosc eu, la univ daca nu pica cade. Inainte de Boc aveati 1700 salariu dar luati mai multe norme si va dublati/triplati venitul. Dupa Boc au mai ramas proiectele de cercetare. Din ce am vazut din declaratia domnului Valentin Popa(inainte sa fie rector) scotea cam 5000Euro/luna(nu din salariu ci din tot felul de chestii).

Or fi si multi care nu reusesc sa prinda nimic in plus fata de salariu dar eu pe cati stiu(facultati tehnice) se descurca f. bine.
2.6  RE: Oare merita mai mult de cat 3 USVul? trimis de
(27 sep 2012, 10:51:54
H2SO4, divaghezi ! Afirmația ta "La USV sunt cele mai mari salarii din judet" este FALSĂ.
De ani buni (3 ani) la USV se plătește doar salariul de bază.
Ca să reformulez, pe înțelesul tău, venitul net total (bani în mână) lunar actual al unui preparator universitar este în jur de 900 lei. Ți se pare un salariu mare ?
Sunt persoane de la USV cu venituri mai mari decât salariul de bază, provenite în general din participarea/implicarea la/în diverse proiecte cu finanțare europeană, dar în nici un caz majoritatea.
Încearcă să nu te informezi exclusiv din articolele apărute în ziare !
2.7  RE: Oare merita mai mult de cat 3 USVul? trimis de
(27 sep 2012, 16:23:38
Pentru un cadru universitar nu esti prea perspicace...

Afirmatia "La USV sunt cele mai mari salarii din judet" este ADEVARATA.
Sa-ti explic pe degete:
- daca la USV ai 10000 salarii de 900RON si
- 50 salarii de 25.000RON
Iar in judet cel mai mare salar exceptand USVul este de 20.000RON, atunci afirmatia mea este adevarata: la USV sunt cele mai mari salarii din judet. Intelegi?

Daca nu intelegi iti explic altfel:
Te duci in TOP 50 al salariilor din judetul Suceava si analizezi cine se regaseste pe acolo. O sa constati ca cei de la USV sunt majoritari.
3.   * trimis de
(25 sep 2012, 15:15:37
Ură . Un ocean imens , confuz , de ură
Faţă de unii,faţă de situaţii … opţiunea-i clară
Realitatea se contorsionează-ntr-o alură
În care “decizia de bine” … o să dispară

Unu’ nu face , niciunu’ nu tace …pe care-l placem ?
Căci TREBUIE să ne placă , nu-i aşa ?
TREBUIE doar pe unu’ să ştampilăm
Pe cine-o să dăm vina ? sau .. o vom da cândva ?

Retina opiniei publice “ consumă ” E-uri reciclate
Incestul politic naşte corifei pentru destinele noastre
Eu nu vreau pe niciunu’ să aleg … se poate ?
Ce-s PDL-ul şi PNL-ul ? doar două păcătoase caste

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte editoriale semnate de:
Tiberiu AVRAM
Tiberiu AVRAM
Sandrinio NEAGU
Sandrinio NEAGU
Adrian BOTEZATU
Adrian BOTEZATU
Sorin AVRAM
Sorin AVRAM
Lucian AVRAMESCU
Lucian AVRAMESCU
Ion CRISTOIU
Ion CRISTOIU
Adrian CIOROIANU
Adrian CIOROIANU
Cristian GHINEA
Cristian GHINEA
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Robert TURCESCU
Robert TURCESCU
Ioan T. MORAR
Ioan T. MORAR
Dan APOSTOL
Dan APOSTOL
Angela FURTUNĂ
Angela FURTUNĂ
Mircea VASILESCU
Mircea VASILESCU
Alex Leo ŞERBAN
Alex Leo ŞERBAN
Pavel LUCESCU
Pavel LUCESCU
Ion DRĂGUŞANUL
Ion DRĂGUŞANUL

 

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei