Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 26 sep 2012 - Anul XVII, nr. 225 (5130)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

A şaptea ediţie

Poliţia a demarat „Săptămâna Prevenirii Criminalităţii”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava a demarat „Săptămâna Prevenirii Criminalităţii”, o amplă acţiune de prevenire ajunsă deja la a şaptea ediţie. Poliţiştii, alături de partenerii din acest proiect, au stabilit un calendar de manifestări tematice, în intervalul 24-28 septembrie.

Astfel, luni, pe 24 septembrie, la Colegiul Naţional „Petru Rareş” s-a organizat masa rotundă cu tema „Tânăr, Nu delicvent”, după care a urmat un teatru forum cu participarea voluntarilor din cadrul Organizaţiei Salvaţi Copiii.

Ziua de 25 septembrie a fost dedicată prevenirii victimizării minorilor, poliţiştii având în program derularea de activităţi practice în unităţi de învăţământ din mediul primar, gimnazial şi liceal.

Astăzi urmează ziua dedicată prevenirii infracţiunilor de furt, cu accent pe cele din autoturisme. În parcarea Shopping City se va organiza o activitate practică de simulare a pătrunderii prin efracţie într-un autoturism în care se află bunuri de valoare, urmată de o demonstraţie de prelevare de urme papilare a poliţiştilor de la Serviciul Criminalistic.

Tot pentru ziua de miercuri poliţiştii au pregătite 1.500 de pliante cu mesaje de prevenire a furturilor din maşini pe care le vor împărţi sucevenilor.

 

Mălini, o comună cu probleme deosebite în privinţa faptelor cu violenţă

Joi, 27 septembrie, poliţiştii se vor axa pe prevenirea infracţionalităţii cu violenţă în mediul rural.

Inspectorul principal Ionuţ Epureanu, coordonatorul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul poliţiei, a declarat: „În această zi vom lansa un proiect punctual de prevenire a infracţiunilor cu violenţă în mediul rural în comuna Mălini, acolo unde, arată analizele noastre, înregistrăm foarte multe fapte cu violenţă. De asemenea, la nivel de judeţ vom lansa o campanie de prevenire a faptelor de furt şi tâlhărie săvârşite prin înşelarea victimelor”. El a făcut referire la numeroasele înşelăciuni comise de falşi comercianţi care duc în eroare şi lasă fără bani în general persoane vârstnice, singure, din mediul rural.

Ultima zi a „Săptămânii Prevenirii Criminalităţii” va fi dedicată prevenirii accidentelor rutiere. Va fi organizată o întâlnire cu reprezentanţii şcolilor de şoferi, de unde poate începe prevenirea accidentelor rutiere, vor fi organizate patrule şcolare, iar agenţii rutieri vor desfăşura activităţi preventive în trafic cu accent pe căruţaşii care de multe ori ignoră orice regulă de circulaţie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Poliţia a demarat „Săptămâna Prevenirii Criminalităţii”.
 Vizualizări articol: 1088 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Poliţia a demarat „Săptămâna Prevenirii Criminalităţii”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei