Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 26 sep 2012 - Anul XVII, nr. 225 (5130)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Definitiv

Doi ani de închisoare pentru tânărul care a ucis familia preoţilor Mihoc şi despăgubiri de 620.000 de euro

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

După aproape doi ani de procese, instanţele sucevene au pronunţat o hotărâre definitivă în cazul accidentului de circulaţie din dimineaţa zilei de 25 decembrie 2010 de la Plopeni, în urma căruia trei membri ai familiei de preoţi Mihoc au decedat, iar alături de ei şi un tânăr în vârstă de 17 ani, dascăl la biserica din satul unde s-a petrecut tragedia.

Curtea de Apel Suceava a respins ieri toate recursurile înaintate în dosar, astfel încât soluţia pronunţată de Judecătoria Suceava în vara acestui an rămâne în picioare.

Constantin Grădinaru, de 22 de ani, şoferul care a provocat tragedia, va sta doi ani la închisoare, el urmând să fie ridicat de poliţişti şi dus în Penitenciarul din Botoşani.

„Am făcut tot ce a fost posibil pentru a-i asigura toate drepturile la apărare. I-am explicat ce înseamnă o condamnare cu executare şi ştie ce are de făcut”, a spus Leonard Tănasă, avocatul lui Constantin Grădinaru.

Tot ca urmare a deciziei magistraţilor suceveni, familiile celor morţi în accident vor primi despăgubiri în valoare totală de 620.000 de euro. Banii vor fi plătiţi de firma Generali Asigurări, care are posibilitatea să se îndrepte împotriva şoferului pentru recuperarea acestor bani.

 

Câţi bani vor primi familiile celor decedaţi

Prin hotărârea instanţei de judecată au fost stabilite şi sumele pe care familiile celor decedaţi le vor primi. Două dintre rudele celor decedaţi vor primi câte 75.000 de euro, în timp ce alte opt persoane din familiile celor decedaţi vor avea de încasat câte 50.000 de euro. Instanţa a mai decis acordarea unor despăgubiri morale de 30.000 de euro pentru o persoană, şi despăgubiri morale de câte 20.000 de euro, pentru alte două rude ale celor decedaţi în accident.

 

Maşina preoţilor, transformată într-o grămadă de fiare contorsionate

În dimineaţa Crăciunului din 2010, cu aproximativ un sfert de oră înainte de ora 8.00, părintele George Mihoc, în vârstă de 69 de ani, soţia acestuia, Elena Mihoc, de 67 de ani, fiul lor în vârstă de 27 de ani, preotul Vasile Mihoc, paroh în satul Plopeni, şi dascălul acestuia, Dănuţ Maftei, în vârstă de 17 ani, se îndreptau cu un autoturism Fiat Panda dinspre Suceava spre Plopeni, unde erau aşteptaţi la slujba de Crăciun. Într-o curbă, chiar la intrarea în Plopeni, maşina Fiat Panda a fost izbită în plin de un autoturism Saab, condus din sens opus de Constantin Grădinaru, şofer care venea spre Suceava.

Impactul extrem de violent a transformat maşina Fiat într-un morman de fiare în care toţi cei patru pasageri nu aveau cum supravieţui. Chiar dacă pasagerii din spate (Vasile Mihoc şi Dănuţ Maftei) au ajuns în viaţă la spital, concluziile medico-legale arată că leziunile suferite de aceştia erau incompatibile cu viaţa, toţi având multiple rupturi de organe interne.

 

Şoferul era băut şi avea şi peste 100 km/h în localitate

În rechizitoriul de trimitere în judecată, în urma mai multor expertize efectuate de specialişti, sunt descrise şi alte amănunte despre tragicul eveniment din ziua de Crăciun a anului 2010.

Astfel, s-a constatat că şoferul circula cu viteză excesivă, experţii calculând că la intrarea în curba în care şi-a scăpat maşina de sub control avea 104 kilometri la oră. O viteză extrem de mare, cu atât mai mult cu cât condiţiile de deplasare erau improprii, carosabilul fiind umed. Reacţiile sale au fost lente şi pe fondul stării avansate de ebrietate în care se afla, calculul retroactiv arătând că în momentul accidentului acestea avea o concentraţie de 1,25 grame per litru alcool în sânge.

 

Fiat-ul cu care circula familia Mihoc, aruncat zece metri înapoi

Tot în urma expertizei, s-a stabilit că preotul aflat la volanul maşinii Fiat circula cu o viteză de 51 de kilometri la oră.

În aceste condiţii, explică procurorii, din cauza diferenţei de viteză cu care circulau cele două autoturisme, cât şi a diferenţei de greutate dintre acestea, în momentul impactului autoturismul Fiat a fost proiectat înapoi în jur de zece metri, până în gardul de care s-a zdrobit, fiind rotit la 180 de grade.

Practic, autoturismul Fiat în care se afla familia preoţilor Mihoc şi dascălul Dănuţ Maftei s-a transformat într-o cutie de conserve, din care doar printr-o minune ar fi putut scăpa cineva cu viaţă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Doi ani de închisoare pentru tânărul care a ucis familia preoţilor Mihoc şi despăgubiri de 620.000 de euro.
 Vizualizări articol: 1301 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.75/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.8 din 8 voturi
Doi ani de închisoare pentru tânărul care a ucis familia preoţilor Mihoc şi despăgubiri de 620.000 de euro4.858

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   In sfarsit! trimis de
(26 sep 2012, 11:13:02
In sfarsit un cocalar jegos, care a omorat oameni nevinovati, a ajuns la puscarie unde e locul lui. Sper sa fie "tratat" cum trebuie de colegi, sa vina acasa cu rozeta sparta, si fara dinti in gura aia de homosexual avortat. Urmeaza si altii!
1.1  RE: In sfarsit! trimis de
(26 sep 2012, 12:19:36
Nu e cazul sa fii asa de drastic. In primul rand, el nu a provocat intentionat accidentul, asa a fost sa fie. Nu trebuie sa il ataci asa de dur, gandeste-te ca poti fi oricand in locul lui. In orice caz, despagubirile astea exagerate se datoreaza faptului ca decedatii au fost popi, iar ei au prioritate intotdeauna .
1.2  RE: In sfarsit! trimis de
(26 sep 2012, 13:13:28
Era baut si circula cu peste 100 km pe ora in localitate, se spune in text. Deci chestia cu putea fi oricine in locul lui, nu tine. In alte conditii, da.
2.   Regretabil... trimis de
(26 sep 2012, 11:53:37
Analizati in primul rand cat de usor se iau carnetele de conducere cu examenele psihologice ;pentru unii acest carnet de conduita rutiera nu are nici o responsabilitate atunci cand sunt in trafic .Masina pentru acesti tineri nu este acel glonte dirijat ci este un obiect de distractie,un moft ce trebuie sa-l aiba si prin teribilismul lor sa impresioneze.Pacat si iar pocat de oamenii ce nu se mai bucura de soare.
3.   Pt Barleanu Ioan trimis de
(26 sep 2012, 12:00:30
Nu judecatorii au exagerat! Mamicuta ta a exagerat cand te-a avortat pe tine! Cum pt. ce atatia bani bai imputitule? Daca cineva ar da cu masina peste ma-t@, ar fi multi banii astia?
4.   Rusine trimis de
(26 sep 2012, 12:19:26
ce-s cu comentariile astea tampite,ce credeti ca tipul nu regreta fapta,era un copil teribilist,nu a realizat ce face din cauza varstei.cati dintre noi nu am gresit cand eram adolescenti?este cineva care nu a gresit?numai ca fapta lui este f grava si cu siguranta regreta si are timp sa se gandeasca la asta.lasa ti comentarii astea jegoase legate de bani avand in vedere ca 2 familii sunt distruse.sunteti niste nenorociti,sper sa va auda cineva de sus si sa vad daca considerati ca,cumparati totul cu banii(dobitocilor)
5.   Pt Barleanu Ioan nume de sluga trimis de
(26 sep 2012, 12:33:32
Ai auzit si tu de DEX? Nu stiam ca si ciorile au vazut dictionare la viata lor. Mai ales cand in prima faza au fost avortoni!
6.   Pt BZZZZ trimis de
(26 sep 2012, 12:40:15
Eu ma gandesc ca in primul rand as putea fi in locul victimei. Iar daca era un caz la 5 ani, nu eram atat de revoltat. Dar tu nu vezi cati tineri aflati la volan au omorat oameni nevinovati in ultimul timp? Pana cand sa mai rabd? Ma racoresc si eu cum pot.
7.   Daunele morale sau materiale primeaza ? trimis de
(26 sep 2012, 12:55:34
Tanarul teribilist este fara dar si poate vinovatul acestui tragic accident! Provine dintr-o familie modesta, cu parinti extrem de bolnavi, dar bineinteles asta nu-i atenuiaza cu nimic vina! Doua lucruri mi se par extrem de revoltatoare insa! Inconstienta acestui tanar, iar aici o vina o poarta si Politia care nu-i testeaza mai drastic pe tinerii ce fac scoala de soferi, iar pe de alta parte ma scarbeste suma enorma, as spune chiar nesimtita a familiei raposatilor. Si ei tot preoti!!! Au auzit ei oare de mila si iertare ? De ce sa obligi niste parinti bolnavi si batrani sa plateasca pentru copilul lor/licheaua, care isi merita pe deplin pedeapsa cu puscaria ??
As vrea sa le amintesc doar ca Papa Ioan-Paul al doilea l-a iertat pe turcul care l-a impuscat extrem de grav, ba mai mult la si vizitat si la inchisoare!
8.   Pentru toti rautaciosii trimis de
(26 sep 2012, 13:01:54
Pentru cei rautaciosi: sa se roage sa primeasca si ei bani in felul acesta.
9.   Pt GERULA trimis de
(26 sep 2012, 13:10:00
Banii sunt platiti de asigurarea obligatorie (RCA) nu de el.
El s-a gandit la parintii lui bolnavi cand s-a urcat baut la volan.
Poate familia o sa-l viziteze la inchisoare.
10.   Afacere cu !? trimis de
(26 sep 2012, 14:24:20

Nu se poate, numai 2 anisori e o nimica toata!...
Si totusi au fost omoriti 3 oameni...saracutii de ei!...
10.1  RE: Afacere cu !? trimis de
(26 sep 2012, 14:29:27
Afacere cu m.o.r.t.i.i.!? (am scris!!!!!)
11.   Sfanta Smeranie !!! trimis de
(26 sep 2012, 16:33:38
I: De ce sunt aceste despagubiri asa de mari?
R: Sunt daune ce reprezinta castigurile poposti doar din seara de Craciun!
12.   Habar nu au trimis de
(26 sep 2012, 18:20:24
Bre Gerula................e fara doar si poate si .............LAATule ..........sunt 4 morti nu trei..............postaci papagali! Mari justitiari!!!!
12.1  RE: Habar nu au trimis de
(26 sep 2012, 19:19:48
FOXMAN,

PAPAGALULE!
ce ti-e un mort in plus sau minus cind si unul singur este dureros ...PAPAGALULE?

Se vede ca avem de-a face cu un ornolog sadea.

Ne vedem pusi in discutie si apostrofati de asemenea specimene ca dumneata, care nu ai pic de demnitate si bun simt .

Decât sa te dai ,,vijelios” ca le stii pe toate si sa postezi aerul de atotcunoscător in toate, decât sa te dai drept model etic, mai bine te-ai gindi cum ai putea sa devii civilizat! …
13.   Nesimtiti cei care il condamana trimis de
(27 sep 2012, 10:59:00
nu il cunosc pe baiat dar a gresit....... si nu tre sal condamne nimeni .sa fie el sanatos ca are toata viata inainte.Cine il uraste ajunge mai rau.Si prostanacii care nu au avut permis auto niciodata sa se abtina ca se poate intampla oricarui din cei ce il vb de rau
14.   Comentariu trimis de
(27 sep 2012, 23:01:09
Prietene''JOJO99'', in UK, cat crezi c-ar fi primit pentru asemenea fapta, 2 ani?
Ma indoiesc , cel putin 20, tinand cont ca a omorat 4 oameni!
Foarte putin , dupa parerea mea,legea ar trebui sa fie modificata si bagati pe viata acesti nemernici, care se cred smecherii planetei.
15.   Celor ce pierd timpul cu comentarii stupide trimis de
( 7 oct 2012, 02:02:28
Pentru toti cei care nu au altceva mai bun de facut...decat sa dea mesaje neinteresante....va spun cu mana pe suflet..ca acest baiat nu este un huligan, teribilist, cocalar jegos sau cum l-au numit multi dintre voi. Este o persoana foarte credincioasa si sufletista, dar din pacate acesta i-a fost destinul. Sa fim seriosi, exista mii si mii de oameni in lumea asta care se intampla macar o data in viata sa se suie bauti la volan, dar au avut noroc si nu au fost prinsi, ce tot judecati atat.....vedeti-va de treaba voastra si lasati-i pe decedati sa se odihneasca in pace si pe Dumnezeu sa judece fapta lui Constantin.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei