Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 26 sep 2012 - Anul XVII, nr. 225 (5130)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Peste 8.800 de amputaţii ale piciorului şi 2.196 ale mâinii, anul trecut, în spitalele din România

Miercuri, 26 Septembrie 2012 (18:33:03)

Peste 8.800 de pacienţi au fost externaţi, în 2011, cu amputaţii ale membrului inferior, iar 2.196, ale membrului superior, pe fondul unor multiple suferinţe, context în care Societatea Română de Medicină Fizică şi de Recuperare vede necesară o campanie pentru prevenirea acestor proceduri extreme.

Societatea Română de Medicină Fizică și de Recuperare (SRMFR) a organizat, miercuri, în Bucureşti, simpozionul interdisciplinar cu participare internaţională "Managementul pacienţilor cu amputaţii ale membrului inferior". Scopul evenimentului a fost acela de la sublinia nevoia unei punţi între specialiştii care interacţionează cu pacienţii care au suferit amputaţie de membru inferior.

"Prevenirea amputaţiilor necesită o abordare interdisciplinară. Cifrele ne îndreaptă eforturile spre prevenirea acestor proceduri şi îmbunătăţirea serviciilor de reabilitare acolo unde acestea au avut loc. Prin intermediul celor peste 900 de membri ai Societăţii Române de Medicină Fizică şi de Recuperare şi a colegilor din celelalte specializări, sperăm să reducem numărul de proceduri de amputaţie a membrului inferior", a spus preşedinte SRMFR, prof. dr. Mihai Berteanu.

Potrivit lui Berteanu, anul trecut, la pacienţii cu diagnostic de amputaţie s-au adăugat 2.046 cazuri pentru care s-a raportat un diagnostic de absenţă dobândită a membrului inferior asociată cu o patologie diabetică.

"Aceste date rezultă din raportările setului minim de date la nivel de pacient către Şcoala Naţională de Sănătate Publică, Management și Perfecţionare în Domeniul Sanitar Bucureşti de către toate spitalele din România, care raportează date conform cadrului legal în vigoare. Datele au fost validate conform setului de reguli de validare în vigoare, calitatea lor fiind strâns legată de calitatea codificării în interiorul spitalului", a precizat medicul.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 8.800 de amputaţii ale piciorului şi 2.196 ale mâinii, anul trecut, în spitalele din România.
 Vizualizări articol: 836 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste 8.800 de amputaţii ale piciorului şi 2.196 ale mâinii, anul trecut, în spitalele din România0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei