Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 26 sep 2012 - Anul XVII, nr. 225 (5130)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Măsuri

Primăria Suceava închide clubul „Ranch” şi demarează controale severe în toate cluburile şi restaurantele

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Clubul răfuielilor sângeroase, cum a ajuns să fie cunoscut în toată Suceava localul „Ranch”, unde s-a petrecut teribila tentativă de omor asupra unui tânăr de 18 ani, care se distra alături de prieteni, va fi închis de Primăria Suceava, pe perioadă nederminată.

Hotărârea a fost luată ieri, în unanimitate, de membrii Comisiei de Ordine Publică Locală, care s-au întrunit pentru a analiza evenimentele petrecute în weekend şi a lua o serie de decizii privind combaterea şi prevenirea criminalităţii şi huliganismului. La discuţii a fost prezent şi comisarul-şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, Marcian Colman.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, preşedintele Comisiei de Ordine Publică Locală, a spus că măsura de închidere a clubului în care au avut loc până acum două tentative de omor, dar şi numeroase fapte de ultraj şi scandaluri, va fi pusă în aplicare imediat.

“Clubul <Ranch> nu este autorizat, are doar depusă o documentaţie de autorizare incompletă la primărie. Proprietarii au fost atenţionaţi de mai multe ori să obţină toate avizele necesare, dar nu au adus. Prin votul membrilor comisiei, în unanimitate, s-a luat decizia de închidere a clubului până la autorizarea lui”, a declarat Ion Lungu.

Măsurile nu se opresc aici, pentru că în vizorul autorităţilor locale vor intra toate cluburile, barurile, restaurantele şi terasele, care vor fi verificate nu doar în privinţa legalităţii funcţionării lor, ci şi a modului în care îşi desfăşoară activitatea.

Astfel, echipe mixte de la primărie, Poliţia Locală şi Poliţia Municipală vor face controale în localuri şi vor vedea şi în ce măsură se respectă orele de funcţionare pentru care au fost autorizate, mai ales că sunt multe cazuri în care sunt depuse reclamaţii din partea locatarilor din zonă.

Rezultatele acestor acţiuni de control vor fi prezentate şi analizate într-o nouă şedinţă a Comisiei de Ordine Publică Locală  în data de 8 octombrie.

 

 Mai multe echipaje de poliţie care să patruleze pe străzi

O altă decizie luată ieri în urma discuţiilor purtate între membrii Comisiei de Ordine Publică Locală  - primarul Ion Lungu, şeful Poliţiei Municipale, comisarul Florin Poenari, locotenent colonel Iulian Iacob de la Jandarmerie, Viorel Horodenciuc, şeful Poliţiei Locale, viceprimarul Ovidiu Doroftei, consilierii locali Lucian Harşovschi şi Geniloni Sfeclă, vizează suplimentarea patrulelor de Poliţie pe străzile municipiului, prin patrule mixte ale Poliţiei Municipale şi Poliţiei Locale.

Pentru că Poliţia Locală se confruntă cu o acută criză de personal, peste 40 de locuri fiind vacante, iar angajările fiind interzise de Guvern, edilul sucevean caută soluţii pentru a putea trimite cât mai mulţi poliţişti locali în patrulare:

“Există o prevedere legală, că acolo unde se păzesc bunuri, cum ar fi la Bazar sau la obiectivele Administraţiei Pieţelor, această activitate se poate face cu personal contractual. Ne gândim ca printr-un proces transparent, de licitaţie, să asigurăm paza acestor obiective cu firme de pază, iar poliţiştii locali să-i folosim la creşterea numărului de patrule pe străzi”.

Şeful municipalităţii sucevene consideră că sporirea numărului de poliţişti prezenţi pe străzi, atât ziua, cât şi noaptea, ar fi cea mai bună măsură de descurajare a unor manifestări infracţionale. În acelaşi timp, el este convins că cele întâmplate nu pot fi privite ca un fenomen de amploare, generat de existenţa unor bande violente, ci sunt cazuri izolate, care puteau fi prevenite dacă localurile ar fi respectat condiţia de a avea propriul serviciu de pază şi asigurare a ordinii publice.

„Eu am curajul să circul la orice oră şi în orice cartier din municipiul Suceava, fără şofer sau pază”, a spus Lungu, care consideră că, în ciuda celor întâmplate, Suceava este totuşi unul dintre cele mai sigure municipii reşedinţă de judeţ din ţară.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primăria Suceava închide clubul „Ranch” şi demarează controale severe în toate cluburile şi restaurantele.
 Vizualizări articol: 2327 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Primăria Suceava închide clubul „Ranch” şi demarează controale severe în toate cluburile şi restaurantele5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Hahahaha trimis de
(26 sep 2012, 12:07:36
daca se aplica legea corect...........da?sa se inchida si padrino ca si acolo s/au batut astia a lui turu cu pistoale si bate,eclipse bataile bodygarzilor,office sambata si bataia,iar de oscar ii lasam pe polististi,avocati si restul care se cred regii sv ,in concluzie zic asaconfuseda mai deschidem cateva crasme dar luptele sa fie cu pistoale ca scapam rand pe rand de tigani,bodygarzi smecheri prieteni cu "interlopii",cei mai tari militieni si altii.dupa un an doi vom sta si noi linistiti intr un club in siguranta fara pistoale,bate,cutite nu?am uitat de mentionat clanul "boxerilor" care cauta "incalzire" bineinteles intentionat.in final va dorim un dans cat mai placut
2.   Uraaa!! trimis de
(26 sep 2012, 12:22:54
Sa inchis cea mai ordinara crasma din oras! Asteptam cu mult interes sa se inchida si Padrino si Oscar, alte doua "bombe" pline de cocalari!
2.1  RE: Uraaa!! trimis de
(26 sep 2012, 16:43:26
daca se inchid si cele amintite de tine, raspunde-mi unde aterizeaza cocalarii ?
3.   "Metro" cu gandire scurta. trimis de
(26 sep 2012, 16:49:08
Oare nu ar fi mai bine sa dam exemplu ca, daca dai cu cutitu, cu sabia, joci pac-pac s.m.d. ajungi la "rece" o lungaaa perioda, decat sa inchidem toate barurile, terase si restu'. Unde v-a ajunge "black men" daca v-a fi eliberat (si mai mult ca sigur v-a fi eliberat), isi v-a face prezenta in alte cluburi si alta victima si alti "black men's" ca, doar vor prinde curaj ...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei