Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 26 sep 2012 - Anul XVII, nr. 225 (5130)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Simultan, în 300 de oraşe europene

Noaptea Cercetătorilor, vineri, în faţa Muzeului Ştiinţelor Naturii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Noaptea Cercetătorilor, ajunsă la cea de-a VI-a ediţie în România, se va derula vineri, 28 septembrie, între orele 18:00 – 22:00, pe strada Ştefan cel Mare, în faţa Muzeului Ştiinţelor Naturii. Într-o singură noapte, simultan, în 300 de oraşe europene, cercetătorii şi publicul larg se vor întâlni într-o atmosferă ce stimulează descoperirea ştiinţei prin activităţi distractive. Oraşele organizatoare din România sunt Suceava, Bucureşti, Sinaia, Piatra Neamţ, Tulcea şi Târgu-Mureş.

Sucevenii de toate vârstele vor putea să dezlege în câteva ore mistere din diferite ramuri ştiinţifice, să îşi poarte curiozitatea prin labirintul cunoaşterii, să câştige premii în concursurile care vor avea loc pe toată durata evenimentului şi, nu în ultimul rând, să cunoască ce fac cercetătorii din comunitatea locală şi cine sunt ei.

 

Fiecare participant va interacţiona cu ştiinţa prin activităţi captivante

Fie că participă împreună cu familia, colegii sau prietenii, un lucru este cert, spun organizatorii, fiecare participant va interacţiona cu ştiinţa prin activităţi captivante. Vor afla ce fac de fapt cercetătorii şi de ce este importantă munca lor în viaţa de zi cu zi, cum reacţionează organismul uman şi ne ajută să ne îmbunătăţim performanţele, cum funcţionează roboţii sau cum este să fii cercetător ştiinţific. Participanţii la Noaptea Cercetătorilor vor avea ocazia să vadă de îndeaproape partea umană a cercetătorului, descoperindu-l ca pe un om obişnuit ca fiecare dintre noi, ce contribuie la evoluţia societăţii prin ceea ce face. Prin discuţii, experimente interactive sau ateliere practice se stimulează dorinţa de a şti mai multe despre acest domeniu şi de a atrage tinerii către o carieră în cercetare.

 

Concurs de proiecte de cercetare

Noaptea Cercetătorilor este organizat sub egida Uniunii Europene, în parteneriat cu Prefectura Judeţului Suceava, Consiliul Judeţean Suceava, Primăria Municipiului Suceava, Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava, Muzeul Bucovinei, Colegiul Naţional „Petru Rareş” Suceava şi Societatea Ştiinţifică CYGNUS – Centru UNESCO.

Şi în acest an s-a organizat un concurs de proiecte de cercetare, iar temele înscrise vor fi prezentate de concurenţii din Suceava la Noaptea Cercetătorilor. Echipe formate din elevi sau studenţi împreună cu un cercetător şi, opţional, un profesor coordonator, vor exemplifica punerea în practică a unei idei dintr-o ramură a ştiinţei.

 

Promovarea activităţii cercetătorilor

Rectorul Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava, Valentin Popa, a declarat că „evenimentul european Noaptea Cercetătorilor 2012 îşi aşteaptă anul acesta vizitatorii din Suceava şi reprezintă o oportunitate extraordinară de întâlnire între publicul larg şi oamenii de ştiinţă din comunitatea locală. Acest eveniment reprezintă încă o ocazie de cunoaştere reciprocă şi de promovare a activităţii cercetătorilor. În acelaşi timp, activităţile pregătite de organizatori pentru Noaptea Cercetătorilor vor entuziasma cu siguranţă vizitatorii de toate vârstele”.

La eveniment este aşteptat publicul larg, indiferent de vârstă sau background ştiinţific. Proiectul Noaptea Cercetătorilor se adresează minţilor curioase, de la entuziaşti la sceptici, şi oferă o mare varietate de activităţi ştiinţifice şi educative. Pentru mai multe informaţii puteţi accesa  www.noapteacercetatorilor.eu şi  www.facebook.com/ResearchersNightRomania.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Noaptea Cercetătorilor, vineri, în faţa Muzeului Ştiinţelor Naturii.
 Vizualizări articol: 1362 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.17/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 6 voturi
Noaptea Cercetătorilor, vineri, în faţa Muzeului Ştiinţelor Naturii4.256

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei