Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 26 sep 2012 - Anul XVII, nr. 225 (5130)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Fără uniformă

I-au interzis să mai fie poliţist

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un subinspector de poliţie a fost dezbrăcat de uniformă în sala de judecată. S-a întâmplat la Curtea de Apel Iaşi, unde completul de judecată învestit să judece dosarul care-i priveşte pe poliţiştii fălticeneni Florin Muscă şi Florin Vântu s-au pronunţat cu privire la acuzaţiile aduse celor doi. În cazul subinspectorului Florin Muscă, decizia instanţei a fost de condamnare la o pedeapsă de trei ani de închisoare cu suspendare. De asemenea, judecătorii au decis să-i interzică lui Muscă să mai fie poliţist în viitor. În ceea ce-l priveşte pe celălalt inculpat din dosar, inspectorul Florin Vântu, Curtea de Apel Iaşi a decis să-l achite pe motiv că fapta nu există.

Soluţia nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Iniţial, dosarul s-a judecat la Curtea de Apel Suceava, dar la cererea inculpaţilor a fost strămutat.

 

Flagrantul

Cei doi poliţişti au fost trimişi în judecată în urma unui flagrant organizat pe 21 octombrie 2011, chiar în sediul Poliţiei Fălticeni.

„Pentru a nu se sesiza din oficiu şi a nu efectua cercetări cu privire la comiterea unei infracţiuni privitoare la viaţa sexuală (n.a. – un dosar de viol aflat în lucru la Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava) a pretins suma de 1.000 de euro de la Aioanei Alexandru”, au arătat procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Serviciul Teritorial Suceava.

În ziua în care s-a organizat flagrantul, Alexandru Aioanei a fost audiat din nou la sediul Poliţiei Fălticeni, iar înainte de plecare a lăsat pe masa poliţistului Florin Vântu plicul cu 1.000 de euro. Imediat, în birou au intrat ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie şi procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, care au găsit plicul buclucaş.  

Deşi i-au reţinut pentru cercetări pe ambii poliţişti, în final doar Muscă a fost arestat, împotriva lui Vântu fiind luată măsura interdicţiei de a părăsi localitatea de domiciliu.

 

Mărturia celui şantajat

Alexandru Aioanei, tânărul în vârstă de 21 de ani care i-a denunţat pe poliţiştii Florin Muscă şi Florin Vântu, a dezvăluit în instanţă presiunile la care a fost supus pentru a da şpaga de 1.000 de euro.

Potrivit lui Alexandru Aioanei, subinspectorul Florin Muscă l-a chemat pe acesta la Poliţia Fălticeni, iar acolo i-a cerut toate actele, atât ale maşinii, cât şi cele personale. Întrebat de ce a fost chemat acolo, tânărul a răspuns că nu ştie, iar apoi au început ameninţările şi presiunile. „I-am spus că nu sunt implicat în acel viol care o privea pe o tânără de 16 ani, dar poliţistul Muscă mi-a cerut să dau o declaraţie pe care mi-a dictat-o. El îmi sugera că am un dosar şi că trebuie să merg la Suceava, să mă întâlnesc cu un procuror care să mă aresteze, şi asta m-a speriat extrem de mult”, a povestit Alexandru Aioanei.

Tânărul le-a explicat judecătorilor că i s-a recomandat de către poliţist să-şi recunoască fapta „pentru că e mai bine pentru el”.

Extrem de speriat de „consecinţele” faptei sale, tânărul a aflat că poate fi „ajutat”. „Poliţistul Florin Muscă mi-a spus că mă poate ajuta, dar costă mulţi bani, cam 1.000 de euro. Eu i-am spus că nu am de unde face rost de aceşti bani, dar el mi-a spus că dacă până a doua zi nu aduc banii nu are ce-mi face şi mă duce la Suceava, la procuror, pentru arestare”, a mai spus Alexandru Aioanei.

În cele din urmă, toată tărăşenia a ajuns la urechile poliţiştilor de la Direcţia Generală Anticorupţie, care au fost sunaţi pe telverde, iar în colaborare cu procurorii DNA Suceava au organizat flagrantul.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului I-au interzis să mai fie poliţist.
 Vizualizări articol: 3932 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.31/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 13 voturi
I-au interzis să mai fie poliţist4.3513

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   O mare eroare... trimis de
(26 sep 2012, 22:31:17
curios....Vantu sa fie trimis in judecata pentru complicitate la infractiunea de luare de mita si achitat pe 10 lit.A adik fapta nu exista...pai dak acesta a fost achitat inseamna ca nici infractiunea de luare de mita nu exista,logic nu?...Dar tie Sandrinio tare ti mai place sa scrii tampenii cu politisti....cred k esti in mare extaz...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei