Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 28 aug 2012 - Anul XVII, nr. 200 (5105)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Fraudă

Trei candidaţi eliminaţi din bacalaureat, după ce au fost prinşi cu fiţuici

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Trei candidaţi suceveni de la bacalaureatul de toamnă, care susţineau ieri prima probă scrisă, cea la limba română, au fost daţi afară din examen după ce au fost prinşi copiind.

Cei trei candidaţi sunt absolvenţi ai Liceului Particular Nr. 1 din Suceava şi susţineau examenul la Colegiul Tehnic „Alexandru Ioan Cuza”. Aceştia au fost surprinşi cu fiţuici de pe care încercau să copieze şi au fost daţi afară din examen. Pe lângă că şi-au pierdut dreptul de a continua bacalaureatul la celelalte probe, cei trei candidaţi nu mai au voie să dea examenul de bacalaureat pentru următoarele două sesiuni.

De la proba de ieri a bacalaureatului au absentat 260 de absolvenţi de liceu.

1.489 de absolvenţi de liceu s-au înscris să susţină prima probă scrisă a bacalaureatului de toamnă din acest an, iar la examen s-au prezentat 1.229 de candidaţi.

Examenul de bacalaureat continuă mâine cu o nouă probă scrisă, la o materie obligatorie din aria curriculară a profilului. Candidaţii din Suceava vor da examen la matematică şi la istorie. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Suceava, Laura Hacman a declarat că „pentru examenul de miercuri există o solicitare de susţinere a probei în condiţii speciale”. Mai exact, unul dintre candidaţi, care dă examenul la matematică, este spitalizat şi a solicitat o comisie specială care să se deplaseze la Spitalul Judeţean Suceava pentru a-l evalua. Comisia naţională a examenului de bacalaureat a aprobat solicitarea candidatului.

 

3.106 absolvenţi s-au înscris la bacalaureatul de toamnă

Pe 31 august, candidaţii vor susţine ultimul examen din cadrul bacalaureatului, la o disciplină la alegere din aria curriculară a profilului.

Proba scrisă la matematică este disciplina cu numărul cel mai mare de candidaţi de la cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat. 2.343 de candidaţi susţin examen la această disciplină, fie ca probă obligatorie a profilului, fie ca probă la alegere. Pe locul doi, ca număr de candidaţi, se află limba şi literatura română, disciplină la care au susţinut examen 1.229 de absolvenţi de liceu. Următoarea disciplină, ca număr de candidaţi, este biologia, cu 543 de concurenţi.

Sociologia atinge recordul la acest bacalaureat, şi un singur candidat va da examen la această disciplină.

Din cei 3.106 absolvenţi de clasa a XII-a din judeţul Suceava care s-au înscris la examenul de bacalaureat, sesiunea de toamnă, 2.645 sunt din promoţia curentă şi 461 de candidaţi sunt din promoţiile anterioare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trei candidaţi eliminaţi din bacalaureat, după ce au fost prinşi cu fiţuici.
 Vizualizări articol: 765 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Trei candidaţi eliminaţi din bacalaureat, după ce au fost prinşi cu fiţuici5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei