Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 28 aug 2012 - Anul XVII, nr. 200 (5105)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

În judeţul Suceava

Penticostalii, al doilea cult religios ca număr după cel ortodox

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Penticostalii sunt cel de-al doilea cult religios din judeţul Suceava, ca număr, după cel ortodox. Potrivit datelor preliminare ale Recensământului populaţiei şi locuinţelor din anul 2011, din totalul populaţiei stabile de 614.451 de locuitori ai judeţului Suceava, 534.998 au declarat că sunt ortodocşi. Pe locul doi sunt sucevenii de religie penticostală, 47.244 de persoane declarând la recensământ că aparţin Bisericii lui Dumnezeu Apostolică. De remarcat faptul că din informaţiile preliminare prezentate în mod oficial la nivel naţional rezultă faptul că Biserica lui Dumnezeu Apostolică are cei mai mulţi credincioşi în judeţul Suceava.

Datele preliminare ale recensământului de anul trecut arată că 6.776 de suceveni au declarat că sunt romano-catolici, 3.912 s-au declarat adventişti de ziua a şaptea, 3.307 au spus că sunt baptişti şi 1.305 au răspuns că sunt greco – catolici. De asemenea, 78 de suceveni au spus că aparţin cultului reformat.

Pe lângă aceştia, 191 de suceveni s-au declarat atei, 387 au spus că nu au nici o religie, iar 1.747 de persoane nu şi-au declarat religia. Alte 14.506 de persoane din judeţul Suceava au fost încadrate la „altă religie”, categorie care cuprinde toate religiile care au mai puţin de 85.000 de persoane la nivel naţional, respectiv persoanele care s-au declarat de religie ortodoxă sârbă, evanghelică de confesiune augustană, evanghelică lutherană, unitariană, armeană, creştină de rit vechi, creştină după evanghelie, evanghelică, musulmană, mozaică şi martorii lui Iehova.

 

Numărul sucevenilor de etnie romă a crescut cu peste 2.600

Datele preliminare ale recensământului de anul trecut arată faptul că populaţia de etnie romă din judeţul Suceava a crescut cu peste 2.600 de persoane, comparativ cu rezultatele recensământului din anul 2002. Astfel, dacă în anul 2002 în judeţul Suceava erau 9.186 de persoane de etnie romă, datele preliminare ale recensământului de anul trecut arată că numărul acestora a crescut la 11.858. Cu toate acestea, dintre cei aproape 12.000 de suceveni de etnie romă, doar 3.252 au declarat ca limbă maternă limba romani.

Pe de altă parte, din totalul populaţiei stabile din judeţul Suceava, de 614.451 de persoane, 590.741 au declarat că sunt români, 5.698 sunt ucraineni, 1.717 sunt ruşi-lipoveni, 699 sunt germani, 178 sunt maghiari, 32 sunt turci, 766 nu şi-au declarat etnia, iar alţi 2.762 sunt de alte etnii, care au mai puţin de 20.000 de persoane declarate la nivel naţional.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Penticostalii, al doilea cult religios ca număr după cel ortodox.
 Vizualizări articol: 1031 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 6 voturi
Penticostalii, al doilea cult religios ca număr după cel ortodox1.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Tiranii trimis de
(28 aug 2012, 12:59:28
Vor sa ne cotropeasca ...dar nu vor reusi! Suntem mai multi chiar daca duminica mall ul este sufocat de acesti ....nici nu stiu cum sa i numesc, ca nu e vina lor. Soartalaughing
1.1  RE: Tiranii trimis de
(28 aug 2012, 15:41:07
Bineinteles ca s-a gasit cineva sa debiteze niste idiotenii.
2.   LABA trimis de
(28 aug 2012, 15:59:00
Toate religiile - o laba trista, pt. maniPULArea maselor!
3.   Comentariu trimis de
(28 aug 2012, 20:52:55
niste nenorociti pocaitii! niste ipocriti si niste falsi! as vrea sa vina unu ca Hitler la conducerea tarii si sa ii duca intr'un lagar pe toti sa ii ia d****. Vor sa puna stapanire pe pamant dar nu o sa reusesca. Cultul asta al lor nici macar nu este religie! Religii sunt doua din totdeauna :crestin-ortodox si catolici ,restu sunt niste posedati
4.   Pentru STEPHANIA92 trimis de
(28 aug 2012, 22:20:01
Si Iisus Hristos ce a fost? Catolic sau ortodox, de esti asa de radicala in privinta religiilor? Religia e crestina, ca sa intelegi si tu, ce s a format pe langa sunt culte in cadrul religiei crestine!
4.1  RE: Pentru STEPHANIA92 trimis de
(31 aug 2012, 17:04:17
Ma scuzi Olimpia "atotstiutoarea",banuiesc ca ai si tu un "cult".. Parerea mea este sincera cu privire la aceste secte care s'au fosrmat acum ceva timp cand veneau americanii si dadeau macare saracilor (romanilor) si bani si haine si altele,ca mai apoi romanii sa se simta obligati si sa se converteasca la tot felu de secte. Ca Iisus Hristos cand s'a coborat pe pamant nu a selecat lumea si nu a spus ca tu o sa fii penticostal,babtist si cate or' mai fi.Si cu privire la fapul ca ortodoxi sunt pacatosi,asa o fi,dar nici sectele astea a voastre nu au parte de Sfinti.Pentru ca toti oamenii sunt pacatosi,ca asa ne'a dat Dumnezeu,nu va facut pe voi fara de pacat.Si am exemple.Ca daca mandrele "pocaite" merg la Biserica de 5 ori pe saptamana cand e cate un ritual,nu merg cu credinta ,merg sa isi etaleze fustele si esarfele.Si hai sa nu continuam aceasta dezbatere ca sunt n* exemple de "pocaiti" fara nicio credinta.
5.   Drumul spre iad e asfaltat de eretici trimis de
(28 aug 2012, 23:19:58
desigur ca Mantuitorul Iisus Hristos este unanim acceptat si recunoscut de toata lumea. atat ca personaj istoric dar mai ales ca Fiul si Cuvantul Lui Dumnezeu Tatal.
mergeti in ierusalim, calcati apoi pe urmele Mantuitorul Iisus Hristos si cautati o singura ''biserica'' dintr-asta eretica.oridecare. NU VETI GASI.
oare de ce?

mergeti si vedeti minuni care se intampla si acum. mergeti si vedeti ziua cand iordanul curge in sens invers, mergeti si vedeti norul care umbreste acel munte minunat. pasind pe urmele Mantuitorului si veti vedea de ce tot ce exista in afara de biserica crestin-ortodoxa si de religia crestin-ortodoxa nu este decat o mare inselatorie.

adesea, Dumnezeu ingaduie sa fie prigonita singura,adevarata credinta, pe cand ereziile,inselaciunile si idolatria sa aiba parte de liniste.
din ce motiv?
tocmai pt. a putea vedea slabiciunea ereziilor,care cu toate ca sunt lasate libere, mai devreme sau mai tarziu dispar, si pe de alta parte, sa se vadeasca faptul ca desi prigonita, credinta adevarata sporeste si se intareste.
6.   Comentariu trimis de
(29 aug 2012, 07:49:28
Si la ce foloseste religia aceasta unica si adevarta, ortodoxa, pe care o lauzi, atata timp cat crâşmele îs pline,oamenii se urăsc si se omoară, copiii sunt avortaţi cu milioanele? Cred ca se confunda credinţa cu religia şi asta omoară sufetul. Dumnezeu nu ne vrea religiosi ortodocsi, ci credincioşi care să fim schimbaţi de El înlăutrul nostru, nu să avem doar ritualuri. Şi asta e valabil nu doar pentru ortodocşi sau catolici sau ce or mai fi, ci pentru oricine crede că religia înseamnă să-l cunoşti pe Dumnezeu. Degeaba imi spuneţi Doamne, Doamne, şi nu faceţii ceea ce vă spun Eu!
Cred că mulţi religioşi, din toate cultele, inclusiv cele istorice, o să fie în Iad, în timp ce în cer o să fie doar credincioşi adevăraţi. Nu-l limitaţi pe Dumnezeu numai în cămăruţa voatră, că nu e om!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei