Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 28 aug 2012 - Anul XVII, nr. 200 (5105)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   13 imagini |   ø fişiere video

La intrare în Stroieşti

Imagini terifiante pe DN 17: un mort şi 18 răniţi, într-un microbuz care venea spre Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un microbuz plin cu pasageri, care făcea curse regulate între Ciprian Porumbescu şi Suceava, s-a izbit luni dimineaţă, pe DN 17, aproape de intrarea în Stroieşti dinspre Gura Humorului, de o autocisternă, iar bilanţul accidentului este terifiant: un mort şi nu mai puţin de 18 răniţi, o parte dintre ei în stare critică.

 

Un tânăr de 19 ani a decedat. Mergea la şcoală să dea examenul de corigenţă

Accidentul s-a produs în jurul orei 7:15 şi, din primele cercetări ale poliţiei, culpa aparţine şoferului de pe autocisternă, Dumitru Grămadă, în vârstă de 39 de ani, din comuna Suliţa, judeţul Botoşani.

“În timp ce conducea o autoutilitară care tracta o semiremorca tip cisternă pe DN 17, în direcţia de mers Suceava – Gura Humorului, într-o curbă la dreapta, în pantă, nu a adaptat viteza de deplasare la carosabilul umed, intrând în coliziune laterală, cu partea lateral stânga spate a cisternei, cu un microbuz de transport persoane”, se arată într-un comunicat remis ieri după-amiază de Biroul de Presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava.

Impactul a fost deosebit de violent, microbuzul fiind proiectat în parapetul de pe marginea drumului.

Un tânăr în vârstă de 19 ani, Paul Iulian Buta, din comuna Ciprian Porumbescu, a decedat pe loc. Victima se afla pe al treilea scaun din spatele şoferului de pe microbuz, iar imaginea corpului său neînsufleţit atârnând pe geamul spart în urma coliziunii era una terifiantă.

Tânărul era elev al Liceului cu Program Sportiv şi venea la Suceava să-şi dea examenul de corigenţă la biologie.

 

Şapte persoane au rămas încarcerate

Şoferul microbuzului, Ovidiu Ciubotaru, în vârstă de 34 de ani, din municipiul Suceava, a fost şi el rănit grav şi, alături de alte şase persoane, a rămas încarcerat între fiarele contorsionate, fiind nevoie de intervenţia pompierilor de la Descarcerare.

Imaginile de la faţa locului erau cutremurătoare. Bucăţi din microbuzul de transport persoane erau împrăştiate pe o rază de câteva sute de metri.

În microbuz, sânge pe scaune şi pe jos, laolaltă cu obiecte de încălţăminte ale victimelor.

Răcnetele de durere ale pasagerilor răniţi şi sirenele ambulanţelor şi ale maşinilor de intervenţie în astfel de situaţii îţi făceau pielea de găină.

Pe ambele sensuri de mers s-au făcut coloane de peste un kilometru.  

    

Din cei 18 răniţi, şase au rămas internaţi

La „Urgenţele” Spitalului Judeţean Suceava au ajuns în total 18 răniţi, şoferul de pe microbuz şi alte 17 persoane, pasageri în maşina acestuia. Câţiva dintre răniţi erau în stare critică, unii chiar în comă, potrivit cadrelor medicale.

În haosul creat la Unitatea de Primire a Urgenţelor nu se mai ştia câte victime sunt. Iniţial, s-a vorbit de 20 de răniţi aduşi de la accident, apoi de 19, pentru ca în final poliţia să transmită că au fost 18 răniţi şi tânărul decedat.

Şase dintre victime au rămas internate, restul au plecat la domiciliu, după primirea îngrijirilor medicale.  

 

Ce a declarat şoferul de pe autocisternă

Dumitru Grămadă, şoferul de pe autocisternă, considerat vinovat de producerea accidentului, a scăpat fără nici o zgârietură. Botoşăneanul a fost testat cu etilotestul, iar aparatul poliţiştilor a indicat că nu consumase băuturi alcoolice.

Din declaraţiile date iniţial la faţa locului, Dumitru Grămadă lăsa să se înţeleagă că vina ar fi aparţinut şoferului de pe microbuz: „Eu coboram pe banda mea, el urca la deal, microbuzul, şi a intrat în stânga mea în puntea din spate lateral, în colţul de la bară... capota lui a rămas înfiptă la mine, cum o intrat în lateralul cisternei”.

 

14 pasageri pe scaune, patru în picioare. „Am înţeles că şoferul de pe microbuz număra banii în mers”

Una dintre rudele răniţilor din accidentul de ieri dimineaţă a povestit că a auzit din discuţiile purtate cu aceştia că şi şoferul de pe microbuz are partea sa de vină: „Am înţeles că şoferul număra nişte bani, era şi aproape de axa drumului, celălalt era şi el prea aproape, nu mergea chiar pe dreapta regulamentar... eu cred că e vina amândurora”. 

Microbuzul transformat într-un morman de fiare contorsionate aparţine societăţii Transcim SRL Plopeni Salcea. Deşi era omologat cu 14 locuri plus cel al şoferului, în microbuz erau cel puţin 19 persoane, dintre care 18 pasageri.

“Eram patru persoane în picioare, trei fete şi eu”, mărturisea ieri unul dintre pasagerii răniţi, Marian Savu.

Am contactat ieri după-amiază un reprezentant al acestei firme pe telefonul mobil, însă conversaţia a fost una foarte scurtă: “Şoferul este angajat de o perioadă destul de mare şi nu au fost probleme. Nu ştiu ce a fost acolo, poliţia va stabili”, au fost singurele vorbe, după care persoana apelată a închis telefonul.

Cel mai probabil, care a fost gradul de vinovăţie al celor doi conducători auto va fi stabilit în urma unei expertize.

„Cercetările sunt continuate de poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Suceava în vederea clarificării tuturor cauzelor şi împrejurărilor producerii accidentului rutier”, se precizează în comunicatul IPJ Suceava.

 

“În jurul meu erau cioburi, sânge… chiar în spatele meu stătea tânărul care a murit”

Holurile „Urgenţelor” Spitalului Judeţean erau pline ieri dimineaţă de pacienţi, mulţi dintre ei pasageri în microbuzul groazei.

Marian Bilan, în vârstă de 18 ani, lucrează la un depozit angro din Şcheia şi mergea de la Ciprian Porumbescu la serviciu.

“Eram la geam, în spatele şoferului, al doilea scaun. N-am văzut nimic, doar m-am trezit aşa cum sunt, plin de sânge pe faţă. În jurul meu erau cioburi, sânge… chiar în spatele meu stătea tânărul care a murit. Geamul era spart, am ieşit afară, după aia l-am văzut pe băiatul ăla mort”, a relatat în stare de şoc tânărul.

 

„Am văzut sânge peste tot... lumea pe jos, ferească Dumnezeu. Erau bălţi de sânge, într-o fracţiune de secundă”

Domnica Anghelina stătea în spatele microbuzului, pe ultimul scaun.

Rănită, cu ultimele puteri, femeia ne-a povestit coşmarul prin care a trecut. „Am văzut sânge peste tot... lumea pe jos, ferească Dumnezeu. Erau bălţi de sânge, într-o fracţiune de secundă. Şoferul nu mai mişca... m-a ajutat un bărbat şi am ieşit pe geam afară, câteva minute nu am avut aer, nu mai puteam să vorbesc cu nimeni, am început să mă agăţ de unul, de altul. Fiecare om avea sânge... un 20 de centimetri şi maşina cădea într-o râpă foarte mare acolo la pod, nu mai rămânea nimeni viu. Ce am văzut, m-am îngrozit pentru cât oi mai avea, dacă oi mai avea de trăit. Una e să vezi la televizor, alta e să fii tu în cauză... durerea lumii, un băiat tânăr, era cu capul pe geam, spânzura capul în jos, Doamne fereşte... femei căzute pe jos”, e mărturisirea terifiantă a femeii rănite, întinsă pe un pat în stabilizarea de la „Urgenţe”.

 

 „Nu am mai putut să deschidem uşa, şoferul a rămas inconştient, doar respira”

Andreea Paşcan era unul dintre pasagerii care stăteau în picioare. Tânăra povesteşte şi ea coşmarul pe care l-a trăit ieri dimineaţă, în drum spre Suceava.

„Eram în picioare şi am văzut că cineva a vrut să intre în noi. Şoferul a vrut să se ferească şi atunci ne-am izbit şi am intrat în parapet. Am văzut o ploaie de sticle care ne-au venit în faţă, am căzut jos, erau multe persoane. Nu am mai putut să deschidem uşa, şoferul a rămas inconştient, doar respira. Peste mine a căzut o doamnă mai în vârstă, nu se mai putea ridica, o fată nu putea respira, a rămas acolo jos, unul era cu capul spart... a rămas pe geam cu capul spart în două. A fost groaznic, am ieşit de acolo după ce a venit Descarcerea”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Imagini terifiante pe DN 17: un mort şi 18 răniţi, într-un microbuz care venea spre Suceava.
 Vizualizări articol: 1706 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Imagini terifiante pe DN 17: un mort şi 18 răniţi, într-un microbuz care venea spre Suceava5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
(28 aug 2012, 11:18:27
botosaniu ☭  de soferi si oameni tampiti si inculti
1.1  RE: Comentariu trimis de
(28 aug 2012, 19:27:26
DE vina.i elevul ca a ramas corigent la bio..si profa ca nu l.a trecut cam asta inteleg eu ..ca mare branza nu prea am cum... Probabil cei de la monitorul cand scriu un articolul se gandesc la filme de groaza...( sange peste tot oameni intinsi pe jos) se dramatizeaza jalnic tare
2.   CALIN_NEBUNUL trimis de
(28 aug 2012, 12:03:18
bine bai cretinule ca sucevenii nostri sunt mai buni soferi. un tampit incul esti tu si cu toti care stiti sa aruncati vina imediat.
3.   Comentariu trimis de
(28 aug 2012, 12:05:31
dar poate esti si tu de prin botosani si vrei sa pari mai "cool" comentand despre ei
4.   Comentariu trimis de
(28 aug 2012, 13:07:49
mai, oameni buni, ce conteaza: din Botosani sau...hono lulu... mor oameni nevinovati... toate se intampla din iresponsabilitatea soferilor...ce vina a avut copilul ala de 19 ani? ce viata mai are mama lui? pentru ce l a crescut si l a iubit? vina e si a autoritatilor care elibereaza permise auto tuturor iresponsabililor...se da si aqcum la traseu 150 de euro ca sa iei traseul...stie toata lumea asta , da? domnilor , va vindeti sufletul ptr trei lei...ne mor copiii trasniti de Dumnezeu ptr pacatele noastre si dorinta noastra de a ne imbogati...ce vina a avut copilul ala? Dumnezeu sa l ierte si sa i intareasca parintii..
5.   COMENTARIU trimis de
(28 aug 2012, 13:41:35
fratilor asta e inconstienta soferilor de bascula.....nu au ce cauta pe drumurile nationale.....
6.   Nu doar soferii... trimis de
(28 aug 2012, 14:09:54
Consider ca vinovati pe langa soferi de toate tragediile din Romania sunt si cei care construiesc si intretin drumurile. Nu se pomeneste nimic in aceasta poveste ca drumul pe care s-a produs accidentul este relativ nou, iar asfaltul este mult prea fin, din punctul meu de vedere acel asfalt nu avea ce sa caute pe un drum din afara localitatii, fiind un asfalt pentru o zona urbana. Acest asfalt chiar in conditii meteo excelente devine lunecos, iar cand ploua nici nu mai zic....., iar la acest lucru mai apare o problema : pantele care ar trebui sa se dea curbelor sunt de cele mai multe ori inexistente sau foarte mici, astfel incat forta centrifuga lucreaza foarte bine iar foarte multi soferi incearca sa tina masina cat mai bine pe sosea fortand astfel marginea sensului de mers. Dar cu toate aceste in cazul de fata e clar ca vina o are soferul microbuzului care din punctul meu de vedere este la fel de vinovat cu patronul societatii la care lucra si cu autoritatile care stau cu mana in san si asteapta cate o catastrofa sa mai faca ei o ancheta ca doar nu stiu stiu sa previna ancheta....... Sa fim sanatosi si atenti pe sosele....
7.   Doar soferii trimis de
(28 aug 2012, 16:19:43
Fratilor daca nu stiti sa conduceti stati acolo in botosani nu mai iesitidin judetul vostru
8.   No comment trimis de
(28 aug 2012, 16:43:34
pe partea de drum pe care circula botosaneanul cu autocisterna este o ruptura de drum iar cine a circulat pe acolo imi da dreptate pt ca si dupa cateva ore de la tragedie am trecut pe acolo iar din punctul meu de vedere , camionagiul circuland in vale avea viteza , a ajuns la acel hop pe care nu-l stia , datorita si carosabilului umed la furat spatele care a patruns pe contrasens si a lovit microbuzul care si el avea partea lui de vina pt ca circula prea langa axul drumului . Drumul e larg acolo , se stramteaza un pic pe acel viaduct . Poate gresesc , imi cer scuze dar asta e parerea mea si pe care o cred adevarata . Pacat de familia acelui copilas , Dzeu sa-l ierte . Interesant ca politia nu spune nimic de acea ruptura de drum , probabil e o alunecare de teren acolo . Hei dlor politisti , voi nu a-ti vazut ? ce fel de ancheta faceti ?
9.   No comment trimis de
(28 aug 2012, 20:35:55
Un alt aspect de semnalat este ca acesti smecheri de doi lei ce conduc aceste masini mari se cred regii soselelor si uite ce fac ? indoliaza familii . Nu le este frica de Dzeu ? Animale cu chip de om , asta sunt bulangii astia ce obtin permisele pe bani , licentele la fel si tot asa . Zeci de fraieri din astia cunosc care si-au luat toate gradele pe bani dar inconstienta este a celor ce le dau aceste permise , punand in trafic adevarate bombe . Daca ar crapa ei dar baga in mormant si in spital oameni nevinovati. Sa nu mai zic cati tigani sunt care poseda permis iar ei nu stiu macar sa-si scrie numele si nici sa citeasaca , si atunci ma intreb , cum au luat permisul ? Pe aratura merg dar in trafic ii deosebesti . Asta e romania.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei