Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 28 aug 2012 - Anul XVII, nr. 200 (5105)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Sorin AVRAM

Sorin AVRAM


Candidaţii USL pentru Parlament, încurcaţi de Cătălin Nechifor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele PSD al Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a spus în câteva rânduri că el nu vrea să fie Gheorghe Flutur. Că nu vrea să fie primul pompier, primul asfaltator, primul văruitor şi primul vopsitor al judeţului. Domnul Nechifor a declarat că nu-şi doreşte să apară toată ziua în mass-media şi nici să fie omul despre care lumea crede că trebuie şi că poate să le rezolve pe toate. Şi Cătălin Nechifor chiar se ţine de cuvânt. Domnul Nechifor lipseşte din spaţiul public ca şi cum Consiliul Judeţean ar fi un butic, iar domnia sa un patron care nu trebuie să le dea socoteală decât celor care cumpără pufuleţi şi rachiu din surcele, pe caiet. Poate că domnul Nechifor ar fi comunicat mai mult, însă nu a avut când, dat fiind faptul că ba este în concediu, ba este plecat la plimbare prin Austria ori prin Franţa. În ceea ce priveşte investiţiile şi lucrările de cârpire a podurilor, podeţelor şi coteţelor, Cătălin Nechifor este interesat doar de cele care au legătură strictă cu administraţia judeţeană. Aşa se face că domnul preşedinte nu s-a zbătut să aducă fonduri pentru continuarea lucrărilor la şoseaua de centură a municipiului Suceava. O lucrare care a fost realizată în proporţie de 80%, dar care, de curând, a fost abandonată de meseriaşii nemulţumiţi că finanţarea a fost tăiată. E drept că de lucrare nu răspunde Consiliul Judeţean, ci Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale, iar banii vin de la Guvern. Dacă prim-ministru ar fi fost Emil Boc, Mihai Răzvan Ungureanu sau vreo altă paiaţă de-a lui Traian Băsescu, atunci ar fi fost de înţeles că Suceava nu primeşte fonduri pentru finalizarea lucrărilor de la centura ocolitoare. Însă, după cum ştie toată lumea, la conducerea Guvernului se află şeful de partid al lui Cătălin Nechifor, Victor Ponta. De aceea, ar fi fost de datoria domnului Nechifor să insiste pe lângă domnul Ponta până când acesta ar fi alocat fondurile necesare. Imediat după ce a fost instalat în funcţie, Cătălin Nechifor a spus că bugetul judeţului va achita cu prioritate lucrările care sunt aproape gata. Este de neînţeles de ce domnul Nechifor nu s-a îngrijit ca şi lucrările de la şoseaua de centură a Sucevei să se afle în atenţia finanţatorului. Mâine-poimâne sunt alegerile generale, iar PDL nu va rata ocazia de a striga că PSD nu a fost în stare să continue ceea ce a început guvernarea portocalie. Atunci, explicaţiile lui Cătălin Nechifor că el nu vrea să fie un Gheorghe Flutur nu-i vor ajuta cu nimic pe candidaţii USL. Ba, din contră, îi vor încurca. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Candidaţii USL pentru Parlament, încurcaţi de Cătălin Nechifor.
 Vizualizări articol: 2310 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.92/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.9 din 12 voturi
Candidaţii USL pentru Parlament, încurcaţi de Cătălin Nechifor3.9512

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   * trimis de
(28 aug 2012, 11:05:47
Trecând c-un pieptăn peste carpeta cu pitpalac
Şi cu ochiul minţii printre dulci amintiri
Asta i-a mai rămas să facă românului sărac
Şi să scuipe-n sân că nu-i “accidentat”..la ştiri

SĂ MĂTRĂŞIŢI BINE ! îi vine-n minte
Ciudat ! nici măcar nu se gândea la Băsescu
Îl doare-n opincă ,ce dacă-i iar preşedinte ?
El ultimul trai bun l-a avut …cu Ceauşescu

Hainele din dulap îi miros a naftalină
Naftalina-i de demult ,mătreaţa e actuală
Mai vede (în presă) că s-a mai deschis o salină
Mi-ar plăcea ! (îşi zice)..da-s cu burta goală

Partea bună a veştilor proaste e că o iluzie
Îl (mai) ţine pe linia de plutire,încă
Iluzia e altuia-i mai rău (cruntă concluzie)
Altul (cred) n-are nici măcar…opincă
2.   Yep trimis de
(28 aug 2012, 11:16:24
Asta au votat sucevenii asta au.
L-au aruncat la cos pe Flutur care a facut fff multe lucruri bune si l-au luat in brate pe neica nimeni care nu va face nimic.
3.   256 trimis de
(28 aug 2012, 11:25:29
ne meritam soarta,ciuma rosie a venit pentru putin timp la conducere
4.   * trimis de
(28 aug 2012, 19:53:13
rezultatul alegerilor nu poate fi o piedică-n calea uitării
tot aşa cum ÎN 3 LUNI NU POŢI SCHIMBA LUMEA !
's de părere c-abea acum avem un preşedinte mai acătării
aţi uitat deja cum Flutur ...ne ciuruia ?

ignorând limbele mlădioase ( în spate ...cu venin )
putem spune (fără să greşim) că-n viaţă sunt mai multe decât viaţa
putem spune : curva nu-i doar un adjectiv feminin
putem spune orice , dar nu putem nega că Suceava-şi schimbă faţa

4.1  RE: * trimis de
(29 aug 2012, 10:03:18
Da! ABCDARU-le Suceava isi schimba fata, din rau in mai rau iar tu din cel bun de legat in cel care sigur trebuie legat si dus la .....
4.2  RE: * trimis de
(29 aug 2012, 12:49:26
cu semnul egal între astenie şi lene
între tratament cosmetic şi estetica logicii
între litanii băsiste şi reale desene
am ajuns să pendulăm ...din cauza fricii

frica pare-a fi şi-un precursor al iubirii
astfel iubesc băsiştii (cu o teamă lirică )
amestecând umorul, omorul cu legea firii
"trăieşte liber"...mergând pe burtică

mi-e scârbă d-ăştea cu bunul simţ castrat
care ştiu doar să dea cu " lături patriotice "
uneori mi-e milă de băsist, e semivinovat
e-n "sevraj" ...şi doar Băsescu-i dă "narcotice "
5.   LUPU a zis: trimis de
(29 aug 2012, 11:32:55
„Ceea ce numim întotdeauna "opinie publică" nu se întemeiază decât într-o măsură cu totul neînsemnată pe experienţele personale şi pe cunoştinţe indivizilor; în schimb, ea este în mare parte provocată, şi aceasta cu perseverenţă şi o putere de convingere adesea remarcabilă, de ceea ce numim "informare".
După cum convingerile religioase ale fiecăruia provin din educaţie şi numai aspiraţiile religioase dormitează în inima omului, tot astfel opinia publică a masei este consecinţa unei pregătiri a sufletului şi a spiritului extraordinar de perseverente şi de profunde.
În "educaţia" politică, fericit denumită în acest caz cu cuvântul propagandă, partea cea mai însemnată îi revine presei. Ea îşi asumă mai întâi de toate munca de "informare", devenind aşadar un fel de şcoală pentru adulţi. Numai că acest învățământ nu e în mâinile statului, ci în ghearele celor influenţi care sunt în cea mai mare parte total nefaste. Fiind încă tânăr, avusesem, chiar la […], ocazia să mă apropii de proprietarii şi fabricanţii de idei ai acestei maşini de educat poporul. Mai întâi am fost uimit de scurtul răstimp de care are nevoie această putere, cea mai periculoasă din stat, pentru a crea o opinie determinată, chiar dacă aceasta este cu totul contrară ideilor şi aspiraţiilor celor mai reale şi neîndoioase ale comunităţii. În câteva zile, presa ştie să facă dintr-un amănunt ridicol o afacere de stat de mare importanţă şi, invers, într-un timp la fel de scurt, să fie date uitării probleme vitale, până le şterge complet din mintea și memoria poporului.
5.1  RE: LUPU a zis: trimis de
(29 aug 2012, 11:33:51
În felul acesta, în câteva săptămâni scotea ca prin minune din neant anumite nume, legând de ele printr-o amplă publicitate speranţe extraordinare, creându-le în sfârșit o popularitate la care un om cu adevărat valoros nu poate nădăjdui într-o viaţă; nume de care cu o lună înainte nu auzise nimeni erau lansate pretutindeni, pe când fapte vechi şi bine cunoscute privitoare la viaţa statului sau la viaţa publică, pe deplin sănătoase, erau înmormântate în acelaşi timp; ba chiar uneori astfel de nume fuseseră rostite cu ocazia unor asemenea turpitudini încât părea că trebuiau mai degrabă să rămână legate de amintirea unei josnicii sau a unei ticăloşii bine determinate. Trebuie studiată în special la […] infamia care constă în a revărsa dintr-odată şi dintr-o sută de pubele simultan, ca la semnul unei baghete magice, cele mai josnice şi mai neruşinate calomnii pe hainele imaculate ale unui om de onoare: atunci aceste lichele periculoase de la ziare vor putea fi respectate aşa cum merită.
Aceşti escroci ai opiniei nu se dau în lături de la nimic ca să-şi atingă scopurile odioase.
Ei ajung să se amestece în cele mai secrete treburi de familie; scotocesc până când instinctul lor de râmători îi ajută să găsească vreun jalnic eveniment capabil să-i dea nefericitei victime lovitura de graţie. Dacă nu găsesc absolut nimic, cu tot flerul lor, nici în viaţa publică, nici în viaţa particulară, voinicii recurg la calomnie, ferm convinşi nu numai de faptul că în ciuda numeroaselor retractări tot va rămâne câte ceva, ci şi că atunci când ecoul cu o sută de guri îşi va desăvârşi opera cu complicitatea câtorva ziare, toate protestele victimei vor rămâne de cele mai multe ori fără efect.
5.2  RE: LUPU a zis: trimis de
(29 aug 2012, 11:34:45
De altfel, această bandă de ticăloşi nu atacă pentru motive care ar putea fi comune lumii întregi sau făcând parte dintre acestea. Doamne păzeşte! Când unul din aceşti vagabonzi care dau târcoale pe la porţi se porneşte împotriva iubiţilor săi concetăţeni într-un mod atât de perfid, el se învăluie în fraze frumoase pline de sinceritate şi de vorbe mieroase ca o caracatiţă în norul ei de cerneală; nu mai conteneşte cu proteste legate "obligaţia ziaristului" sau cu alte asemenea minciuni nenorocite; la adunări și congrese, unde acest flagel bântuie cu maximă intensitate, el merge şi mai departe: în aceste cazuri bate câmpii despre o formă de onoare cu totul specială "onoarea de gazetar", şi toate acele canalii adunate acolo încuviințează dând din cap cu gravitate.
Iată banda care fabrică "opinia publică" din care se vor naşte apoi parlamentarii, ca Venus din spuma valurilor.”
5.3  RE: LUPU a zis: trimis de
(29 aug 2012, 11:40:15
Maricel ,
Căutai prin plasă să-ți însumez zecile de mii de eurodinari și sutele de milioane de cocoșăi neaoși primiți de tine dea-mpülea de la Înalta Poartă.
Când acolo peste ce dădui?
Peste o scriere ciudată, de acum opșopt de ani, în care LUPU vă făcea o eboșă premonitorie ție și tovarășilor tăi de sinecuri publicitare. (Lupu era pictor la calificarea de bază!)

Acum sunt sigur că nu știi de unde e citatul, că doară la școala aia de piulițe și șuruburi, cu care ți-ai împopoțonat siviul, n-ați învățat despre trebi dintr-astea de substanță etnică.
Însă, amu se pune în mod firesc întrebarea dacă ești jidan de feliul tău? Că de avut sânje de ovrei cu siguranță ai cu ghiotura altminteri nu ai avea de unde să fi deslușit „tainele” comportamentului de slugoi – potlogar.
La ce folosește asemenea interogare e simplu de bănuit – ca să fim încredințați, noi kamarazii, în temeinicia înscrierii numelui tău în Lista Antiromânilor la care urmează să li se cântărească faptele și inima iar numele lor să fie șters din cartea viilor și omis la inscripționare în cea a drepților.
Acum nu trebuie să-ți faci prea multe procese de conștiință în legătură cu lista asta. E așa un fel de Listă al lui Schindler numai că emergentă.
La fel nu trebuie să te impacientezi prea mult privitor la destin întrucât este bineștiut că tu ai prieteni atât de sus puși încât devii de-a dreptul intangibil!
---------------
* Maricel, măricel – auzi la el înfumuratul ce nume de paranoid schizofrenic are!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte editoriale semnate de:
Tiberiu AVRAM
Tiberiu AVRAM
Sandrinio NEAGU
Sandrinio NEAGU
Adrian BOTEZATU
Adrian BOTEZATU
Sorin AVRAM
Sorin AVRAM
Lucian AVRAMESCU
Lucian AVRAMESCU
Ion CRISTOIU
Ion CRISTOIU
Adrian CIOROIANU
Adrian CIOROIANU
Cristian GHINEA
Cristian GHINEA
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Robert TURCESCU
Robert TURCESCU
Ioan T. MORAR
Ioan T. MORAR
Dan APOSTOL
Dan APOSTOL
Angela FURTUNĂ
Angela FURTUNĂ
Mircea VASILESCU
Mircea VASILESCU
Alex Leo ŞERBAN
Alex Leo ŞERBAN
Pavel LUCESCU
Pavel LUCESCU
Ion DRĂGUŞANUL
Ion DRĂGUŞANUL

 

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei