Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 28 mar 2012 - Anul XVII, nr. 73 (4978)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Vremuri grele

Şomerii se angajează cu sutele ca muncitori necalificaţi, din cauza crizei de locuri de muncă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Criza de locuri de muncă îi face pe mulţi dintre şomerii din judeţ să se angajeze ca muncitori necalificaţi, asta deşi unii dintre aceştia au un nivel de studiu superior şi o calificare în cel puţin o meserie. Concluzia reiese din cele mai recente date ale Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Suceava, care arată că în martie, până acum, cele mai multe angajări, 348, s-au făcut în meseria de muncitor necalificat.

Anca Capverde, purtător de cuvânt al AJOFM Suceava, a declarat că angajatorii solicită foarte mult această meserie, în timp ce persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, în lipsă de opţiuni, acceptă în număr din ce în ce mai mare şi această ofertă.

Dintre cei 348 de angajaţi ca muncitori necalificaţi, 139 vor lucra în domeniul construcţii, demolări, spargeri materiale, 25 în domeniul silvic şi 28 în confecţii, în timp ce restul au fost încadraţi ca muncitori necalificaţi la ambalaje.  

Pe poziţia a doua în topul angajărilor din martie se află şoferii, 138 de oameni fiind încadraţi ca şoferi pe autocamioane, iar 42 ca şoferi pe autoturisme. Un număr important de angajări s-au mai realizat în meseriile de vânzători, agenţi vânzări, manipulanţi, dulgheri, confecţioneri articole din carton, mecanici auto sau sudori.

„Se poate observa că au început să apară oferte mai consistente din domeniul comerţului şi al activităţilor conexe, cum ar fi transportul auto”, a arătat Anca Capverde.

Oficialul AJOFM Suceava a explicat că, per ansamblu, după ianuarie şi februarie, care au fost luni moarte din punct de vedere al ofertei de locuri de muncă şi al angajărilor, martie a adus o revigorare a pieţei muncii. Numărul persoanelor care s-au angajat în martie, în condiţiile în care luna nu a ajuns la final, este de 1.972, faţă de 1387 de oameni încadraţi în muncă în luna februarie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şomerii se angajează cu sutele ca muncitori necalificaţi, din cauza crizei de locuri de muncă.
 Vizualizări articol: 1322 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Şomerii se angajează cu sutele ca muncitori necalificaţi, din cauza crizei de locuri de muncă5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Vreau si eu sa ma angajez, in meseria de director trimis de
(28 mar 2012, 15:10:21
Vad ca fortele de munca Suceava considera ca "muncitor necalificat" e o... meserie. Domnilor, e necalificat, adica nu are nici o meserie. Iar cuvantul "muncitor" inseamna o persoana care munceste, indiferent ce, iarasi nu e o meserie. A avea o meserie presupune calificare, cu atestat, certificat, diploma, in... ceva. Este ca si cum ai spune: "Sunt calificat in meseria de specialist". Ingrijorator, dar si straniu, este faptul ca oameni cu anume calificare sunt nevoiti sa se angajeze muncitori necalificati. Intrebare: S-au angajat toti cei calificati in "meseria" de muncitori necalificati, pe posturile de muncitori necalificati? Toti necalificatii au serviciu, si acum patronii trebuie sa apeleze la oameni cu studii sa le stearga WC-ul? N-as crede, citind si articolul din Monitorul in care ni se spune ca doar jumatate din poulatie stie sa umble cu un computer. Deci, logic, exista necalificati care ocupa functii ce necesita pregatire mai buna decat aceea de necalificat. Drept care, posturile ce necesita studii fiind ocupate, cei cu studii trebuie sa mature pe jos...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei