Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 28 mar 2012 - Anul XVII, nr. 73 (4978)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Consiliere

Şase migranţi din Centrul Regional Rădăuţi, convinşi să fie returnaţi voluntar în ţărilor lor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Şase cetăţeni străini din Centrul Regional de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţii de Azil – Rădăuţi au acceptat în ultimele luni returnarea voluntară în ţările lor, după ce-au fost consiliaţi de membrii Asociaţiei pentru Rezolvarea Alternativă a Disputelor (ADRA).

În total, membrii ADRA au consiliat în ultima perioadă 17 cetăţeni străini (Pakistan, Afganistan, Algeria etc.), în cadrul proiectului „Sprijinirea programelor de Returnare Voluntară Asistată şi Reintegrare în România”, proiect finanţat prin Programul General „Solidaritatea şi gestionarea fluxurilor migratorii”. 

Migranţii care nu au şanse să se stabilească în România şi acceptă să se întoarcă voluntar în ţărilor lor primesc bilet de avion gratis, precum şi 400 de lei bani de buzunar, asistenţă în tranzit şi posibilitatea de a urma un curs de pregătire profesională înainte să se întoarcă acasă.

Adriana Lungu, reprezentant ADRA, a declarat: „Proiectul se adresează în primul rând migranţilor: străini care nu îndeplinesc sau care au încetat a îndeplini condiţiile privind intrarea şi/sau şederea pe teritoriul României, solicitanţi de azil, străini care beneficiază de protecţie internaţională sau protecţie temporară în România. În al doilea rând, proiectul se adresează autorităţilor centrale şi locale cu responsabilităţi şi competenţe în domeniul returnării”.

 

Peste 400 de străini returnaţi forţat de autorităţile române în 2011

Proiectul se desfăşoară în perioada 1 noiembrie 2011 -30 iunie 2012 şi are două componente, promovarea returnării voluntare ca alternativă la returnarea forţată, în cadrul unei campanii de informare publică la nivel naţional, şi asigurarea de operaţiuni de returnare voluntară asistată şi servicii de asistenţă directă specifică în beneficiul migranţilor, vizând reintegrarea sustenabilă a acestora în ţările de origine după returnare.

Potrivit statisticilor, în 2011 au fost returnaţi forţat nu mai puţin de 412 cetăţeni străini, cei mai mulţi fiind din Moldova, Turcia, Algeria, Tunisia şi Afganistan, China, Maroc, Nepal etc.

„Dacă aleg să se întoarcă voluntar, procedura durează uneori doar câteva zile, pe când returnarea forţată poate fi o experienţă neplăcută şi nu vor mai putea intra niciodată în România”, a declarat Corina Diacovschi, şi ea reprezentant ADRA, care a adăugat că fondurile sunt asigurate prin Programul General Solidaritatea şi Gestionarea Fluxurilor Migratorii –Fondul European de Returnare,  în cadrul Programului anual 2010.

Proiectul „Sprijinirea programelor de Returnare Voluntară Asistată şi Reintegrare în România” este implementat de Organizaţia Internaţională pentru Migraţie (OIM), Misiunea din România, în parteneriat cu Asociaţia Serviciul APEL şi în cooperare cu autorităţi şi alte organizaţii din România şi din ţările de origine.

OIM cooperează cu alte trei organizaţii non-guvernamentale pentru asigurarea consilierii în centrele regionale ale Oficiului Român pentru Imigrări de la Galaţi, Rădăuţi, Şomcuta-Mare, cu experţi din România şi din state membre UE.

În judeţul Suceava, la  centrul de cazare şi proceduri pentru solicitanţii de azil din Rădăuti, OIM cooperează cu Asociaţia Pentru Rezolvarea Alternativă a Disputelor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şase migranţi din Centrul Regional Rădăuţi, convinşi să fie returnaţi voluntar în ţărilor lor.
 Vizualizări articol: 1317 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Şase migranţi din Centrul Regional Rădăuţi, convinşi să fie returnaţi voluntar în ţărilor lor5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei