Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 28 mar 2012 - Anul XVII, nr. 73 (4978)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Program

Adrem Invest lansează la Suceava proiectul „Şcoala de inovaţie”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Compania Adrem Invest a lansat ieri, la Suceava, proiectul „Şcoala de inovaţie”, ca parte a platformei de responsabilitate socială „Viitorul alege inovaţia”. Lansarea proiectului a avut loc în prezenţa vicepreşedintelui Adrem Invest, Corneliu Bodea, a primarului Sucevei, Ion Lungu, a fostului rector al Universităţii „Ştefan cel Mare” Adrian Graur şi a adjunctului Inspectoratului Şcolar Judeţean Vasile Monacu.

Vicepreşedintele Adrem Invest, Corneliu Bodea, a precizat că proiectul „Şcoala de Inovaţie” se adresează liceenilor din trei oraşe din ţară, Suceava, Craiova şi Târgu-Mureş, iar scopul acestuia este să ofere un plus de cunoştinţe şi informaţii utile, folosind experienţa companiei în domeniul inovaţiei şi creativităţii şi, totodată, să încurajeze familiarizarea cu tehnici de predare moderne şi interactive. Corneliu Bodea a ţinut să sublinieze că platforma de responsabilitate socială “Viitorul alege inovaţia”  a fost lansat cu prilejul împlinii a 20 de ani de activitate a companiei Adrem Invest.

Bodea a declarat: „Considerăm că dezvoltarea parteneriatelor public-private în ştiinţă şi tehnologie trebuie să reprezinte o componentă importantă atât pentru mediul privat, cât şi pentru cel public, iar suportul pe care ni l-a acordat Ministerul Educaţiei dovedeşte că instituţiile publice sunt deschise către proiecte de acest tip. Ştiinţa, tehnologia şi inovarea au un rol major în dezvoltarea sistemului de învăţământ românesc şi în stimularea progresului economic şi social, de aceea ne dorim ca acest program pilot să înregistreze rezultate bune pentru a-l extinde la nivel naţional”.

 

Cursurile de inovaţie şi creativitate vor avea loc în cadrul „Săptămânii altfel”

Corneliu Bodea a explicat că „Şcoala de inovaţie” îşi propune să aducă la cursuri cei mai buni elevi pasionaţi de creativitate şi inovaţie. Corneliu Bodea a declarat că la Suceava vor fi organizate două conferinţe despre inovaţie, pe parcursul a câte două zile. În Suceava cursurile vor avea loc în zilele de 2 şi 4 aprilie, în Aula Rectoratului Universităţii „Ştefan cel Mare”, de la ora 10:00.

„Elevii interesaţi se pot înscrie la cursuri în cadrul liceelor din care fac parte, urmând ca directorul sau profesorul coordonator să selecteze 33 de persoane din cadrul fiecărei şcoli”, a spus Corneliu Bodea.

El a arătat că primul curs va fi ţinut de Mirel Bănică, profesor asociat la Universitatea Bucureşti, iar cel de-al doilea curs de creativitate şi inovaţie din cadrul programului va fi susţinut de prof. univ. dr. ing. Dorel Cernomazu, directorul Şcolii doctorale din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava şi coordonatorul Cercului studenţesc de Inventică.

Vicepreşedintele Adrem Invest a mai spus că cele două cursuri vor fi organizate pe parcursul „Săptămânii altfel”, în cadrul căreia elevii sunt încurajaţi să participe la activităţi extraşcolare.

Corneliu Bodea a arătat că la finalul conferinţelor, elevii participanţi se pot înscrie la un concurs de proiecte, iar cele mai bune trei echipe vor participa la Şcoala de Vară Adrem Invest, ce include vizitarea Muzeului Tehnicii din Viena sau a Muzeului Tehnicii din Bucureşti sau o excursie de cinci zile la cele mai importante obiective industriale din România, Centrala Cernavodă, Centrala Porţile de Fier şi Barajul Vidraru.

 

Ion Lungu: Inovaţia şi creativitatea ar trebui extinse şi în administraţie

Prezent la lansarea proiectului, primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat că îşi doreşte ca printre câştigătorii concursului organizat de Adrem Invest să se numere cât mai mulţi elevi suceveni.

„Eu sunt convins că în Suceava avem foarte mulţi tineri capabili şi cred că organizarea acestei şcoli de inovaţie aici la Suceava este binevenită”, a precizat Ion Lungu.

El a arătat că, din punctul său de vedere, inovaţia şi creativitatea ar trebui extinse şi în administraţie. „Ne bucură faptul că oraşul Suceava a fost selectat pentru acest proiect. Inovaţia şi creativitatea sunt două teme destul de importante. Şi poate că ar trebui extinse şi la alte domenii, cum ar fi administraţia, având în vedere faptul că astăzi avem o criză economică generală, o perioadă de austeritate, şi cred că şi aici sunt necesare concepte noi şi idei noi”, a spus Lungu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Adrem Invest lansează la Suceava proiectul „Şcoala de inovaţie”.
 Vizualizări articol: 761 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Adrem Invest lansează la Suceava proiectul „Şcoala de inovaţie”1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei