Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 6 mar 2012 - Anul XVII, nr. 54 (4959)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

În doar o lună

Aproape 1.700 de familii tăiate de la ajutoarele de stat şi-au plătit impozitele restante

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Noua lege care prevede că beneficiarii de ajutoare de stat care nu şi-au achitat obligaţiile financiare restante către primării îşi pierd dreptul la sumele pe care la încasau a făcut ca în doar o lună de zile aproape 1.700 de familii din judeţ să-şi plătească impozitele restante.

Din totalul de 3.421 de beneficiari de venit minim garantat, alocaţie de susţinere familială şi indemnizaţii pentru creşterea copilului care nu-şi plătiseră impozitele, şi care, acum aproximativ o lună de zile, fuseseră puşi pe „lista neagră” de către Agenţia de Plăţi şi Inspecţie Socială Suceava, au fost suspendaţi de la plată doar 1.768, restul de 1.653 achitându-şi impozitele restante.

În aceste condiţii, unele primării au ajuns să încaseze sume semnificative în contul impozitelor restante. De exemplu, la Pătrăuţi, banii achitaţi în contul impozitelor de la începutul anului totalizează aproximativ 8.000 de lei. Aici, mare parte din romii care beneficiază de un ajutor financiar de la stat şi-au plătit imediat impozitele restante, pentru a nu-şi pierde alocaţiile sau venitul minim garantat.  

Prevederea conform căreia cei care au datorii la achitarea impozitelor nu mai primesc ajutoare financiare de la bugetul de stat a intrat în vigoare prin OUG 124, din 27 decembrie 2011, care modifică şi completează actele normative care reglementează acordarea de beneficii de asistenţă socială.

De precizat că cei 1.768 de beneficiari cu plăţile suspendate au un termen de cinci luni de zile în care îşi pot achita impozitele restante, situaţie în care vor fi reintroduşi în plată şi îşi vor primi banii retroactiv.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape 1.700 de familii tăiate de la ajutoarele de stat şi-au plătit impozitele restante.
 Vizualizări articol: 1028 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aproape 1.700 de familii tăiate de la ajutoarele de stat şi-au plătit impozitele restante0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei